سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سن، نژاد و چاقی، عوامل خطر سندرم متابولیک

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان‌شمالی گفت: سن، نژاد و چاقی از عوامل خطر سندرم متابولیک است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  نسرین علیزاده مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان‌شمالی گفت : سندرم متابولیک، به مجموعه‌ای از شرایط گفته می‌شود که عبارتند از فشار خون بالا، افزایش قند خون ناشتا، چربی انباشته در اطراف ناحیه شکمی، افزایش چربی خون (کلسترول یا تری گلیسیرید) که می‌تواند باعث افزایش بیماری‌های قلبی- عروقی، سکته قلبی و دیابت شود.

او بیان کرد: داشتن یکی از شرایط ذکر شده نشان دهنده سندرم متابولیک نیست، اما می‌تواند به مرور زمان، خطر ریسک سندرم متابولیک را بوجود آورد.

علیزاده سن، نژاد و چاقی را از عوامل خطر سندرم متابولیک دانست و گفت: اگر فردی سه مورد از مواردی که در ادامه ذکر می‌شود را داشته باشد به سندرم متابولیک مبتلا است.

او گفت : این موارد شامل دور شکم بالاتر از ۹۰ سانتی متر در زنان و مردان، تری گلیسیرید بالاتر از ۱۵۰ mg/dl، چربی خوب یا HDL کمتر از ۴۰ mg/dl در مردان یا ۵۰ mg/dl در زنان، فشار خون بالای ۱۳۰/۸۵ mmHg، قند خون ناشتای بالاتر از ۱۰۰ mg/dl است.

علیزاده تغییر سبک زندگی و درمان‌های خانگی را در کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک موثر خواند و گفت: با افزایش فعالیت بدنی و ورزش، کاهش وزن، مصرف غذا‌های سالم مثل میوه ها، سبزی ها، ماهی و مرغ، تخم مرغ، مغز‌ها و غلات کامل، پرهیز از کشیدن سیگار و مدیریت استرس و اضطراب می‌توان از ابتلا به سندرم متابولیک جلوگیری کرد.

انتهای پیام/ه 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.