سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

FATF بر سر دوراهی/ مخالفان و موافقان چه می گویند؟

FATF موضوعی است که سال ها تحت عنوان مبارزه با پولشویی در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام موشکافی می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از مدت ها دوباره موضوع خاکستری FATF برسر زبان ها افتاد. موضوعی که با مجوز رهبری برای بررسی مجدد این لوایح، دوباره مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.
 
هرچند ناگفته نماند که در این بین بودند افرادی که موضوع انتقال پول برای خرید واکسن کرونا را هم با هر برداشتی به FATF مرتبط می‌کردند و منجر به اظهار نظرهای مختلفی می‌شدند.
 
 لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور، در ۲۴ آذر، از موافقت رهبر معظم انقلاب با درخواست دولت برای تمدید مهلت بررسی لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.
 
او افزود: «در این نامه همراه با ارائه پیشنهاد حقوقی برای پوشش دادن برخی دغدغه‌های اعضای محترم مجمع و تبیین برنامه اقدام فعلی و برخی تحولات از جمله اصلاحیه برخی از توصیه‌های گروه اقدام، درخواست تمدید مدت رسیدگی به لوایح باقیمانده مربوط به معاهدات به عمل آمد که ایشان ضمن موافقت، موضوع را به مجمع محترم ارجاع دادند.»
 
با پررنگ شدن این موضوع مجلسی‌ها و کارشناسان دوباره فضایی را برای اظهار نظر در این باره دیدند که اولین اظهار نظرها از بررسی این موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام مربوط شد.

نتیجه بررسی های درباره FATF بهمن ماه مشخص می شود

سید مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند بررسی لوایح مرتبط با FATF در این مجمع گفت: فعلا جلسات کارشناسی آغاز شده است.

او افزود: نتیجه بررسی کارشناسان برای تصمیم گیری به صحن مجمع خواهد رفت و نهایتا فکر می‌کنم در بهمن ماه نتیجه آن روشن شود.

شاید کمی عقبگرد در این موضوع بد نباشد چرا که اظهار نظر موافقان این لایحه هم جای بسی تامل دارد. پدرام سلطانی که خود روزی نائب رئیس اتاق بازرگانی بود سال گذشته در یادداشتی چنین نوشت.

 پدرام سلطانی: جریان تدبیر کشور عجیب در سراشیبی افتاده و گویی همه چیز و همه کس دست به دست هم داده اند تا به تلخی‌ها و چالش‌ها بیافزایند. یکی از این داستان‌های تلخ، قصه‌ FATF است. موضوعی که برای همه‌ کشور‌های دنیا، حتی آن‌هایی که با ما همسو و همراه پنداشته می‌شوند، یک چارچوب بانکی و مالی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم است، برای ما بدل به جبهه‌ مبارزه با امپریالیسم و هوادارانش شده است. 

با توجه به اینکه چند روز بیشتر فرصت تصمیم گیری را برای جلوگیری از سقوط ایران به لیست سیاه FATF نداریم، به عنوان یک هم وند بخش خصوصی که سال‌ها دست اندرکار تجارت خارجی است، هشدار‌های خود را به افکار عمومی و اهل اندیشه می‌دهم.

نگاه موافقان از افتادن در گرداب لیست سیاه FATF

ورود ایران به لیست سیاه FATF موجب خواهد شد که "همه‌ کشور‌های متعامل ما" ملزم به رعایت توصیه‌های این نهاد درباره‌ی معاملات با ایران شوند. این توصیه‌ها به زبان ساده موجب خواهد شد که بانک‌ها و مؤسسات مالی سراسر دنیا:

- حساب‌های شرکت‌ها و اتباع ایرانی را ببندند، که می‌تواند حتی شامل ایرانیان مقیم در دیگر کشور‌ها هم بشود.

- از طرف حساب شدن با شرکت‌ها و بانک‌های ایرانی امتناع کنند و کار خود را با آن‌ها متوقف کنند.

- به مشتریان خود و شرکت‌های متعامل با ایران توصیه به توقف کارشان با ایران کنند و یا حساب‌های آن‌ها را به واسطه‌ این کار ببندند.

- تراکنش‌ها را از حیث ارتباط با ایران به شدت و دقت بیش از پیش بررسی کنند و تمایل به انجام هیچ تراکنشی، حتی برای فروش غذا و دارو، به ایران نداشته باشند.

بخش بزرگی از تجارت ما با چند بانک کوچک در چین، هند، روسیه، عراق و ترکیه در حال انجام است. این بانک‌ها همکاری خود را با ایران به شدت کاهش می‌دهند و شاید حتی متوقف کنند.

همچنین بخش بزرگ دیگری از تجارت ما از طریق صراف‌ها و با واسطه‌ حساب‌هایی انجام می‌شود که ایرانیان، به نام خود یا دیگران، در بانک‌های کشور‌های متعامل گشوده‌اند. این حساب‌ها هم با سرعت بیشتری بسته خواهند شد. شاید تنها کشور‌هایی که معاملات با آن‌ها به صورت نقدی انجام می‌گیرد، مانند عراق و افغانستان، کمی از این مشکل مصون بمانند.


بیشتر بخوانید


البته گفته صریح یاسر جبرئیلی که خود پرچم دار بحث درباره  لوایحFATF است نیز خواندنی است؛ "حتی اگر ایران از لیست سیاه FATF  هم خارج شود اما تحریم‌های آمریکا باقی باشد، تفاوتی در ارتباطات مالی بانک‌های دنیا با بانک‌های ایرانی حاصل نخواهد شد. پس چرا دولت زیر بار این توافق رفته است؟! به نظر می‌رسد این امتیازی پشت پرده از طرف تیم ایرانی در حاشیه توافق برای رسیدن به برجام بوده و اساسا ارتباطی به رفع مشکل مبادلات مالی بانک های ایرانی ندارد."

برخی ها با فشار قصد تصویب این لایحه را دارند

علی خضریان، رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل نود در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برگزاری نشست کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ گفت: جلسه کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ پیرامون موضوع FATF و بررسی لوایح پالرمو و CFT با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس، اساتید دانشگاه، جمعی از نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و کمیسیون اصل ۹۰ در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: در ابتدای جلسه گزارشی از سوی کارشناسان پیرامون موضوع FATF ارائه شد و همچنین گزارش رسمی کنگره و سایت وزارت خزانه داری آمریکا پیرامون تحریم‌هایی که در حال حاضر علیه ایران وجود دارد بررسی و ارزیابی شد.

خضریان افزود: در حال حاضر از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌هایی علیه ایران وضع شده که از سوی ایالات متحده آمریکا یک هزار و ۵۵۳ شخص حقیقی و حقوقی ایرانی تحریم شده‌اند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ایران به اتهام‌های واهی همچون فعالیت‌های اشاعه‌ای، موشکی، حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر، اقدامات سایبری و فعالیت‌های هسته‌ای در قالب دستور اجرایی و قوانین کنگره تحریم شده است، در دوره ریاست جمهوری ترامپ ۵ دستور اجرایی جدید علیه ایران صادر شده که بخش‌های متفاوتی از نظامی، سیاسی و اقتصادی از جمله مجموعه‌های مختلف در حوزه حاکمیتی، خصوصی و تجاری را مشمول تحریم قرار داده است.

خضریان بیان کرد: افزون بر این در سال ۲۰۱۷ کنگره، قانون تحریمی کاتسا را علیه ایران وضع کرده که ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای تحریم ایران در اختیار آمریکا قرار داده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در حال حاضر دو سناریو در ارتباط با تحریم‌ها وجود دارد، گفت: سناریوی حفظ وضع موجود و بقای تحریم‌ها به لحاظ کمی و کیفی مطرح است که در این سناریو ایران راهی به جز دور زدن تحریم‌ها و خنثی سازی آن را ندارد.

او افزود: سناریو بعدی توافق با آمریکا و احیای برجام است که برخی‌ها به این سناریو توجه می‌کنند و اصرار برای تصویب FATF در این بخش تعریف می‌شود. در این سناریو به دلیل حفظ شاکله و ساختار تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران و وجود ریسک همکاری با ایران به دلایل مختلف، تغییر خاصی در وضعیت بانکی ایران ایجاد نمی‌شود؛ بنابراین سناریو دوم برداشت نادرست است. چرا که ویژگی جدید و مهم تحریم‌های آمریکا در دوره ترامپ علیه ایران این است که تحریم‌های هسته‌ای و غیر هسته‌ای را با یکدیگر در هم تنیده است؛ یعنی حتی در صورت بازگشت به برجام بانک مرکزی، صنعت نفت و کشتیرانی ایران تحت تحریم‌های تروریستی آمریکا باقی می‌ماند.

تصویبFATF نتیجه ای نخواهد داشت

رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ بیان کرد: از این رو در سناریو دوم نیز چاره‌ای جز تمرکز بر خنثی سازی تحریم وجود ندارد. اگر فرض بگیریم که سناریو دوم قابل انجام باشد، انتهای آن به سناریو اول یعنی خنثی سازی تحریم‌ها بر می‌گردد.

خضریان گفت: یکی از نکاتی که در جلسه بر آن تأکید شد، این بود که در حالی برخی، تصویب لوایح مرتبط با FATF را ضروری می‌شمارند، بر تصویب آن تاکید می‌کنند و می‌گویند می‌تواند گره‌گشا باشد که همه در داخل کشور اجماع دارند و دولت‌های مختلف طرف گفت‌وگو با ایران روی این حوزه بار‌ها تاکید کرده اند که جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه به دنبال تروریسم با تعریف مرسوم و پذیرفته شده جهانی در مجامع جهانی به خصوص سازمان ملل و همچنین موضوع پولشویی نبوده و نیست، اما در حالی که تحت تحریم‌های ظالمانه و غیر منطقی آمریکایی‌ها و کشور‌های اروپایی قرار گرفته، اینکه انتظار داشته باشند جمهوری اسلامی ایران به سمت شفافیت مالی پیش برود انتظاری غیر منطقی است. منطق حکم می‌کند ایران در این شرایط به سمت دور زدن تحریم‌ها و استفاده از ابزار‌ها و قدرت خود در منطقه و جهان برود تا هم بتواند نفت خود را بفروش برساند و هم اینکه ارز را در سطح جهانی جابجا کند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تاکید کرد: منطق شرایط دور زدن تحریم و تاکید بر موضوع لوایح مرتبط با FATF می‌تواند آسیب جدی به کشور وارد کند، در جلسه نیز تاکید بر این بود که وقتی سابقه پیوستن به معاهدات بین المللی و بین دولتی را مرور می‌کنیم، متوجه می‌شویم معاهده‌ای مانند NPT که به نفع کشور‌های عضو بوده، اما در عمل مشکلات اساسی برای ایران رقم زده است. صحبت از پیوستن به پالرمو و CFT که اصل متن آن به نفع کشور نیست، در موضوعات آن اختلاف نظر داریم و می‌خواهیم با شروطی آن را بپذیریم غیر منطقی است.

بررسی پیشنهاد تاسیس مرکز پایش خنثی‌سازی تحریم‌ها

رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه نشست بعدی کمیته، پیرامون همین مباحث ۲۱ دی برگزار می‌شود، گفت: یکی از نکاتی که به آن تاکید و قرار شد در آینده بیشتر به آن پرداخته شود، موضوع پیشنهاد تاسیس مرکز پایش و خنثی سازی تحریم‌ها بود که بتواند به صورت مداوم در حوزه تحریم‌ها هم رصد و پایش داشته باشد و هم ظرفیت‌های داخلی برای خنثی سازی تحریم‌ها را به میدان بیاورد؛ به نظر می‌رسد تاسیس این چنین مرکزی در کشور امر ضروری است که قرار شد روی آن بیشتر کار شود.

در پایان؛ این لایحه سال هاست که با عناوین مختلفی در مجلس و مجمع تشخیص مورد مباحثه قرار گرفته است و دست آخر از دستورکار مجمع خارج شده است اما با نامه جدید و اصرار دولت برای بررسی آن گویا این موضوع قرار است دوباره تیتر یک روزنامه‌ها باشد. باید در این میان منتظر استدلال قوی موافقان برای تصویب آن و همچنین پاسخ های به نسبت مستندتری از مخالفان باشیم. آیا ایران نیز به FATF خواهد پیوست؟

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۰ ۱۴ دی ۱۳۹۹
برادر گرامی که میگویید تمام دنیا عضو FATF است، از ماهیت این سازمان چه میدانید؟ کاش کمی مطالعه میکردید تا بفهمید FATF فقط 39 عضو دارد و یک سازمان بین الدولی است نه بین المللی! اساسا قرار نیست ایران عضو این سازمان شود بلکه باید به توصیه های این سازمان متشکل از 39 کشور عمل کند تا از لیست سیاه آنها خارج شود. جای تأسف دارد که برخی از ساده اندیشان داخلی، این سازمان را یک سازمان بین المللی میدانند و نمیدانند به چه دلیل و توسط چه کشورهایی تشکیل شده و آیا حقیقتا در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم عمل میکند یا جمع آوری اطلاعات مالی کشورهای مختلف به بهانه شفافیت و مبارزه با تأمین مالی تروریسم؟!
متأسفانه یاد نگرفتیم که اول مطالعه و تحقیق کنیم بعد اظهار نظر کنیم.
ناشناس
۲۱:۵۷ ۱۳ دی ۱۳۹۹
قدرت های سلطه گر در عصر حاضراز روش های قدیمی برای به بند کشیدن کشورهای دیگر استفاده نمی کنند انها با روش های جدید مثل همین معاهدات و.... دنبال منافع خود هستند .انها جهان را اینگونه برای سالها مدیریت می کنند تا منافع نامشروع خودشان را تضمین کنند .وبعد برخی در جهن سوم سرودست می شکنند تا طناب را زودتر بر گردن این ملت بیفکنند . چرا غرب باید زمین بازی را تعریف کند ، اگر سیاستمدارید و اقتصاد دان فکری بحال رهایی از این معاهدات بکنید.
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۳ دی ۱۳۹۹
این مسیولان در برجام چه کار کردند که حالا میخواهند با تصویب ای تی اف انجام بدهند
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۳ دی ۱۳۹۹
مسئولانی که فقط بلدن عرصه رو بر مردم تنگ کنن .چرا ایران باید تافته ی جدا بافته از بقیه کشورا باشه. اگه Fatfبد بود چرا کل دنیا عضوش هستن مگه اینکه مسئولان ککی به تونبونش باشه که اینقدر از پیوستن با این لایحه میترسن.
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۳ دی ۱۳۹۹
جناب روحانی ،،،یک بچه ازشش سالگی تابیست سالگی درس میخاند بهترین اقتصاددان دنیامیشود،،،شما42سال ازاینطرف 50سال ازاونطرف بنظرخودتون درس خانده ه این هنوزاقتصادنمیدونی چیه ،،درصورتیکه همون بچهای بیست ساله رافراردادین ازکشورفرارمغزها بسکه حسودین بافرزنداومردم کشورمان حسادت تاکی. درس وشغلتون شد90سال پوچه پوچ
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۳ دی ۱۳۹۹
اگر غرب و دنباله روهای لیبرال آنها در داخل اصرار بر تصویب هرچیزی داشته باشند بی شک این امر به ضرر منافع کشور هست . چون غرب در 40سال گذشته دشمنی خود را به اثبات رسانده لذا هیچ اعتمادی در کشور به غرب و غرب زده ها نیست .
علی
۱۳:۴۱ ۱۳ دی ۱۳۹۹
هر کاری که دولتیها اصرار بر انجام یا عدم انجام آن را دارن شک بر انگیز است
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۳ دی ۱۳۹۹
اقا زاده ها قبلا انقدري بردن كه براي هفت پشتشون كافيه ، اطلاع از گرانيهاي دلار در مقاطع مختلف و انتقال ارزهاي ارزون هيچگونه لطمه اي به اين قشر نخواهد ذد
علیرضا
۱۲:۵۶ ۱۳ دی ۱۳۹۹
من فکر میکنم اینکه ما یک حصار دور خودمون بکشیم یک تفکر ترامپیسم هست ، بدون تعامل با دنیا نمیتونیم زندگی کنیم ، منتها جزئیاتش نیاز به کار کارشناسی داره .
حسن
۱۱:۵۷ ۱۳ دی ۱۳۹۹
FATF یعنی تسلیم بی چون و چرا در برابر اروپا و امریکا و سپردن تمام مسایل و تراکنشهای مای کشور به غربیها
ناشناس
۱۱:۳۷ ۱۳ دی ۱۳۹۹
واقعا جای تاسف دارد . با کل دنیا درافتادین . خودتون هم نمیدونید چی می خواهید .
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۳ دی ۱۳۹۹
آره بخدا
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۳ دی ۱۳۹۹
متاسفم
ناشناس
۱۱:۲۵ ۱۳ دی ۱۳۹۹
بابا تصویب کنید حداقل بورس درست میشه،مردمو نابود کردید،خون مردم بخاطر حمایت از خود مردم کردید تو شیشه
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۳ دی ۱۳۹۹
میخوای خودت رو بدبخت کنی آزادی ولی در مورد بقیه این حق رو نداری
ناشناس
۱۲:۰۶ ۱۳ دی ۱۳۹۹
اخه چرا وقتی سوادش رو ندارید میرید بورس
من دوستم چند تا کلاس بورس رفت سوادش رو یاد گرفت داره سود میکنه
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۳ دی ۱۳۹۹
اونیکه پایین نظر داده میگی میخوای خودتو بدبخت کنی مگه بدبخت تر از این ملت هم هست نفست از جای گرم بلند میشه خبر از گشنه نداری اصلا ۴درصد از ۱۰۰درصد کشور معنی تحریم را نمیدونن که بدبختانه تو هموطن هم یکی از اون ۴درصدیا هستی مدارا با دنیا و عضویت در fatfبه صلاح مملکت که چه عرض کنم اون ۹۶درصد ملت ایران هست شکی نیست
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۳ دی ۱۳۹۹
عذاب ملت به خاطر بیکفایتی مسولینه نه خارجیا که نمیتونن حتی جلوی فساد دولتی هارو بگیرن
ناشناس
۱۴:۳۹ ۱۳ دی ۱۳۹۹
دقیقا
ناشناس
۱۰:۵۴ ۱۳ دی ۱۳۹۹
ان شالله که تصویب نشه
ددو
۱۰:۴۴ ۱۳ دی ۱۳۹۹
باباجان
آخرسرکه بایداینوقبول کنیم راه فراری نیست پس ملتوعذاب ندین زودتر قبول کنین
ناشناس
۱۰:۳۶ ۱۳ دی ۱۳۹۹
یه روز با برجام یه روز با بدبخت کردن مردم در بورس یه روز با fitf و بعد هم با نقشه های دیگر،
sina
۱۰:۲۸ ۱۳ دی ۱۳۹۹
همینکه دولت پشت این قضیه هست ثابت میکنه که بدتر از برجام خواهد بود.
متاسفانه اگه همونموقع تشخیص مصلحت قاطعانه رای منفی بهش داده بود، الان مجددا دولت یکسری از کارها رو تعطیل نمیکرد تا fatf رو حلال مشکلات نشون بده!
هنوز هیچی نشده بورس دوباره گروگان گرفته شده
میلاد
۱۰:۱۲ ۱۳ دی ۱۳۹۹
بهترین روش برای درآمدزایی بانک ها طرح پیش فروش سکه به مردم هست چند سال پیش دیدید که بانک ملی چقدر سود کرد
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۳ دی ۱۳۹۹
از بهمن ماه سال گذشته و بلک لیست شدن ایران دلار روند صعودی گرفت و اقتصاد ایران بهم ریخت عدم عضویت ایران با هر بهانه ای خسارت محض است
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۳ دی ۱۳۹۹
تو همچنان خوابی کاملا مشخص که نمیدونیFATFچیه؟ که اینجوری نظر میدی
ناشناس
۰۹:۳۸ ۱۳ دی ۱۳۹۹
بخدا خسته شدیم از این همه تزویر.
اگر اینقدر که پشتکار دارندبرا وابستگی به غرب،پافشاری می کردند برا ساختن اقتصاد، بعد ۸ سال اقتصاد اول دنیا بودیم
حسین
۰۹:۳۶ ۱۳ دی ۱۳۹۹
حتی شامل ایرانیان مقیم در دیگر کشور‌ها هم بشود.بهتر اقازادها بی پول میشن
ناشناس
۱۴:۴۰ ۱۳ دی ۱۳۹۹
حسین جان اون ها حسابشون جداست هیچیشون نمیشه درهر صورت فقط مردم عادی بیچاره ان
ف
۰۹:۳۵ ۱۳ دی ۱۳۹۹
نرمش قهرمانه تون تبدیل شده به کرنش مفتضحانه....
اینهمه هزینه تحمیل مردم کردید،حالا که احساس خطر برای موجودیت خودتون کردید میخوایید قبولش کنید؟!

از ماست که بر ماست....
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۳ دی ۱۳۹۹
آخرش مجبور میشیم تصویبش کنیم. زمانی که خیلی دیر شده و به افغانستان هم نمتونیم چیزی صادر کنیم و پولمونو برگردونیم
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۳ دی ۱۳۹۹
بعد از برجام،حالا نوبت fatfاست!
ناشناس
۰۹:۵۴ ۱۳ دی ۱۳۹۹
fatf می‌تونه رو اقتصاد ما تاثیر خوبی بزاره
صدیقه
۱۱:۳۶ ۱۳ دی ۱۳۹۹
همانطورکه برجام تاثیرش پولدارشدنمون شد
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۳ دی ۱۳۹۹
اگه خوب بود اون رو به وجود نمی آوردند. فکر کن
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۳ دی ۱۳۹۹
همه سره بورس از دستتون نگاهی به بازار بندازید ببینید چخبره شده سهامبازی ن سهامداری
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۳ دی ۱۳۹۹
هرچی هست اگه تورم رو کم میکنه اجراش کنید - لطفا
زیر بار گرونی و اجاره مسکن..... له شدیم .
ممنون YJC
ناشناس
۰۹:۰۷ ۱۳ دی ۱۳۹۹
آقایون کارشناس اینو به مردم لطفا توضیح بدهند یکبار برای همیشه!
تحریم های آمریکا روی دلار است و توافقات ما با چین برای استفاده از پول ملی دو کشور است پس میتوان بدون اینکه آمریکا در کار ما ایجاد مزاحمت کند با چین ارتباط مالی بدون دلار داشت؟
اگر میشود پس FATF لازم است چون چین عضو دائم آن است و اگر باز هم نمیشود با کشورهایی مثل روسیه و چین و عراق رابطه ارزی به صورت دوجانبه با ارزهای ملی طرفین داشت پس اصلا بود و نبود FATF فرقی نمیکند اما برای گرفتن بهانه از دست اروپا در جهت منافع ملی و فشار بیشتر به طرف اروپایی لازم است تا تصویب شود
بیسوادبی شناسنامه
۱۱:۵۹ ۱۳ دی ۱۳۹۹
یعنی مابیاییم تمام تراکنش های مالی مونودراختیاردشمانمون قراربدیم که بهههانننه شون بشکنه؟؟؟!!!!! زرشک
صدیقه
۰۸:۵۲ ۱۳ دی ۱۳۹۹
میخوان تمام اقتصادماروباجهان قطع کنند.من مطمئنم نظرمنفی میدن انشاا...
ناشناس
۰۸:۵۱ ۱۳ دی ۱۳۹۹
بدین دست متخصصان کشور که رفتن مذاکرات برجامو انجام دادن
علی
۰۷:۵۹ ۱۳ دی ۱۳۹۹
موضوع را به کارشناسان ومتخصصین امر بسپاریم
‌عامیانه به موضوع ننگریم