سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناپدید شدن مالک «علی بابا»؛ میلیاردر چینی پنهان شده است؟

«جک ما» مالک شرکت بزرگ «علی بابا» و سومین فرد ثروتمند چین به دنبال برخورد دولت با شرکتش از انظار ناپدید شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مجموعه رستوران‌های «کی اف سی» آمریکا «جک ما» را در دورانی که به دنبال شغل برای خود بود به علت قد کوتاه و لاغر اندام بودن استخدام نکرد. حالا همین آدم لاغر، نحیف و ریزنقش به غول دنیای فناوری و سرگرمی  بدل شده است.

جک ما مدیرعامل و بنیانگذار گروه «علی بابا» در سال ۲۰۱۴ در زمان عرضه اولیه سهام علی بابا با ۲۰٫۸ میلیارد دلار در جایگاه ۳۶ میلیاردرهای جهان قرار داشت که در سال ۲۰۲۰ این رقم به ۶۲ میلیارد دلار رسید. این شرکت در زمینه های بسیار متنوعی از سامانه پرداخت الکترونیک گرفته تا فروشگاه اینترنتی، سامانه های خرده فروشی، و رایانش ابری و تا تولید فیلم و سریال و محتواهای سرگرم کننده فعالیت می‌کند. در سال ۲۰۱۲ دو پورتال علی بابا ۱٫۱ تریلیون یوان معادل ۱۷۰ میلیارد دلار فروش داشته ‌است، که این رقم بیشتر از مجموع فروش دو رقیب خود یعنی آمازون و ای بی است. در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۴ «علی بابا» ۲۳۱ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شد.


بیشتربخوانید


 «جک ما» مالک شرکت بزرگ «علی بابا» و سومین فرد ثروتمند چین به دنبال برخورد دولت با شرکتش از انظار ناپدید شد.

سومین مرد ثروتمند چین و مالک شرکت جهانی «علی بابا» به عنوان داور یک برنامه تلویزیونی متعلق به خود، حضور پیدا نکرد و طی دو ماه دیگر در مجامع عمومی دیده نشد.

«جک ما» میلیاردر چینی، که به عشق در کانون توجهات قرار گرفتن مشهور است، بیش از دو ماه است که در پی سرکوب شدید پکن علیه امپراتوری تجاری «علی بابا» در ملا عام دیده نشده است.

قرار بود این کارآفرین مشهور به عنوان یک داور ستاره در فینال فصل «Africa's Business Heroes»(قهرمان تجاری آفریقا)، که یک برنامه تلویزیونی تولید شده توسط سازمان خیرخواهانه خودش بود، ظاهر شود. اما او از انظار خارج شد و پخش سریال به تعویق افتاد. اولین بار این موضوع را فایننشال تایمز گزارش داد. تصویر و نام «جک ما»، که قبلاً بزرگترین عامل فروش این برنامه بود، از آن زمان تاکنون از مطالب تبلیغاتی مربوط به فینال حذف شده است.

بنابر اعلام فایننشال تایمز، شرکت «علی بابا» اعلام کرد: آقای «جک ما» به دلیل تداخل برنامه های فشرده کاری دیگر نمی تواند بخشی از برنامه «فینال» باشد. وی توسط «لوسی پنگ»، بنیانگذار «علی بابا» در  از هیئت داوران حذف شد.

ناپدید شدن این کارآفرین مشهور چینی از چشم مردم به دنبال مشکلاتی که ظاهرا با مقامات دولتی چین پیش آمده، سریع و شوکه کننده بوده است. «جک ما» که پیش از این به دلیل روابط گرم با دولت و صراحت لهجه نادرش شناخته می شد، حالا در معرض ارزیابی مجدد ناگهانی توانایی و قدرت مجتمع فناوری مشهور خود را در معرض تهدید می بیند. 

این مشکلات در اوایل ماه نوامبر زمانی آغاز شد که پکن IPO(عرضه سهام) را برای شرکت بزرگ مالی علی بابا لغو کرد، که قرار بود تامین ۳۴ میلیارد دلار در بزرگترین  بورس سهام تاریخ را آغاز کند. متوقف شدن ناگهانی تنظیم مقررات پس از آن صورت گرفت که «جک ما» در یک سخنرانی از مقامات نظارتی چین و بانک های دولتی به دلیل عقب ماندگی انتقاد کرد. گفته می شود اظهارات وی موجب خشم حزب حاکم پکن شد و «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین را وادار کرد تا شخصاً دستور خاتمه پیشنهاد مالی ۳۴ میلیارد دلاری را صادر کند.

در اواخر ماه دسامبر، ناظران چینی مجموعه بیانیه و دستوراتی صریح را برای «جک ما» و شرکت «علی بابا» صادر کردند که به تیرگی بیشتر رابطه دولت چین با این کمپانی بزرگ انجامید. این دستورات نشان می دهد آنها تحقیقات ضد انحصاری را در مورد تجارت الکترونیک برجسته علی بابا آغاز می کنند و همچنین قوانین جدیدی را که فعالیت های تجاری بخش خدمات پرداخت الکترونیک علی بابا را که بزرگترین سامانه پرداخت کشور پهناور چین محسوب می شود، را محدود می کند. همچنین گزارش شده است که اندکی پس از آن، بازرسان دولت وارد مقر «علی بابا» در «هانگژو» شده اند.

سهام علی بابا که هر دو در بورس اوراق بهادار نیویورک و هنگ کنگ معامله می شود، به ترتیب ۱۳ و ۱۵ درصد سقوط کرده است. به گزارش بلومبرگ، ثروت شخصی «جک ما» با کسر ۱۲ میلیارد دلاری، از ۶۲ میلیارد دلار از ماه نوامبر به ۵۰.۹ میلیارد دلار کاهش یافته است. 

حالا پس از سالها فعالیت و موفقیت سومین فرد ثروتمند چین، «جک ما» و فعالیت های کمپانی جهانی «علی بابا» مورد ارزیابی قرار می گیرند و انگار جدال بین غول فناوری و سرگرمی چین و «شی جین پینگ» رئیس جمهور اقتصاد دوم جهان، دامه دارد.

به دنبال عدم توافق در عرضه عمومی با رگولاتوری هنگ کنگی در سپتامبر ۲۰۱۳ این هلدینگ جهت عرضه اولیه وارد ایالات متحده شد. هم‌زمان با عرضه اولیه، ارزش علی بابا به میزان ۲۱٫۸ میلیارد دلار رسید. این وب سایت اینترنتی به ‌ای بی شباهت دارد و در آن میلیاردها کالا ارائه می‌شود، همچنین این وب سایت جزء ۲۰ وب سایت برتر دنیا به‌ شمار می‌رود.

۶۰ درصد بسته‌های تحویلی در مارس ۲۰۱۳ مربوط به کاربران چینی بوده ‌است. گروه علی بابا در سال ۱۹۹۹ توسط «جک ما» پایه‌گذاری شده ‌است. پورتال «علی بابا» با ایده ارتباط بین تولید کنندگان چینی و مشتریان ورای مرزهای چین کسب و کار خود را آغاز کرد. در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد فروش آنلاین در کشور چین توسط گروه «علی بابا» انجام می‌گیرد.

کمپانی گروه علی بابا در سال ۱۹۹۹ در آپارتمان مدیر عامل گذشته این شرکت جک ما در پکن افتتاح شد. جک ما در مورد انتخاب اسم این شرکت توضیح می‌دهد:

یک روز در سانفرانسیسکو در کافی شاپ نشسته بودم و فکر می‌کردم که اسم علی بابا خوبه؛ و هنگامی که گارسون آمد از وی پرسیدم علی بابا را می‌شناسی؟ اون گفت بله می‌شناسم، پرسیدم در موردش چه می‌دونی؟ گفت علی بابا و ۴۰ دزد، و من گفتم آره خودشه! به خیابان رفتم و از عابران که از ملیت‌های مختلفی چون هندی، آلمانی، چینی، ژاپنی و ... بودند همین سؤال را پرسیدم و همگی همان جواب را دادند. علی بابا به راحتی تلفظ میشه و در همه جهان شناخته شده‌است.

جک ما مدیرعامل سابق گروه علی بابا در سال ۲۰۱۴ در زمان عرضه اولیه سهام علی بابا با ۲۰٫۸ میلیارد دلار در جایگاه ۳۶ میلیاردرهای جهان قرار داشت که در سال ۲۰۲۰ این رقم به ۶۲ میلیارد دلار رسید. مجموعه رستوران‌های کی اف سی جک ما را در دورانی که به دنبال شغل برای خود بود به علت قد کوتاه و لاغر اندام بودن استخدام نکرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.