سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رصد ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان

با ورود دسته‌های ملخ صحرایی از سمت هند و پاکستان به هرمزگان رصد این آفت در مراتع سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد.

غلامحسین تیموری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان‌وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت: از آبان تا کنون در سطح یک میلیون و ۵۰۰هزار هکتار از مراتع این استان دیده بانی شده است.

غلامحسین تیموری گفت: تیم‌های ردیابی در شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان همچنان فعال هستند تا به محض مشاهده این آفت خطرناک، کار مبارزه را انجام دهند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان‌وبلوچستان ادامه داد: بیش از ۴۳۰ دستگاه انواع سمپاش آماده برای مبارزه با ملخ صحرایی در استان است.

او افزود: در دوره قبل هجوم ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستان در سطح چهارمیلیون و ۵۰۰هزار هکتار دیده بانی و افزون‌بر ١٨١هزار هکتار از اراضی سطح استان علیه این آفت خطرناک سمپاشی شد.

او افزود: با انجام تمهیدات لازم نباید اجازه دهیم این ملخ‌ها امنیت غذایی را با مخاطره مواجه نمایند و به کشاورزی ما آسیب برساند.

ملخ صحرایی که به نام ملخ بیابانی نیز شناخته می‌شود، یکی از مضرترین نوع ملخ‌ها است. به دلیل عبور این ملخ از دریا و پرواز‌های طولانی روز خلیج فارس، آن را ملخ دریایی نیز می‌نامند.

ملخ صحرایی را انسان از قرن‌ها قبل از میلاد مسیح می‌شناخته و در کتیبه‌های بسیار قدیمی نیز به آن اشاره شده است. در ایران خسارت حاصله از هجوم این ملخ از دیر زمان مورد توجه بوده و آفت مزبور قحطی‌ها و ویرانی‌هایی به بار آورده است.

ملخ صحرایی هرچند سال یک بار از کانون‌های دائمی خود که شامل آفریقا، عربستان سعودی، هندوستان و پاکستان است به مناطق جنوبی ایران حمله کرده و دامنه انتشار آن در بعضی از سال‌ها تا مناطق شمالی دریای خزر کشیده می‌شود.

خسارت ملخ صحرایی بسیار زیادی است و دسته جات ملخ هر چه سرسبزی در سر راه خود ببیند اعم از علوفه، غلات، صیفی‌جات، انواع درختان و رستنی‌های جنگلی را از بین برده و حتی علف‌های هرز از دست این آفت در امان نیستند.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.