سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران استان مرکزی گزارش می دهد؛

سرگیجه صنایع ظروف نچسب در چرخه معیوب اداری

وقتی چرخه معیوب و دست و پاگیر اداری چوبی لای چرخ واحد‌های تولید ظروف نچسب می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، چرخه معیوب و دست و پاگیر اداری و پاسکاری ادارات، چوبی هستند لای چرخ واحد‌های تولیدی که گاه تا سالیان سال یک واحد تولیدی را کم کار می‌کنند و یا حتی از دور خارج می‌کنند و اگر این واحد صنعت مادر باشد دیگر کارخانه‌ها هم زمین گیر می‌کند.

تعدای از صنعتگران واحد‌های تولیدی ظروف نچسب در شهرک صنعتی ایبک آباد اراک به دلیل تامین نشدن نیاز اولیه به مشکل خورده اند و کم کار شده اند.

وقتی علت را جویا شدم این صنعتگران گفتند: مشکل از جایی شروع شده که کارخانه مادر و تامین کننده نیاز آن‌ها در چند خیابان بالاتر در همین  قطب صنعتی دچارمشکل تولید شده است.

برای بررسی بیشتر به کارخانه‌ای که صنعتگران اراکی از آن سخن می‌گفتند رفتم تا مشکل را از آنجا پیگیری کنم،
این واحد تولیدی مستقر در شهرک صنعتی ایبک آباد اراک مواد اولیه نیمی از کارخانه‌های تولید ظروف نچسب آشپزخانه دراستان مرکزی و  کارخانه‌های استان‌های دیگر را تامین می‌کند.

مشکل این کارخانه مادر  چرخه تولیدش  را معیوب کرده و در پی آن  نه تنها ۲۵ کارخانه تولید تفلون در استان مرکزی را با مشکل مواجه کرده بلکه تعدادی از کارخانه تولید ظروف نچسب دراستان‌هایی نظیر لرستان و قزوین را هم درگیر خود ساخته است و سبب شده تا این کارخانه‌ها هم با نیمی از توان ادامه مسیر دهند.

این کارخانه مادر تا زمانی که یک نوع محصول و تنها با یک سالن تولید فعالیت می کرد، مشکلی نداشت تا اینکه برای تکمیل چرخه تولیدات خود کارخانه دوم را در کنار کارخانه اول ایجاد کرد.


بیشتر بخوانید:

  • رونق تولید ظروف وطنی در اراک

  • صادرات ۶۰ میلیاردی از کارخانه دهه شصتی‌ها

  • صادرات سالانه ۲.۵ میلیون قطعه انواع ظروف تفلون از یک شرکت اراکی


داود میرزایی مدیر عامل این کارخانه گفت: در حالی که این واحد ظرفیت تولید سالیانه ۱۲۰۰ تن محصول را دارد، اما اکنون تنها ۳۵ تن محصول در ماه و سالیانه حدود ۵۰۰ تن تولید می‌کند.

میرزایی علت این کاهش تولید را کمبود برق مورد نیاز کارخانه دانست و افزود: در ابتدا در تنها واحد کارخانه ورقه‌های آلومنیومی مورد نیاز واحد‌های تولیدی ظروف نچسب تولید و تامین می‌شد و مشکل زمانی ایجاد شد که با استناد به مصوبه هیات مقررات زدایی کسب و کار در سال ۹۹ تصمیم به راه اندازی یک واحد تولیدی دیگر  در جوار واحد قبلی گرفتیم تا درب شیشه‌ای ظروف را هم تولید کنیم.

او افزود: با طی مراحل اداری جواز تاسیس کارخانه دوم از سازمان صمت استان را اخذ کرده و کارخانه جدید با صرف ۶۰ هزار یورو با دستگاه‌های نو شروع به کار کرد، اما برای راه اندازی این واحد جدید ۳۱۵ کیلو وات برق نیاز بود و این یعنی  هر دو واحد صنعتی مجموعا نیاز به  ۵۳۰ کیلو وات برق دارد.

مدیرعامل این واحد تولیدی گفت: برای دریافت انشعاب برق کارخانه جدید ضمن مکاتبات، مراجعات بسیاری به دستگاه‌های اجرایی استان داشتیم و درنهایت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی اختصاص انشعاب  جدید برای این واحد را تصویب کرد.

این شرکت یکی از قدیمی‌ترین واحد‌های تولیدی بخش خصوصی صنعت است که از سالیان گذشته نیاز واحد‌های تولیدی ظروف نچسب را تامین می‌کند و این چرخه ناقص حال و روز نیمی‌ از تولید کننده ظروف نچسب در استان مرکزی را پریشان کرده است.

خانی مدیر این واحد تولیدی هم گفت: متاسفانه با وجود پیگیری‌های فراوان نتوانستیم انشعاب مورد نیاز برق کارخانه جدید را تامین کنیم و به ناچار برای فعالیت هریک از این دو کارخانه باید برق کارخانه دیگر را قطع و آن کارخانه را تعطیل کنیم.

برای پیگیری مشکل این واحد تولیدی باید سری به چند دستگاه‌های اجرایی زد، تا گیر کار پیدا شود.

به شرکت توزیع برق استان مرکزی رفتم تا علت مشکل را در این اداره پیدا کنم.

الله داد، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان مرکزی گفت: طبق آیین نامه اجرایی برق، امکان تخصیص دو انشعاب برای یک واحد صنعتی وجود ندارد.

او افزود: اگر شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی پروانه مجزا برای واحد تولیدی دوم در نظر بگیرد مشکل اختصاص انشعاب جدید هم برطرف می‌شود.

بعد از اداره برق به شرکت شهرک‌های استان مرکزی که به نوعی متولی صنایع است رفتم بلکه این اداره مشکل را حل کند.

طیب میرزایی مدیر عامل شرکت شهرک‌های استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: طبق قوانین داخلی این سازمان برای هر واحد تولیدی تنها یک انشعاب برق اختصاص می‌یابد و این واحد تولیدی به دلیل رعایت نکردن حریم بین دو کارخانه و رعایت نکردن نکات و قوانین ایمنی ساخت و ساز ، مجاز به دریافت پروانه و انشعابی جدید برق نیست.

میرزایی افزود: برای احداث دو کارخانه در کنار هم نیاز به ۳ هزار متر زمین است، اما دو کارخانه مذکور در زمینی به مساحت ۲ هزار متر احداث شده است.

وقتی مشکل در دو اداره شرکت برق و شرکت شهرک‌ها حل نشد؛ موضوع را از مسئولان استان  مرکزی پیگیری کردم.

حالا با این همه کش و قوس های فراوان، دو راهکار نا ممکن پیش روی این صنعتگران ایرانی است یا پست زمینی برق احداث کنند که هزینه بالایی دارد و از توان مالی تولید کننده خارج است و یا  پروانه مجزا برای کارخانه دوم  دریافت کنند که باید حدود ۵۰۰ متر حریم کارخانه حذف شود.

پیگیری‌های ما نتیجه داد و در نهایت با رایزنی استانداری مرکزی و دو دستگاه اجرایی درگیر این ماجرا مقرر شد برای تسکین موقت درد  این واحد صنعتی انشعاب برق آن به میزان ۲۴۹ کیلو وات تقویت شود.

مشکل این کارخانه موقتا حل شد اما حل ریشه ای این مشکل و مشکل کارخانه هایی نظیر این شرکت مادر  نیاز به تصمیمات کلان و کشوری دارد  تا صنعتگران بتوانند با خیال راحت به توسعه صنعت ایرانی بپردازند و  بدون دغدغه ادامه مسیر دهند.

نیکی ملکی مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری مرکزی گفت: برای علاج ریشه‌ای درد این  نوع کارخانه ها باید مکاتباتی با نهاد‌های بالادستی صورت پذیرفته و امید است با راهکار قانونی مسئله این گونه صنایع حل شود.

ما هم امیدواریم این دست مشکلات صنایع زودتر حل شود و قوانین در جهت تسهیل مسیر تولید وضع شوند .

انتهای پیام / ج

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.