سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص برنج سیاه؛ از تنظیم قند خون تا راز جوان ماندن

دانشمندان می‌گویند مصرف برنج سیاه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اورگانیک فکتس، برنج دارای اقلام مختلفی است، اما شاید کمتر کسی بداند که برنج سیاه نیز وجود دارد. این برنج دارای خواص ویژه‌ای است و در میان کشور‌های آسیایی بسیار طرفدار دارد. متخصصان تغذیه تاکید دارند می‌توان با افزودن برنج سیاه به رژیم غذایی، خواص این گیاه جادویی را به بدن هدیه کرد.

براساس اعلام مرکز اطلاعات غذایی آمریکا، هر یک فنجان برنج سیاه دارای ۱۰ گرم پروتئین است همچنین این برنج دارای فیبر، سطح بالایی از آهن، فسفر، و روی را داراست.

نیم فنجان برنج سیاه پخته شده دارای ۱۶۰ کالری انرژی است و بسیار بیشتر از سایر اقلام برنج خواص آنتی اکسیدانی دارد. آنتوسیانین یکی از آنتی اکسیدان‌های قدرتمند موجود در این گیاه است که دلیل اصلی سیاه بودن این برنج نیز ریشه در آن دارد.

تحقیقات دانشمندان نشان داده است آنتوسیانین باعث کاهش تاثیرات منفی رادیکال‌های آزاد بر بدن می‌شود. همین موضوع باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند پیری زودرس می‌شود.

همچنین برنج سیاه نسبت به اقلام دیگر برنج دارای فیبر بیشتر و چربی کمتری است که هر دو موضوع باعث افزایش سلامت قلب می‌شود. فیبر سطح کلسترول و فشار خون را کاهش می‌دهد که این موضوع منجر به کاهش خطر ابتلا به بیمار‌های قلبی و عروقی می‌شود.

فیبر رژیمی موجود در برنج سیاه همچنین به افراد مبتلا به دیابت کمک می‌کند که سطح قند خونشان را کنترل کنند. فیبر میزان ترشح انسولین و گلوکز به خون را تنظیم می‌کند که همین امر مانع از افزایش سریع قند خون در افراد مبتلا به دیابت می‌شود.

از سوی دیگر، برنج سیاه کالری کمتری نسبت به برنج‌های سفید دارد و به دلیل سطح بالای فیبر، فرد زودتر احساس سیری می‌کند. همین موضوع می‌تواند به افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند کمک کند. ریز مغذی‌های موجود در برنج سیاه باعث افزایش متابولیسم (سوخت و ساز بدن) می‌شود و در نتیجه روند کاهش وزن فرد تسهیل می‌شود.

تحقیقات نشان داده است آنتی اکسیدان‌های موجود در برنج سیاه می‌تواند به کبد در روند سم زدایی کمک کند همچنین فیبر موجود در این برنج، باعث بهبود فرآیند هضم غذا و کمک به دستگاه گوارش برای تسهیل عبور مواد در روده‌ها می‌شود. باکتری‌های مفید دستگاه گوارش (پروبیوتیک) از فیبر تغذیه کرده و میزان آن‌ها افزایش می‌یابد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
فرح
۱۳:۵۸ ۱۴ دی ۱۳۹۹
با سلام و وقت بخیر. خواستم نظرم و بدم.والله این یکی رو دیگه ندیده بودیم .دو روز دنیا بالاخره که چی عمر نوح که نمیخواستم داشته باشیم.مگه گذشتگان ما برنج سیاه وقرمزوسبزمیخوردن قربون همین برنج خوش عطر خوش طعم گیلان زمین.آدم فقط روحش باید پاک ودورازکینه و نفرت و دروغ باشه .نه برنج سیاه ونه برنج قهوه ای و قرمز و سبز هیچکدوم بدرد نمیخوره والسلام.
ملک
۱۰:۴۵ ۱۴ دی ۱۳۹۹
کجا کشت می‌شود. جطور تهیه کنیم، قیمت آن چند است
ناشناس
۲۳:۴۰ ۱۳ دی ۱۳۹۹
گفته شده تو هند ده مدل برنج هست ،که همگی خواص درمانی دارند ،
و یک نوع برنج که به شدت درد آور هست
اتفاق تاجرهای ایرانی همان نوع مضر را میخرند و وارد ایران میکنن چون ارزان هست و سود بیشتری،میبرنذ
مراد
۲۰:۲۴ ۱۳ دی ۱۳۹۹
یادمه هرچی گرون میشه گزارش و خبری تهییه میکنید و میگید این خوبه و آن بده حالا هم نوبته برنج شده گرون شده میگید سیاه بخورید فردا هم میگید برنج قرمز بخورید
دلآراااام
۲۰:۱۳ ۱۳ دی ۱۳۹۹
مدیرییت محترم سایت این برنج از کجا باید تهیه کرد؟ ماخوزستان هستیم
ناشناس
۱۹:۴۶ ۱۳ دی ۱۳۹۹
برنج سیاه نداریم برنج قهوه ای درست است آقای کشاورز
تریلی
۱۹:۲۱ ۱۳ دی ۱۳۹۹
برخی عطاری ها دارن کیلویی ۷۰ هزار تومن واسه اقا زاده هاست
حمید
۰۸:۳۹ ۱۳ دی ۱۳۹۹
دیگه برنج سفیدو هم با زحمت میشه خرید چه برسه به سیاهش
ناشناس
۰۸:۰۶ ۱۳ دی ۱۳۹۹
ازكجا ميتونيم تهيه كنيم ؟ كيلويي چنده؟