سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وظیفه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

پیش بینی بارش‌های کمتر از نرمال تا پایان بهمن

رئیس مرکز خشکسالی کشور گفت: بنابر مدل‌های اقلیمی، بارش در دی و بهمن به ویژه در جنوب کشور کمتر از نرمال خواهد بود.

احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بارش کشور نسبت به دوره نرمال پایین تر است، اظهار کرد: طی چند هفته اخیر که بارشی در کشور نداشتیم، مجموع بارش کشور نسبت به دوره بلندمدت جز چنداستان کمتر از نرمال است.

او بیشترین آنامولی را مربوط به جنوب و جنوب شرق اعلام کرد و افزود: از ابتدای امسال استان‌های فارس، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان بارش کمتری دریافت کردند.

دما در استان‌های غربی کمتر از نرمال است

وظیفه با بیان اینکه بارش در استان‌های تهران و کرج در محدوده نرمال و بالاتر از نرمال بوده است، گفت: مدل‌ها نشان می‌دهد که در اغلب نقاط کشور، بارندگی ۱۰ درصد کمتر از نرمال است.

رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: بنابر مدل‌های اقلیمی، بارش برای هفته باقی مانده دی و بهمن به ویژه در جنوب و جنوب شرق کمتر از نرمال خواهد بود، اما در اسفند آنامولی منفی کمی ضعیف تر می‌شود.

به گفته او، از ابتدای سال استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب فارس آنامولی منفی بارش را تجربه کردند‌.

رئیس مرکز خشکسالی از ورود سامانه بارشی در اواخر هفته خبر داد و گفت: اواخر هفته با ورود سامانه بارشی در شمال غرب و به طور جزئی در سواحل بارش خواهیم داشت، اما به طور کلی طی ۵ تا ۶ هفته آینده بارش در نیمه جنوبی کمتر از نرمال است.

او میزان دما از ابتدای سال زراعی در نیمه غربی را بالاتر از نرمال و در نیمه شرقی کمتر از نرمال اعلام کرد و گفت: از ابتدای سال زراعی ۷ دهم درجه دما کمتر از نرمال است.

وظیفه ادامه داد: بنابر نقشه‌های هواشناسی در نیمه شرقی و شمال شرق کشور همچون خراسان رضوی دما ۲ درجه کمتر از نرمال و در استان‌های غربی اعم از لرستان یک درجه بالای نرمال بوده است.

به گفته این مقام مسئول دما در استان‌های غربی اعم از لرستان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد بالای نرمال و دما در استان‌های شرقی و شمال شرق همچون خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان و کرمان نرمال و کمتر از نرمال بوده است.

رئیس مرکز خشکسالی افزود: با توجه به کاهش بارندگی، ابتدا خشکسالی هواشناسی حادث می‌شود و سپس کمبود بارش اثر خود را بر خشکسالی می‌گذارد که در ادامه کمبود بارش بر دبی رودخانه اثر می‌گذارد و خشکسالی هیدرولوژی حادث می‌شود.

وظیفه در پایان عمده کم بارشی را مربوط به نیمه شرقی و جنوب شرق کشور اعلام کرد و گفت: بنابر مدل‌های اقلیمی، امسال خشکسالی در این مناطق تشدید می‌شود، به طوری که همانند سال‌های اخیر مجبور به آب رسانی با تانکر به روستاهای این‌مناطق هستیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.