به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، کاخ یاقوت، سال ۱۲۶۲ خورشیدی و در دوران ناصرالدین شاه در منطقه سرخه حصار بنا نهاده شد.این کاخ سلطنتی دارای دو عمارت به نامهای کوشک بیرونی و حرمخانه بود و دارای دویست اتاق است.
افزون بر کاخ اصلی، ساختمانهای دیگری مانند کاروانسرا، سربازخانه و گرمابه در این باغ وجود داشت که امروز اثری از آنها باقی نماندهاست. هزینه صرف شده برای ساخت این بنا در سال ۱۲۶۲ خورشیدی نزدیک به ۱۵ هزار تومان بوده و یکبار هم در قاجار دچار آتش سوزی شده اما بعد از مرمت سر پا باقی ماند.
گفته میشود این کاخ سرآغاز ضربالمثلهایی مانند «بادمجان دورقاب چین»، و «یه آشی برات بپزم که یک وجب روش روغن باشه» است که در آن زمان و در آشپزخانه این کاخ پدیدار شده بود.
این بنای ایوانی در بالای در ورودی دارد که در معماری اروپایی ویژه معرفی شدن اشخاص مهم (مانند ملکه انگلستان یا پاپ) و ابراز احساسات به مردم است که هیچ تأثیری از معماری ایرانی نگرفته است.
این کاخ سلطنتی دارای دو عمارت به نامهای کوشک بیرونی و حرمخانه بود و روی هم رفته دارای نزدیک به دویست اتاق بود. افزون بر کاخ اصلی، ساختمانهای دیگری مانند کاروانسرا، سربازخانه و گرمابه در این باغ وجود داشت که امروز اثری از آنها باقی نماندهاست.
گفتی است این بنادر سال ۱۳۵۵ با تصویب مجلس به بیمارستان عمومی تبدیل شد و اکنون بیمارستان شهید لواسانی تهران است.
بیشتر بخوانید:
زیباترین باغهای ایرانی را بشناسید+عکس
انتهای پیام/