سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نادران در نشست خبری:

قرار بود بودجه با ارز ۲۳ هزار تومان بسته شود/ در نحوه توزیع کالا‌های اساسی و یارانه‌ از ایده مجلس رونمایی می‌کنیم

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: قرار بود بودجه با ارز ۲۳ هزار تومان بسته شود، ناگهان با دلار ۱۱ هزار تومانی بسته شد.

به گزارش خبرنگار  مجلس گروه  سیاسی  باشگاه  خبرنگاران  جوان، الیاس نادران رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ در نشست خبری که امروز در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد اظهار کرد: بخش قابل توجهی از بخش درآمدی در کمیسیون تلفیق بودجه بررسی شده و ما تلاش کردیم حتی الامکان از نظرات کارشناسی استفاده شود.

وی افزود: ما دچار دوگانگی در حوزه مدیریت اجرایی کشور هستیم و مسئولان دولت در سطح وزرا و معاونین رئیس‌جمهور از ما درخواست دارند که تصمیم شجاعانه‌ای درباره نرخ ارز گرفته و اجازه داده شود که رانت‌خواری به حداقل برسد و منافع حاصل از یکسان سازی نرخ ارز به جیب مردم برود.

نادران گفت: اگر دولت در این سطح امنیتی مدیران خود را اداره نمی‌کرد آن‌ها نظرات کارشناسی خود درباره رانت نرخ ارز را مطرح نمی‌کردند، برآورد‌های اولیه این بود که لایحه بودجه قابل دفاع نیست و در جمع‌های کارشناسانه نمی‌توانستیم از لایحه بودجه تقدیمی دولت دفاع کنیم.

رئیس کمیسیون تلفیق گفت: تعبیر اولیه این بود که لایحه بودجه برای فروپاشی کشور تهیه شده است، اما مجلس تصمیم گرفت که این بیمار لاعلاج را درمان کند و خدا را شکر تجربه و هنر جوانی یکی از بهترین کمیسیون‌های تلفیق چند سال گذشته را به منظور بررسی بودجه شکل داد.

وی افزود: ما از بازو‌های کارشناسی مجلس مانند مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات و مراکز تصمیم‌گیری خارج از قاعده دولت حداکثر استفاده را می‌بریم و به مردم می‌گوییم که در جلسات خود صمیمانه‌ترین مناسبات و تفاهم را با نمایندگان دولت داریم و آن‌ها می‌توانند از تصمیمات خود دفاع کنند.

نادران بیان کرد: نه در لایحه دولت و نه در مصوبه کمیسیون نرخ ارز برای کشور تعیین نمی‌شود اگر به سال‌های گذشته مراجعه کنیم نرخ ارز بودجه همیشه با نرخ واقعی تفاوت داشته و شکاف قابل توجهی داشته است، قرار بود دلار هزار تومانی تقدیم مردم شود، اما حالا اگر دولت بتواند آن را در ۲۵ هزار تومان ثابت نگه دارد به خود افتخار می‌کند.

وی تاکید کرد: در لایحه بودجه ردیفی وجود دارد که مقابل آن یک ریال نوشته اند و آن نرخ ETS است که همان پول‌های زیر فرشی بوده که دولت هر طور بخواهد با منت بر سر مردم آن را هرکجا صلاخ بداند خرج می‌کند.

رئیس کمیسیون تلفیق گفت: قرار بود بودجه با ارز ۲۳ هزار تومان بسته شود، ناگهان با دلار ۱۱ هزار تومانی بسته شد که این تغییر رویکرد کارشناسی نبود، بلکه کاملاً سیاسی است چراکه وقتی آقای زنگنه در کمیسیون تلفیق به حضور یافت گفت که ما برای صادرات دو و سه دهم بشکه نفت در روز نیاز داریم که حاکمیت مسئله تحریم را حل کند.

خط قرمز ما منافع مردم است

وی گفت: ما تلاش کردیم که رانت‌های نفتی ایجاد شده در کشور به جای آنکه در اختیار عده‌ای قرار گیرد در اختیار همه مردم قرار گیرد، بنابراین اگر قرار است رانت نفتی باشد باید به مردم تخصیص پیدا کند چرا که خط قرمز ما منافع مردم، امنیت کشور، معیشت و حمایت از تولید و اشتغال است.

نادران تاکید کرد: هرکسی درباره مسائل ملی، حمایت از مردم و بهبود وضعیت یارانه‌ها به مجلس پیششنهادی دهد ما آن را اجابت می‌کنیم ما در بحث دارو، مصارف مردم، نحوه توزیع کالا‌های اساسی و یارانه‌ها حتماً از ایده مجلس رونمایی خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون تلفیق  بودجه تصریح کرد: ما بدون اتکا به نفت و وعده‌های توهم آمیز درباره بودجه تصمیم می‌گیریم، وقتی بودجه توسط دولت تقدیم شد قرار بود که سهم صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت باشد، درحالی که بر اساس برنامه ششم توسعه این رقم باید ۳۸درصد باشد و با نامه رهبر معظم انقلاب محاسبات دولت به هم ریخت.

نادران گفت: دولت به صورت شفاهی اقرار کرد که از قبال تجدید محاسبات ۹۳ هزار میلیارد تومان کسری خواهیم داشت و ما تا از دولت چگونگی نحوه جبران این رقم را نگرفتیم کلیات لایحه بودجه را تصویب نکردیم.

رئیس کمیسیون تلفیق  بودجه بیان کرد: دولت‌ها در سال‌های گذشته ارز را از ۳۶۰۰ تومان شروع کرده و بعد آن‌ها را به چهار هزار و دویست و هشت هزار و هشتصد تومان رسانده اند و نظام ترکیبی از ارز ۴۲۰۰ تومانی و ۸۸۰۰ تومانی پیشنهاد کردند، اما چقدر از محل این ارقام در سفره مردم وجود دارد؟

وی گفت: دولت در سال ۹۹ به دلیل فقدان درآمد ارزی به ذخایر بانک مرکزی دست اندازی کرد، ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار 10 شرکت وارد کننده قرار گرفت، اما سوال این است که چقدر از آن به جیب مردم رفت.

نادران تاکید کرد: ۸ میلیارد دلار ارز وجود داشت چرا در سال ۹۹ استفاده نشد؟ اگر می‌خواستیم این رقم را میان هشتاد میلیون نفر مردم ایران تقسیم کنیم به هر نفر صد دلار می‌رسید، اما آیا مردم به همین میزان اندک حس کردند که سفره شأن بزرگ‌تر شده است؟

رئیس کمیسیون تلفیق تاکید کرد: باید بگویم که حداقل ۵۰ درصد مصرف کالا‌های دارای ارز ۴۲۰۰ تومانی افزایش یافته، اما آیا مردم ایران آن را مصرف کرده‌اند؟ این رقم مصرف قاچاق معکوس برای کشور‌های همسایه شده است ما متولی رفاه مردمان دیگر کشور‌ها هستیم یا ملت خودمان؟

نادران تاکید کرد: یکی از وارد کنندگان با استفاده از ارز۴۲۰۰تومانی مبلغی بیشتر از یارانه کل مردم ایران کسب سود و منفعت کرده است.

رئیس کمیسیون تلفیق عنوان کرد: مردم، ولی نعمت ما هستند و با کسی بدهی یا رو دربایستی نداریم بنابراین در انتخابات ریاست جمهوری نیز اسپانسر نخواهیم داشت.

وی گفت: ما در لایحه بودجه در بخش منابع برای کاهش وابستگی به نفت و افزایش درآمد کار کارشناسی انجام دادیم و دولت برای برداشت از منابع نفتی ۱۹۹ هزار میلیارد تومان معین کرده بود که این رقم میزان کوچکی از کل برداشت از منابع است که پیش بینی شده است.

نادران تاکید کرد: دولت می‌خواست که با تکیه بر اختیارات خود ۳۹۴ هزار میلیارد تومان از ارز‌های نفتی را مصرف کند، اما ما این رقم را به ۲۶۱ هزار میلیارد تومان رساندیم چرا که نباید دچار خطا شویم و بدانید کسانی که منفعت آن‌ها قطع می‌شود قطعا از طریق رسانه‌ها و ابزار‌هایی که دارند جو‌سازی خواهند کرد.

رئیس کمیسیون تلفیق تاکید کرد: اختیاری ۷۰ هزار میلیارد تومانی مبنی بر انتشار اوراق سلف نفتی تعیین شده بود که نظر به سهم ۴۸ درصدی دولت است میزان درآمد‌های نفتی در واقع ۱۵۰ هزار میلیارد تومان پیش فروش نفت بود به این معنا که دو سال بعد هم باید برای استقرار در سال ۱۴۰۰ هزینه می‌شد و این امر به معنای تحویل یک زمین سوخته به دولت بعد بود که ما این انحرافات را اصلاح کردیم.

در کمیسیون تلفیق بودجه به دنبال شفاف سازی رقم‌های پنهان هستیم

نادران تاکید کرد: ما در تلفیق بودجه به دنبال شفاف سازی رقم‌های پنهان هستیم، اما متاسفانه همه آن اصلاحات ساختاری که باید در بودجه صورت می‌گرفت انجام نشد چرا که ظرفیت‌های اجرایی کشور توان اصلاحات ساختاری را ندارد لذا ما درحدامکان به انجام اصلاحاتی پرداختیم، اما امیدواریم که در سال‌های بعدی روند رو به جلویی انجام شود تا منویات رهبر انقلاب برای کاهش وابستگی به نفت محقق شود.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه تاکید کرد: مردم بدانند که مانع انحصار می‌شویم و اجازه نمی‌دهیم که گرانی به مردم تحمیل شود و از فروردین سال جدید هر تفاوتی که نسبت به بهمن امسال اتفاق بیفتند از پیش برای آن‌ها جبران شده است.

وی افزود: ما در زمینه یارانه‌های سوخت دارای تجربه هستیم یک بار این اتفاق سال ۸۸ اتفاق افتاد و بار دیگر سال گذشته بود که رئیس جمهور فردای آن روز فهمید که بنزین گران شده ست که نتیجه آن آشوب و کاهش سرمایه اجتماعی بود لذا اجازه نمی‌دهیم با این شوک زندگی مردم دچار آشوب شود.

نادران اضافه کرد: برخی دولتی‌ها که کارشناس اقتصادی هم نیستند عنوان کرده‌اند که با تغییر نرخ ارز محاسباتی و حقوق گمرکی قیمت‌ها به میزان ۴ برابر افزایش خواهد شد! سوال بنده این است که آیا واردات کالا‌هایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی اتفاق افتاده نصیب مردم شده است؟

رئیس کمیسیون تلفیق گفت: آیا درست است که ما اجازه دهیم گوشی و موبایل ۶۰۰ و هزار دلاری با ارز ۴۲۰۰ تومان محاسبه شود سوال این است که منافع این امر به جیب چه کسانی می‌رود؟

وی تاکید کرد: ما معتقدیم که نظام گمرکی کشور باید تک نرخی باشد، اما آیا نرخ‌ها باید در جهت حمایت از تولید و اشتغال باشد یا وارد کنندگان سهم کوچکی از کالا‌های اساسی و بخش عمده‌ای از اجناس غیر ضروری جای جبران برای عامه مردم نگذاشته، بنابراین به دوستان دولت می‌گوییم که به‌جای ناترازی در بازار ارز سود حاصل از راه‌های ایجاد شده را به مردم برگرداند.

نادران بیان کرد:کمیسیون تلفیق برای حمایت از اصنافی که در دوران کرونا دچار آسیب‌هایی شده اند ۵ واحد تخفیف مالیاتی قائل شده در حالی که ما برای خودرو‌های لوکس و افراد با درآمد بالا قطعاً مالیات بیشتری را در نظر خواهیم گرفت.

رئیس کمیسیون تلفیق تاکید کرد: متاسفانه ضریب جینی به ۴۳ درصد رسیده که این امر به معنای فقیر‌تر شدن فقرا و ثروتمند‌تر شدن ثروتمندان خواهد بود.

نادران ادامه داد: بودجه برای ما تنها محدود به اعداد و ارقام نمی‌شود چرا که در زندگی اجتماعی فرهنگی و اقتصادی مردم تاثیر دارد و ما قول داده ایم که آسیب‌های اجتماعی را به وسیله بودجه برطرف کنیم و بر سر قرار خود نیز باقی خواهیم ماند.

وی گفت: عملکرد ما در بودجه سال ۹۵ بیانگر آن است که هزینه هر واحد پولی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی ده‌ها برابر امنیت ملی و امنیت اجتماعی به خصوص در حاشیه شهر‌ها به وجود آورد، همچنین ما برای کارمندان دولت بودجه نمی‌نویسیم بلکه که این بودجه متعلق به تمامی مردم کشور و آن‌هایی که تریبون نداشته و به شخصیت‌های سیاسی دسترسی ندارند است و ما خدمتگزار مردم هستیم.

نادران ادامه داد: مجلس شورای اسلامی یک تالار شیشه‌ای است و ما پول‌های زیر فرش را روی فرش قرار داده ایم و میخواهیم مانع هرگونه دست اندازی به منافع ملی کشور شویم.

رئیس کمیسیون تلفیق بیان کرد: ان‌شاءالله در در بخش مصارف نیز با مشورت دوستان مانند بخش منابع کار‌های خوبی را به انجام خواهیم رساند و مردم مطمئن باشند که تغییر نرخ ارز دربودجه دولت ایجاد درآمد خواهد کرد و این مبلغ بصورت مستقیم به سفره مردم می‌رود و قطعا دست واسطه‌ها و وارد کنندگانی که تا امروز از این منابع استفاده کرده‌اند قطع خواهد شد، البته قطعاً عده‌ای از طریق انحصار‌های خود تلاش خواهند کرد که بازار را متلاطم کنند، اما برای این این سناریو هم پیش بینی‌هایی داریم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۲۳:۲۴ ۲۱ دی ۱۳۹۹
سلام
بنده از اقتصاد چیزی سر در نمی اورم ممکنه درباره اذز 4200 تومانی و نسبت اون با دلار 8هزار میلیارد توضیح دهید ؟
تا اونجاییکه درک کردم اگر دولت این مبلغ رو به مردم میداد بهتر بود درسته؟
پس 4200 تومانی چی هست؟
لطفا یه کمی اهسته و روشن توصیح دهید.
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۹ دی ۱۳۹۹
در جواب آن دوستی که فرموده با افزایش نرخ ارز تورم بیشتر خواهد شد باید گفت جای نگرانی نیست با افزایش نرخ ارز براحتی میتوان یارانه پرداختی به مردم را افزایش دادو اثر افزایش تورم را از بین برد آقای نادران در برنامه تلویزیونی همین مصاحبه مثالی زدند که اخیرا" دولت 8میلیارد دلار اضافه ارز 4200 تومانی برای ورود کالاهای اساسی در نظر گرفته بود حال اگر همین ارز را به جای اینکار بین مردم تقسیم کرده بود به هر ایرانی 100دلار یعنی حدود 2،500،000 تومان میرسید که به نظرم خیلی بهتر از توزیع ارز 4200تومانی بین یک عده رانت خوار است
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۹ دی ۱۳۹۹
افرادی که با لیست رای گرفتن مجبورند که به خواسته رای دهندگان هستند و ارزو منافع را داشته باشند .فقط ملت ضعیف جامعه باید تحمل رنج و نداری و حسرت داشته باشند .ما فقط به مردن فکر میکنیم نه زندگی و پول و رفاه چون برای من و امثال من دست نیافتنی است .
ناشناس
۰۸:۴۵ ۱۹ دی ۱۳۹۹
ای وای اینم مجلس
ناشناس
۰۷:۴۱ ۱۹ دی ۱۳۹۹
درود به شرفت مرد
ناشناس
۰۰:۲۱ ۱۹ دی ۱۳۹۹
ارز 4200 و 11000 رانت ایجاد میکند لطفا مجلس محترم ارز تک نرخی را دنبال کند و به جای ارز ترجیهی یارانه مربوطه را مستقیم به مصرف کننده بدهد مثلا شخصی که بیماری مثل ام اس دارد کارت دریافت دارو به اندازه مورد نیازش به تشخیص بزشک دریافت کند به جای واردات بی حساب و کتاب دارو با ارز ترجیهی
متاسفانه سیاست های دولت در بحث ارز باعث اصراف و سودجویی و از بین رفتن سرمایه های کشور میشود
ناشناس
۲۱:۵۴ ۱۸ دی ۱۳۹۹
چرا چوب نبود نظارت بر رانت‌خواری که حکم به غیر از اعدام نباید براشون صادر بشه رو مردم با نرخ دلار ۱۷۵۰۰ باید بخورند آقای نادران قطعا شما با فضای اقتصادی این روزهای کشور آشنا نیستی طبعات قیمت بنزین ۱۵۰۰ تومانی هنوز کشور را رها نکرده است حال با افزایش چهارصد درصدی نرخ دلار اقتصادی کشور را به کدام‌سو می خواهید ببرید
تو باغ نيست
۲۰:۴۲ ۱۸ دی ۱۳۹۹
تو ديگه چرا ارز 23000 توماني ؟ اداره كشور باگراني هنر نمي خواهد فقط شجاعت ميخواهد جلوي فرمان خدا بياستي و آمرزش بخواهيد . اقشار ضعيف و محروم درفشار هستند مثل اينكه توي باغ تشريف نداريد .
ناشناس
۲۰:۲۸ ۱۸ دی ۱۳۹۹
خدا کند که بیایید، آنچه فرمودید
کریم
۲۰:۱۸ ۱۸ دی ۱۳۹۹
هرقیمتی برای دلار رو تعیین میکنید بعد توجیه میکنید و هرکاری دلتون میخواد انجام میدید.تا وقتی قوه قضائیه قوی وقاطع نداشته باشیم با همین ارز ۱۱یا ۱۷یا۲۳تومنی باز هم فساد اقتصادی و اختلاس و رانت وجود داره.
ناشناس
۱۹:۵۱ ۱۸ دی ۱۳۹۹
منافع مردم؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!! ؟!!!!! ؟؟؟؟!!!
ناشناس
۱۹:۴۹ ۱۸ دی ۱۳۹۹
نفست از جای گرم در میاد بخدا هیچت نیی خوشین خوش
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۸ دی ۱۳۹۹
خط قرمز شما منافع رانت خوار ها و مدیران بی لیاقت و حمایت از مسئولین غرب نشین است
ناشناس
۱۸:۳۱ ۱۸ دی ۱۳۹۹
پس قانون شفافیت آرا چی شد؟
ناشناس
۱۷:۱۱ ۱۸ دی ۱۳۹۹
بازهم دزدی از جیب مردم ایران
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۸ دی ۱۳۹۹
این همه با طناب پوسیده دولت اصلاحات توی چاه رفتیم بسته ببینیم امسال مجلس میتونه گرهی از مشکلات مردم را حل کند
ناشناس
۱۵:۵۰ ۱۸ دی ۱۳۹۹
چه منت گران وبزرگی سر مردم می گذارید!؟! مردم که بودجه 4000 تومنی شما راهم ندیده وحتی حس نکرده بودند!؟!! چگونه سال آینده رابابودجه 17000 تومن بستید!؟!
ناشناس
۱۵:۲۸ ۱۸ دی ۱۳۹۹
آیا مجلس ضمانت میدهد که اگه بودجه رو با ارز 23 هزار تومنی بسته شود شاهد افزایش نرخ ارز به قیمت 40 هزار تومن به بالا نخواهیم شد؟

از نظر بنده که اقتصاد خوندم یقینا هر چقدر نرخ ارز توسط دولت افزایش پیدا کند در بازار آزاد چند برابر میشود و در سال های قبل هم شاهد آن بوده ایم
سوال
۱۵:۲۷ ۱۸ دی ۱۳۹۹
ما نمی فهمیم یا این دولت مردانی که مسائل ساده رو اینقدر پیچیده و ترس اور می کنند ایا ساده کرده یک مسله ریاضی باعث حل شدن ان می شود یا پیچیده کردن کردن ان با عبارت موهوم ایا ۴۲۰۰ تومنی که تنها عده ای خاص داده می شود و از ان منافع زیاد می برند یا حذف ان که باعث رقابت بین همه می شود برای تامین نیاز ها با توجه به کیفیت و نیاز مردم ،واقعا چه دارد می شود؟
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۸ دی ۱۳۹۹
واقعا ما مردم دیگه تحمل گرانی نداریم. خواهشا هر کاری می کنید، گرانی جدیدی رو به مردم تحمیل نکنید.
ناشناس
۲۰:۰۸ ۱۸ دی ۱۳۹۹
آخه این خدا نشناس ها ،خواهش سرشون میشه ،کمر مردم بیش از چهل ساله زیر فشار گرانی خورد شده
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۸ دی ۱۳۹۹
قاچاق لباس و واردات لباس کفش خارجی ضرر بزرگی به تولید کننده داخلی وارد اورده است
ناشناس
۱۳:۵۰ ۱۸ دی ۱۳۹۹
متاسفانه بالا رفتن قیمت دلار فقط به نفع مردم کشور های همسایه شده و باعث شده جنس ایرانی رو مفت بخرن . از اونطرف به بهانه قاچاق جنس ایرانی رو گرون کردن و از اونطرف گرانی باعث شد باز دست مردم کشور از اجناس خالی بشه. شاید باید یه فکری به حالش کرد هر چی دلار بالاتر بره روز به روز بدتر میشه حتی بر تولید های داخلی مواد اولیه از یه طرف گرون میشه از یه طرف قاچاق به خارج میشه از یه طرف گرونی باعث میشه مردم نتونن چیزی بخرن . واقعا هیچ کارشناسیی شده رو نرخ ارز؟ دولت اول اومد گفت دو نرخی شدن باعث فساده بعد همه چیز رو دو نرخی کرد بنزین . و دلار ....
الماسی
۱۳:۲۸ ۱۸ دی ۱۳۹۹
اگر همه چیز ارز حقوق و دستمزد قیمت‌ها واقعی وبر اساس دلار باشه اتفاقات خوبی در اقتصاد خواهد افتاد
1ازخروج کالای قاچاق جلوگیری میشه مثل بنزین دارو کالاهای اساسی زیرا ارزان بودن آن باعث قاچاقش میشه طبق گفته رییس جمهور که می‌گفت بنزین ارزان قاچاق میشه پس لزومی ندارد یارانه کالا به جیب کشورهای همسایه ودلالان وقاچاقچیان بره
2یارانه کالا به شکلی به جیب مردم بر گرده ازجمله حقوق و دستمزد وبالا بردن قدرت خرید مردم
3جلوگیری از گدا پروری با راه اندازی تولید و حمایت از کار آفرینان واقعی کشور ما منابع زیادی داره فقیر نیست
3جمع آوری سرمایه های سرگردان وبکار گیری آن ازطریق بورس بدون زانتی واستفاده شرکتهای دانش بنیان و استفاده از منابع انسانی تحصیل کرده فراوان که هیچ کشوری در دنیا این سرمایه رونداره
4واقعی کردن اخذمالیات وجلوگیری از فرار مالیاتی با جریمه های سنگین که اگر کسی مرتکب شد دیگر نتواند جبران کندمثل خیلی از کشورها مانند کانادا
5اعلام قیمتها براساس دلار ویا همان قیمت تمام شده و جریمه های سنگین که مرتکبین جرات ارتکاب به خودشان ندهند وماملا شفاف اعلام بشه بصورت هفتگی یا ماهانه با ساز و کار الکترونیکی
ناشناس
۱۳:۰۷ ۱۸ دی ۱۳۹۹
آقای نادران کاملا درست میگه به عنوان یک ایرانی و فرهنگی باز نشسته کاملا موافق ایشانم
ناشناس
۲۲:۱۵ ۱۸ دی ۱۳۹۹
معلومه چیزی بارت نیست بهتر که بازنشست شدی