سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندارسیستان و بلوچستان :

ضرورت جدی برای توسعه مجموعه ارتباطات در سیستان و بلوچستان وجود دارد

موهبتی گفت: بعد از انتشار ویروس کرونا و نیاز به اینترنت و زیرساخت‌های ارتباطات در موضوع آموزش، دانشگاه‌ها، بهداشت و درمان، فعالیت‌های اقتصادی، بازار و از همه مهم‌تر فرهنگ‌سازی ضرورت جدی برای توسعه مجموعه ارتباطات در این استان را بیش از پیش نمایان کرد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، احمدعلی موهبتی استاندارسیستان و بلوچستان در نشست شورای اداری سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد اظهارداشت: استان به گفته رییس جمهوری مهمترین و استراتژیک‌ترین منطقه کشور بوده و در این ایام به صورت خاص نقش‌آفرینی ویژه داشته و دارای اهمیت است.

او افزود: یکی از دولت‌هایی که به صورت ویژه فرمایش رهبر معظم انقلاب و ۲ کلید واژه( گنج پنهان در سواحل مکران و تنگه احد) را به عینیت بخشید دولت تدبیر و امید بوده است.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: در اسناد بالا دستی ویژگی‌های مهمی برای استان اشاره شده که مهمترین آن‌ها ترانزیت و تجارت بوده که برای تحقق این موضوع سرمایه‌گذاری بسیار خوبی در بندر شهید بهشتی چابهار اتفاق افتاده و ظرفیت ۲.۵ میلیون تن مجموعه بندر به ۸.۵ میلیون تن رسیده اما در واقع ۱۵ میلیون تن امکان بارگیری دارد.

او خاطر نشان کرد: برای پشتیبانی از بندر شهید بهشتی راه آهن ‌چابهار به زاهدان و در ادامه به میلک و خراسان‌های جنوبی و رضوی در دستور کار است و امیدواریم تا پایان سال بخشی از این پروژه تا خاش به بهره‌برداری برسد و این پروژه با ۳۰۰ میلیون یور که پیشنهاد و مصوبه دولت در هشتم اسفند ۹۷ و موافقت رهبر معظم انقلاب بود فعالیت خوبی را شروع کرده است.

موهبتی با اشاره به توجه به بزرگراه‌های سیستان و بلوچستان گفت: در سالجاری نسبت به سال قبل اعتبار بزرگراه‌ها ۱۳ برابر شده و بخشی از پروژه‌های در سطح استان از چابهار تا زابل شروع شده که نشان از توجه جدی به این مهم است.

او افزود: براساس سند آمایش سیستان و بلوچستان نگاه به موضوع راه‌ها به عنوان اولویت توجه شده و بیش از ۴۰ درصد اعتبارات استان در این حوزه هزینه می‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در موضوع گازرسانی در سطح استان اقدامات خوبی انجام شد و استان‌های مختلف معین شده و این مهم شتاب بسیار خوبی گرفته اظهارداشت: البته به دلیل اهمیت خط لوله نفت جاسک ۶ ماه پروژه گازرسانی به شهرهای این استان با تاخیر مواجه شد اما در ماه جاری با توجه به اتمام پروژه جاسک تولید لوله‌های گاز مجددا آغاز و امیدواریم در نیمه اول سال آینده گاز به زابل، میرجاوه، خاش و چابهار نیز برسد.

او  تصریح کرد: در موضوع توجه به حاشیه‌نشینی در سالجاری و سال گذشته بیش از ۶۷ میلیارد تومان در حاشیه‌نشینی زابل هزینه شد و پنج محله حاشیه‌نشین این شهر از متن آن وضعیت بهتری پیدا کرده است.

موهبتی خاطرنشان کرد: در حوزه مسکن محرومان از سوی بنیاد مسکن و کمیته امداد اقدامات خوبی انجام شده و از مجموعه این اقدامات در حوزه مسکن‌سازی سیستان و بلوچستان در زمینه مسکن محرومان، حاشیه نشینی، سیل و اقدام ملی حدود ۷۰ هزار واحد در استان ساخته می‌شود که به اشتغال و رونق دادن شبکه اقتصادی کمک خواهد کرد.

او  گفت: در طرح ۴۶ هزار هکتاری آبیاری نوین در منطقه سیستان هم‌اینک بیش از ۷۰ هزار هکتار این منطقه زیر کشت رفته که ۱۲ هزار هکتار آن از محل چاهک‌ها و بقیه از محل طرح ۴۶ هزار هکتاری بوده که آب بیش از اندازه‌ای رها شده و کشاورزی انجام شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان اظهارداشت: نیروگاه بادی منطقه میل نادر یکی دیگر از پروژه‌های مهم در منطقه سیستان بوده که از سال ۹۲ تا ۹۸ حدود ۴۵۰ مگاوات مجوز صادر شده بود که زیر ساخت لازم وجود نداشت اما در سال ۹۸ تا ۹۹ هم جاده ۲۶ کیلومتر، پست برق و هم ارتباطات آنجا برقرار شد.

او  خاطرنشان کرد: به ظرفیت مهم سیستان و بلوچستان که تجارت و ترانزیت بوده توجه ویژه شده به گونه‌ای که منطقه ویژه چابهار با ۲۷ سال از عمر خود مرزهای دریایی، هوایی و زمینی نداشت که با افزایش ۱۴ هزار هکتار به ۸۲ هزار هکتار مرز دریایی بندر شهید بهشتی و بندر کلانتری وارد این محدوده شدند و مرز زمینی ریمدان با پیوست ۶ هزار هکتار یپیش‌بینی شده و برای مرز هوایی فرودگاه بین‌المللی چابهار مد نظر است.

موهبتی گفت: ۲ منطقه ویژه اقتصادی ‌مصوب ۱۰ سال پیش در سیستان و بلوچستان وجود داشت که هر۲تعطیل بودند که در این زمینه در رامشار و میرجاوه مطالعات لازم انجام شده است.

وی بیان کرد: مرز پیشین در ماه‌های آینده و تا قبل از پایان سال با توجه به توافقاتی که با پاکستان انجام شده راه‌اندازی می‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه چهار شهرستان جدید در این استان ایجاد شده و ۳۰ شهرستان جدید نیز مصوب خواهد شد افزود: یکی از مشکلات جدی استان ساخت فیلم‌هایی بوده که چهره آن را نامناسب نشان می‌داد و بنیادی را برای حمایت از کارهای فرهنگی تاسیس کردیم.

او  تاکید کرد: در حوزه کوتاه‌مدت بنیاد برکت فعالیت‌های اشتغالزایی خوبی را در سطح سیستان و بلوچستان شروع کرد و بنیاد مستضعفان تحت عنوان بنیاد علوی محرومیت‌زدایی ۲ شهرستان زهک و قصر قند را به عهده گرفت.

موهبتی افزود: حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در موضوعات کرونا، کمک به بهزیستی، کمیته امدا و اقدامات اشتغالزایی در سطح استان در ۲ سال گذشته هزینه شده است.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.