سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تهدید مخاطرات جوی-اقیانوسی در کانون «صید» و «کشاورزی گرمسیری»

بخشدار زرآباد در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: کشاورزی، صیادی و گردشگری زرآباد همواره از وقوع پدیده‌های مخرب جوی مانند طوفان‌های حاره ای، بارش‌های رگباری و سرمای هوا خسارت دیده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،  هاشم شاهوزهیبخشدار زرآباد در جنوب سیستان و بلوچستان در جلسه توجیهی تهک کشاورزی در قطب تولید موز کشور در زرآباد اظهار داشت: زرآباد با حدود ۲۷۰۰ هکتار باغات موز، قطب تولید موز کشور است و تا حد زیادی نیاز این محصول را تأمین می‌کند.

او  ادامه داد: فعالیت و اشتغال بیش از ۲۰۰۰ صیاد در زرآباد نیز گویای ظرفیت بالای فعالیت‌های اقتصادی در این منطقه بندری است که می‌تواند تامین کننده بخش قابل توجهی از نیاز‌های داخلی باشد.

بخشدار زرآباد با بیان اینکه هم باغات موز زرآباد و هم قایق‌ها و فعالیت‌های صیادی همواره تحت تاثیر پدیده‌های مخرب جوی هستند، افزود: نمونه این اثرات مخرب همین سیل دی ماه سال گذشته است که خسارت زیادی به باغات موز وارد کرد از سوی دیگر سرمای فعلی نیز امکان دارد به بخشی از باغات موز خسارت وارد کند.

شاهوزهی ادامه داد: در طوفان حاره‌ای کیار نیز برآورد شد که حدود یک میلیارد تومان به تأسیسات اسکله صیادی زرآباد خسارت وارد شده است؛ بنابراین همه این‌ها نشان می‌دهد که زرآباد همواره تحت تأثیر مستقیم پدیده‌های مخرب جوی-اقیانوسی است.

او در ادامه با اشاره به اهمیت هواشناسی در مدیریت بحران‌های جوی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل پروژه احداث اداره هواشناسی دو منظوره «کشاورزی-دریایی» زرآباد، مرکز تولید محصولات کشاورزی گرمسیری و یکی از مراکز مهم صیادی جنوب شرق کشور از خدمات هواشناسی بهره‌مند شوند.

محمود دیانتی معاون فنی و شبکه ایستگاه‌های هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه با تأکید بر استمرار پیگیری‌های هواشناسی برای جذب اعتبار مناسب برای تکمیل این پروژه گفت: اداره هواشناسی زرآباد نخستین ایستگاه دو منظوره هواشناسی دریایی و کشاورزی کشور است که با تأسیس آن می‌توان کمک زیادی به جامعه دریایی و کشاورزی زرآباد ارائه کرد.

او  افزود: هم اکنون این پروژه حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیش بینی می‌شود در صورت تامین اعتبار بتوان این پروژه را در ۲ سال آینده به بهره برداری رساند.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.