سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه از ابتلای نوجوانان به افسردگی آگاه شویم؟

روانشناسان راهکار‌های ساده تشخیص ابتلای نوجوانان به افسردگی را تشریح کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اِوری دی هلث، امروزه افسردگی به یکی از بیماری‌های روحی رایج در جهان تبدیل شده است و براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت بیش از ۳۰۰ میلیون نفر با طیف سنی مختلف در جهان از این اختلال رنج می‌برند.

اگر چه افسردگی در میان بزرگسالان موضوعی شایع است، اما باید بدانید که این بیماری در میان نوجوانان نیز به وضوح دیده می‌شود. براساس اعلام مرکز سلامت روانی آمریکا، افسردگی رایج‌ترین اختلال روانی در این کشور است به طوری که بیش از ۱۷ میلیون نفر در آمریکا (معادل ۷ درصد جمعیت) از آن رنج می‌برند که از این میان، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن (معادل ۹ درصد جمعیت نوجوانان) زیر ۲۰ سال هستند.

با این حال، یکی از چالش‌های موجود، طریقه شناسایی افسردگی در نوجوانان است. متخصصان آمریکایی می‌گویند افسردگی می‌تواند با علائم فیزیکی خود را نشان دهد.

نوجوان‌ها ترجیح می‌دهند احساسات خود را بیشتر به صورت درد و رنج فیزیکی نشان دهند تا احساسی. گله و شکایت از بیماری‌های جسمانی رایج‌ترین موردی است که این نوجوانان از آن رنج می‌برند. درک این موضوع کهنوجوانان درد‌های فیزیکی دارند یا عامل این درد روانی است؛ واقعا کار دشواری است، زیرا همزمان با افزایش سطح استرس آن‌ها، گلایه این نوجوانان از مشکلات فیزیکی بیشتر می‌شود.

عوامل روانی مانند استرس، اضطراب، نگرانی و افسردگی می‌تواند منجر به مشکلات جسمانی مانند سردرد، دل درد، و درد‌های دیگر فیزیکی شود. برعکس این موضوع نیز می‌تواند رخ دهد و بیماری‌های مزمن باعث اختلالات روانی مانند اضطراب و نگرانی شود.

براساس اعلام انجمن روانشناسان آمریکا، رایج‌ترین مشکلات فیزیکی که نوجوانان مبتلا به افسردگی از آن گلایه دارند شامل: سردرد، دل درد، از دست دادن اشتها و یا تغییرات محسوس دیگر در عادات غذایی، درد‌های عضلانی مانند گردن درد، بی حالی و خستگی است. همچنین مشاهده می‌شود که این نوجوانان دارای اختلالات خواب هستند. بی خوابی و نیز ناتوانی در خوابیدن از رایج‌ترین مواردی است که در نوجوانان مبتلا به افسردگی دیده می‌شود.

از سوی دیگر، خانواده‌ها می‌توانند به تغییرات احساسی نوجوانان برای پی بردن به ابتلای آن‌ها به افسردگی توجه کنند.

رایج‌ترین تغییرات احساسی در نوجوانان که می‌تواند نشانه ابتلای آن‌ها به افسردگی باشد شامل: تحریک پذیری و زودرنجی، خشم، حالت افسردگی، احساس گناه، احساس بی پناهی (گفتن جملاتی مانند: من دیگر نمی‌توانم نمره بگیرم! بسیار دیر شده است!)، احساس ناامیدی (گفتن جملاتی مانند: هرگز نخواهم توانست به دانشگاه بروم! من هیچ آینده‌ای ندارم!)، احساس فراگیر غم و ناراحتی، احساس بی ارزشی یا ناامیدی، گریه دائمی، و فکر کردن به خودکشی یا تلاش برای انجام آن، اشاره کرد.

همچنین متخصصان تاکید دارند نوجوانان مبتلا به افسردگی رفتار‌های متفاوت و خاصی از خود بروز می‌دهند. از جمله این رفتار‌ها می‌توان به استفاده از مواد مخدر یا مشروبات الکلی، رفتار‌های بی پروا (مانند رانندگی با سرعت بالا یا داشتن روابط جنسی پرخطر)، غیبت از مدرسه، بی توجهی به خود (ژولیدگی ظاهری، استحمام نکردن مرتب)، انزوای اجتماعی، اجتناب از شرکت در فعالیت‌های عادی روزانه، دعوا و مشاجره با خانواده و دوستان، آسیب به خود (مانند ایجاد زخم در بدن یا اختلالات غذایی)، کسب نمرات تحصیلی پایین و مصرف دخانیات اشاره کرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
بيقرار
۰۲:۰۹ ۲۳ دی ۱۳۹۹
منم افسردگي شديد دارم ايا کسي هست به من کمک کنه
منم
۱۰:۳۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
میخواستم بدونم وقتی دارین پیاما رو بررسی میکنین به محتوای پیام هم دقت میکنین؟ یه دختر خانم ۱۴ ساله اینجا گفته که چندین بار اقدام به خودکشی کرده لطفا بهش رسیدگی کنید مگه پیام اون رو هم مثل بقیه پیاما ندیدین؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۲ دی ۱۳۹۹
یا خدا با این نشانه های افسردگی که گفت یعنی منم افسردم
ریحان
۰۳:۱۶ ۲۲ دی ۱۳۹۹
من افسردم
ناشناس
۰۰:۳۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
ای دختر خانوم آخه چرا میخای خودکشی کنی بخدا این راهش نیست هر مشگلی داری هر ناراحتی داری در مقابلش بجنگ و پیروز شو ''''' منم یه پسر ۲۵ ساله ام که یکبار ازدواج کردم '' دوسال زندگی کردم ''' بخاطر دلایل شخصی همسرم'' و انتخاب نادرست خودم جدا شدم'' بزرگترین ضربه روحی رو در تمام طول عمرم خوردم مدتها طول کشید تا سلامت روحی خودم بدست بیارم و الانم یه کمی از لحاظ روحی ناراحت هستم ولی نسبت به اوایل جدایم کمتر خودشو نشون میده این ناراحتی'''' وتو که هنوز سنی نداری ۱۴ سالت به فکر آینده باش به اینجور افکار منفی و اشتباه هم فکر نکن بخدا منم مثل برادرت آخه چرا به این فکر میوفتی تو هنوز نوجوونی هنوز واسه زندگی کردن خیلی وقت داری''
منم
۲۳:۰۰ ۲۱ دی ۱۳۹۹
مشکل نوجوانا یکی دو تا نیست، من خودم به عنوان یک نوجوان ۱۵ ساله کاملا مطمئنم و میدونم که ۸۰ درصد همکلاس ها و دوستان و اطرفیانم افسردگی دارن. بیشترین علتش تحت تاثیر مدرسس واقعا مدارس بیشترین فشار رو روی ما میارن. من خودم واقعا بی خیال ترین بودم و واقعا نمیدونستم استرس چه معنی میده ولی از یکی دو سال پیش شب و روز در حال اضطراب کشیدنم بقیه هم همینطوری فقط منتظرم این سه سال بگذره تا از شرش راحت شم.

تازه الان خیلیا هم با این گشتن تو فضای مجازی و حرف زدن با بقیه و دیدن خیلی چیزا دارن این فشار رو خودشون میزارن و گاهی اوقات باعث خودکشی میشه...
نوجوانا توی سن حساسین نیاز به مراقبت و نظارت زیاد از طرف پدر مادرشون دارن. و باید درک بشن...
ناشناس
۲۲:۰۵ ۲۱ دی ۱۳۹۹
مگه تو ایران آدم افسرده هم پیدا میشه؟!
ناشناس
۲۰:۵۰ ۲۱ دی ۱۳۹۹
نظام آموزشی کشورمون خودش افسردگی آوره
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۱ دی ۱۳۹۹
انجام هرکاری مهارت خودش را میطلبد و باید دران کار اموزش دید تا نتیجه ان کار موفقیت امیز باشد و اموزش زندگی کردن را باید با خواندن و عمل کردن به دستورات خداوند درقران فرا گرفت تا بفهمیم هدف از زندگی خود کشی نیست
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۱ دی ۱۳۹۹
اقتصاد اگر بلشه ادم بتونه کار کنه انگيزه داشته باشه براي رسيدن به اون چيزاي که ميخواد چرا بايد بره خودکشي کنه مسولاي ما يه کاري کردن که ما به هيچ چيزي نميتونيم برسيم
ناشناس
۱۰:۴۲ ۲۱ دی ۱۳۹۹
باید یه فکری کرد آمار خودکشی نوجوانان زیاد شده حداقل خانواده ها در مورد مذهب ما که خودکشی باعث عذاب است توضیح نمیدهند بهشون توکل به خدا رو یاد نمیدن باید در کتب درسی ما داستان انسانهای موفقی که در سخت ترین شرایط زندگی کردن و باعث افتخار شدن رو بنویسن یا کتابهای دینی ما که به فرموده رسول ما من مبعوث شدم برای کامل کردن مکارم اخلاقی در مورد اینها چیزی نیست و بیشتر در مورد مرگ و معاده به نظر من کتب دینی ما از امید حسن ظن توکل نصرالهی و اینا چیزی نمیگه و بچه ها رو از دین زده میکنه شما کتاب اصول کافی رو نگاه کن یا معراج السعادت چقدر جذابه برای یک نوجوان جویای آرامش
ناشناس
۱۰:۰۸ ۲۱ دی ۱۳۹۹
سلام من یک دختر ۱۴ ساله هستم خیلی سختی کشیدم و به خودکشی فکر میکنم چند بار خودکشی کردم اما بخاطره شانس بدم همیشه نجات پیدا کردم آخه چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۳:۳۱ ۰۱ بهمن ۱۳۹۹
منم ی پسر ۲۲ساله هسم و بخاطر شکست تو کنکور ب فکر خودکشی افتادم