به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، محفل افتتاحیه جشنواره بینالمللی شعر فجر با عنوان مرد میدان در آستانه متبرکه امامزاده صالح با حضور مصطفی اراضی جلالی، دبیر اجرایی جشنواره بینالمللی شعر فجر، مریم جلالی دبیر علمی این جشنواره ادبی و شاعرانی از جمله سعید بیابانکی، اسماعیل امینی، حسین اسرافیلی، سعید بیابانکی، میلاد عرفانپور، حسین اسرافیلی، عباس براتی پور، میلاد عرفانپور و علی داوودی آغاز شد.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین بی آزار تهرانی تولیت آستانه متبرکه امامزاده صالح درباره شهید محسن فخری زاده و سردار سلیمانی گفت: شخصیتهای بزرگی مانند شهید محسن فخری زاده عزیز ترجمان علمی عمل صالح بود. وی از شخصیتهای اسطورهای و مصداق واقعی اشداء علی الکفار و رحماء بینهم بود. این مسئله در چهره حاج قاسم سلیمانی نیز دیده میشد. شهید فخری زاده هم علاوه بر تواناییی در زمینه علوم و فنون یک شخصیت عبادی داشت. این شهداء بیشتر از اینکه حرف بزنند، عمل میکردند.
در این مراسم محمد مهدی سیار، شاعر ضمن ابراز ارادت به شهید فخری زاده و امیدواری برای هر چه بهتر این جشنواره، شعری قرائت کرد.
در این مراسم سعید بیابانکی درباره شهید فخری زاده گفت: از معدود شاعرانی هستم که شهید محسن فخری زاده را از نزدیک دیدم. چند روز پیش از اربعین شهید را ملاقات کردم و متوجه شدم چقدر با شاعران درگذشته از جمله قیصر امین پور حشر و نشر داشت. شهید فخری زاده در جوانی شعر میگفت، اما این کار را ادامه نداد. جالب اینجاست که فرزندان این شهید، شعر گفتن را از وی به ارث بردهاند. خانواده این شهید، نیز خانوادهای فرهنگی هستند.
در این مراسم احد بزرگی هم پیش از شعرخوانی به طبع شاعرانه شهید محسن فخری زاده اشاره کردند. عباس احمدی از دیگر شاعرانی بود که در اولین محفل شعر خوانی جشنواره شعر فجر به شعر خوانی پرداخت.
در این مراسم سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وقتی تاریخ چند هزار ساله ایران را میبینیم در مقطعهای مختلف انقلاب اسلامی همواره شعر وجود داشت. تاریخ حیات و انقلاب اسلامی به نحوی با شعر پیوند خورده است. سالگرد ترور شهید سلیمانی و در آستانه چهلمین روز شهادت محسن فخری زاده هستیم. اتفاقات و سنتهای ما ارتباط خود را با شعر برقرار میکند.
وی افزود: شاعران، اسطورهها و قهرمانان خود را از جمله مدافعان سلامت، شهید فخری زاده و سردار سلیمانی که از پاکبازان عرصه جهاد بودند، در آثارشان نشان میدهند. رزمندگان و مدافعان در صف مقدم هستند و میتوانند مبنایی برای شعر حماسی باشند. در شعر حماسی تقابل خیر و شر را میبینیم. در زندگی این شهدا تقابل خیر و شر را به شکل قابل توجهی میبینیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: خدمات و امکانات در دوران دفاع مقدس در اختیار صدام بود. در جبهه های امروزی که حاصل مبارزه با داعش، قدس و مدافعان سلامت است، رزمندگان با لباس جدید به جهاد پرداختند. فعالیتهای سردار سلیمانی، شهید فخری زاده و مدافعان سلامت مضامینی برای شعر حماسی فراهم میکند.
در این مراسم میلاد عرفانپور، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، عباس براتی پور و علی داوودی و محمد علی مودب از دیگر شاعرانی بودند که در نخستین محفل شعر فجر، شعرخوانی کردند.
انتهای پیام/