سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهمیت تغذیه سال‌های نخست زندگی در سلامت بزرگسالی

سال‌های نخست زندگی در شکل گیری تغذیه سالم و الگوی فعالیت جسمی مناسب با اهمیت هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: یکی از باور‌های غلط و رایج بین مردم این است که چاقی در کودکان امری مفید است و نشان دهنده سلامت جسم و دریافت مناسب مواد غذایی است. از طرفی دیگر بعضی می‌پندارند موضوع چاقی کودکان با آغاز سن بلوغ یک باره حل می‌شود و لزومی به نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

سیده فروغ سجادی افزود: اضافه وزن و چاقی کودکان نشانه سلامتی نیست و نباید به هنگام بلوغ تغییر وزن و بهبود وضعیت چاقی در کودکان مشاهده شود، بلکه می‌تواند در آینده نزدیک و دور منجر به بسیاری از بیماری‌های جسمی و روحی در آن‌ها شود.

او تصریح کرد: سال‌های نخست زندگی در شکل گیری تغذیه سالم و الگوی فعالیت جسمی مناسب که هر دو خطر ابتلا به چاقی را کاهش می‌دهند، بسیار با اهمیت هستند.

۲ عامل بسیار مهم در کاهش شیوع چاقی:

_ تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه نخست زندگی

_ شروع غذا‌های تکمیلی مناسب

تغذیه تکمیلی مناسب همراه با ادامه تغذیه با شیر مادر، از جمله عوامل خطر چاقی در دوران کودکی است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: تغذیه با شیر مادر در کنار اثرات مفید متعدد و غیر قابل جایگزینی که دارد، در کاهش خطر چاقی در کودکان نیز حائز اهمیت است.

سجادی افزود: کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده اند احتمال چاق شدن کمتری در مقایسه با شیر خشک دارند. ترکبیات خاص موجود در شیر مادر و عوامل هورمونی و شبه هورمونی موجود در آن، سبب بروز تغییرات فیزیولوژیک و متابولیسمی دائمی در نوزادان گشته که اثرات آن می‌تواند به طور دائمی پایدار بماند.

شیر مادر به راحتی نیاز‌های تغذیه‌ای نوزان در ۶ ماهه اول را تامین می‌کند. تغذیه انحصاری با شیر مادر و شروع غذای کمکی در پایان ۶ ماهگی در کنار طول مدت مصرف شیر مادر از عوامل موثر در کنترل وزن کودکان است.

باید توجه داشت که استفاده از شیر خشک در کنار شیر مادر دراین دوره سبب افزایش دریافت کالری به میزان ۲۰درصد در کودک شده که می‌تواند سبب بروز چاقی در آینده شود.

پس از شیر مادر یکی از مهم‌ترین نکات در این دوران ذائقه سازی کودک است. در هنگام شروع غذا‌های کمکی باید دقت داشت که شروع طعم‌های شیرین با احتیاط و میزان کم آغاز شود؛ چرا که کودک به طعم شیرین عادت کرده و زمینه ساز مصرف بیش از حد مواد غذایی دارای قند‌های ساده در آینده کودک می‌شود.

دیگر فواید شیر مادر برای شیرخوار، بهترین غذا با هضم آسان، محافظت شیرخوار در برابر ابتلا به عفونت‌ها، رشد و نمو بهتر، بهبود سریع بیماری‌ها، افزایش هوش کودکان، کاهش بروز حساسیت و پیشگیری از برخی بیماری‌های مزمن مانند بروز چاقی و دیابت در بزرگسالی است.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.