سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه پلتفرم همکاری بین صنعت و دانشگاه ندارد

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه گفت : هنوز بعد از گذشت چهل سال نتوانسته‌ایم به یک پلتفرم همکاری مناسب بین صنعت و دانشگاه دست پیدا کنیم.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، ابراهیم اعلمی آل آقا رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به چالش‌های موجود بر سر راه ارتباط بین صنعت و دانشگاه در کشور، گفت : بیش از ۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد و هنوز نتوانسته ایم به یک پلتفرم همکاری مناسب بین صنعت و دانشگاه دست پیدا کنیم.

او گفت : هرچند طی سال‌های اخیر عزمی جدی در دانشگاه‌ها شکل گرفته تا نیاز‌های واقعی صنعت در دانشگاه‌ها به پروژه و در نهایت به راه حلی برای رفع نیاز‌ها منتهی شود، اما ابهامات جدی هم در مسیر ارتباط با صنعت داریم.

رئیس دانشگاه رازی افزود: البته امروزه به یُمن انقلاب اسلامی دانشگاه هایمان را بگونه‌ای مجهز کرده ایم که نیاز به کارشناس خارجی از زبان، فکر و اندیشه مسئولین خارج شده، یعنی در بسیاری از زمینه‌ها کارشناسان ناظر برای حضور در صنعت و بخش‌های مورد نیاز کشور تربیت کرده ایم.

او افزود: بسیاری از دانشگاه‌های ما باب آموزش محوری را پشت سر گذاشته اند و امروز پژوهش محوری و حتی فناوری به بحث اصلی دانشگاه‌ها تبدیل شده و بدنبال این هستند که خودشان را برای همکاری موثر با صنعت آماده کنند.

اعلمی آل آقا ادامه داد: دانشگاه‌ها تلاش می‌کنند مقررات و آئین نامه‌هایی را تصویب کنند که اعضای هیات علمی، پژوهش‌های خود را در خدمت صنعت قرار دهند و دراین زمینه چه در سال‌های اخیرا شاهد تحولات زیادی هم در فضای دانشگاه‌ها بوده ایم.

او با تاکید براینکه دانشگاه‌ها و اعضای هیات علمی مشتاقانه بدنبال ارتباط با صنایع هستند، گفت: می‌خواهیم که برای رفع نیاز‌های کشور در حوزه صنعت با صنایع ارتباط داشته باشیم و برگزاری چنین کنفرانس‌هایی نیز بسیار کمک کننده خواهد بود تا نیاز‌های آن‌ها را بگیریم و راه حل برای آن‌ها پیدا کنیم.

رئیس دانشگاه رازی بااشاره به مهم خواندن برگزاری اولین کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی در صنعت آب و برق جهت ایجاد ارتباط بین دانشگاه‌ها و این صنعت، به ظرفیت‌های مهم کرمانشاه در این صنعت هم پرداخت و گفت: ما در استانی هستیم که دوبرابر میانگین کشوری بارش دارد و میزان آب‌های سطحی آن براساس مساحت چهار برابر میانگین کشوری است، از سوی دیگر نیروگاه‌های متعدد و تولیدات برق را در استانمان داریم و تاکنون هم حجم عظیمی از سرمایه گذاری در این صنعت در استان انجام گرفته است.

او افزود: در دانشگاه رازی می‌توانیم پروژه‌های مناسبی را تعریف کنیم تا شاهد صرفه جویی خوبی در بسیاری از این پروژه‌ها باشیم. برای نمونه پروژه سامانه گرمسیری چندین سالی است که در کرمانشاه کلید خورده و حجم سرمایه گذاری عظیمی هم در آن انجام شده است، با این وجود هنوز برآورد دقیقی از اینکه چقدر، با چه ظرفیت و چه راندمانی از این سرمایه گذاری درحال استفاده هستیم، نداریم.

اعلمی آل آقا افزود: جنبه‌های مختلف زیادی دیگری هم در استان داریم که نیاز به بحث‌های علمی و پژوهشی دارد و می‌توانیم روی آن‌ها هم کار کنیم .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.