سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار به گروه‌های حساس؛

هوای کلانشهر‌ها بر مدار آلودگی

پایداری هوا در برخی کلانشهر‌ها و افزایش غلظت آلاینده‌ها به خصوص غلظت ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون آن هم در شرایط کرونایی، گروه‌های حساس را در معرض آسیب قرار می‌دهد و لازم است این افراد از تردد در فضای باز اجتناب کنند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان سازمان هواشناسی از تداوم و تشدید پایداری هوا تا روز یکشنبه هفته آینده (۱۴ دی‌ماه) در پنج کلانشهر تهران، کرج، اصفهان، اراک و تبریز خبر دادند و به همه گروه‌های سنی از تردد غیرضروری در سطح شهر و هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی در فضای باز هشدار دادند.

آلودگی هوا یکی از چالش‌های اساسی برای کلانشهر‌ها و شهر‌های صنعتی اطراف آن محسوب می‌شود و کارشناسان تاکید دارند برای برون‌رفت از وضع موجود باید تدابیر اصولی اندیشید و برنامه‌های عملیاتی و راهکار‌هایی بر اساس تحقیقات علمی و دقیق در پیش گرفت.

با توجه به پیش بینی انباشت آلاینده‌ها تا اواسط هفته آینده به عموم مردم برای کاهش تردد خودرو‌ها و عدم تردد و سفر‌های غیر ضرور شهری و برون شهری، استفاده از ماسک، عدم ورزش و فعالیت بدنی در فضای باز، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مرتبط با بیماری کووید ۱۹ و آلودگی هوا توصیه می‌شود.

هوای تهران ناسالم است

بر این اساس، کیفیت هوای پایتخت امروز دوازدهم دی از لحاظ غلظت آلایندگی ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون با شاخص لحظه‌ای ۱۵۲ در شرایط ناسالم برای همه افراد است.

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران امروز اعلا کرد که میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون طی ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۸ امروز بر روی شاخص ۱۵۸ در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها بود.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است

آلودگی هوای تبریز بیشتر شد

مرکز پایش کیفی هوای اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی نیز امروز اعلام کرد: میزان آلودگی هوای امروز جمعه تبریز نسبت به روز‌های گذشته بیشتر شده است.

هوای کلان شهر تبریز امروز نیز همچون چند روز گذشته برای گروه‌های حساس، بیماران و زنان باردار و کودکان ناسالم است و این افراد نباید در این شرایط هوایی در فضا‌های آزاد تردد کنند.

میانگین شاخص آلودگی هوای تبریز در شبانه روز گذشته بر اساس ذرات ۲.۵ میکرون برابر با ۱۳۶ است که این وضعیت برای گروه‌های حساس، ناسالم محسوب می‌شود.

استقرار جوی پایدار برای استان اصفهان

اداره کل هواشناسی اصفهان نیز اعلام کرد: نقشه‌های هواشناسی بیانگر استقرار جو پایدار بر روی استان در ۲ روز آینده است و در بیشتر مناطق وضعیت جوی صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد پیش‌بینی می‌شود.

اما در همین حال یک پژوهشگر مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، استمرار آلودگی هوای استان اصفهان را سوال برانگیز دانست و گفت که کاهش نیافتن آلودگی هوای کلانشهر اصفهان و حتی افزایش تعداد روز‌های ناسالم برای عموم در مقایسه با سال گذشته با وجود محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا، سوال‌برانگیز است.

یعقوب حاجی‌زاده افزود: سوالاتی که در این زمینه مطرح می‌شود این است که آیا در کنترل صنایع غفلت شده و پیگیری‌ها زیر سایه کرونا فراموش شده، آیا نوع سوخت صنایع تغییر کرده، آیا کیفیت سوخت خودرو‌ها پایین آمده و آیا روز‌های پایداری جو بیشتر از سال قبل بوده است.

او خاطرنشان کرد: در شهری مانند تهران بر اساس آمار اعلام شده سهم خودرو‌ها در آلودگی هوا حدود ۸۰ درصد بوده است که کاهش تردد‌ها در این شهر در دوران اعمال محدودیت‌های ناشی از کرونا بر کاهش آلودگی هوا تاثیر گذاشت.

هوای مشهد برای چهارمین روز پیاپی آلوده است

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز گفت: در پی افزایش حجم آلاینده‌ها در هوای کلانشهر مشهد، شهروندان این شهر برای چهارمین روز پیاپی هوای آلوده تنفس می‌کنند.

تورج همتی افزود: میانگین شاخص کنونی کیفیت هوای کلانشهر مشهد با عدد ۱۳۰ ای. کیو. آی نشانگر هوای ناسالم و وضعیت هشدار است.

کیفیت هوا در ۲۰ منطقه این کلانشهر ناسالم و آلوده برای افراد حساس است و در هشت منطقه دیگر در وضعیت سالم قرار دارد.

به گزارش کارشناس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی طی چند روز آینده جو پایدار همراه با انباشت آلاینده‌های جوی در مشهد و شهر‌های صنعتی خراسان رضوی حاکم است و کیفیت هوا طی این مدت در شهرستان‌های صنعتی و بزرگ استان در برخی ساعات ناسالم پیش بینی شده است.

غلظت آلایندگی هوا در قزوین ادامه دارد

کارشناس اداره کل هواشناسی استان قزوین نیز از ادامه غلظت آیندگی هوا تا یکشنبه هفته آینده در سطح منطقه خبر داد.

مریم بهروزی تصریح کرد: با توجه به ادامه وضعیت آلاینده‌های جوی، به خصوص در شهر‌ها پرتردد و صنعتی استان، به سالمندان، بیماران قلبی و تنفسی و همچنین کودکان توصیه می‌شود از تردد‌های غیرضروری در این نقاط خودداری کنند.

براساس نقشه‌های پیش‌یابی و تصاویر ماهواره‌ای وضعیت جوی استان قزوین تا اواسط هفته آینده پایدار خواهد بود و برای روز‌های یکشنبه و دوشنبه ضمن پدیده مه در ارتفاعات، اندکی کاهش دما نیز پیش بینی می‌شود.

هوای سه شهر خوزستان در شرایط ناسالم

سامانه پایش کیفی هوای کشور، هوای شهر‌های اهواز، شادگان و شوشتر را در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها اعلام کرد.

بر اساس گزارش سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۱ امروز (جمعه) هوای اهواز با شاخص ۱۶۳، شادگان با شاخص ۱۵۴ و شوشتر با شاخص ۱۵۱ در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها قرار دارند. طبق این گزارش، مهمترین آلاینده هوا در این ساعت غبار با اندازه ۲.۵ میکرون بوده است.

کارگروه اضطرار آلودگی هوای خوزستان درباره افزایش آلودگی هوا هنوز هشداری صادر نکرده و جلسه‌ای نیز تشکیل نداده است. بر اساس آیین‌نامه اجرایی تبصره (۳) ماده (۳) قانون هوای پاک که در سال ۹۷ به تصویب رسید، کارگروه استانی هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوا در مواقع (شرایط) اضطرار آلودگی هوا، یعنی مواقعی که استمرار پایداری جوی (بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور) یا افزایش میزان غلظت آلاینده‌ها (بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان حفاظت محیط‌زیست) در کوتاه‌مدت، سلامت انسان و محیط‌زیست را دچار مخاطره جدی کند، تشکیل می‌شود.

 

انتهای پیام/پ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۴۳ ۱۴ دی ۱۳۹۹
با سلام . بنا به گفته مدیران وزارت نفت ایران دارای دومین مخازن گاز در دنیا می باشد . واگر نتواند گاز نیرو.گاهها را تامین کند چطور می خواهد بزرگترین صادر کننده گاز در جهان باشد . روسیه غیر از تامین گاز مورد نیاز خود الان به شرق اسیا . چین . اروپای جنوبی مرکزی . شمالی گاز صادر می کند . علت اصلی ان گویا چون مازوت در کشور زیاد است و نمی تواند صادر کند تصمیم گرفته که این مازوت ها توسط نیروگاها سوزانده شود