وی ادامه داد: مطابق استانداردها و دستورالعملهای موجود، واحدهای نیروگاهی باید در بازههای زمانی مشخص که حداقل یک یا دو بار در سال میباشد، تحت تعمیرات قرار بگیرند تا امکان تداوم بهرهبرداری مطمئن و پایدار از واحدها وجود داشته باشد.
عبدلی حجم تعمیرات برنامهریزی شده واحدهای نیروگاههای حرارتی در دوره حاضر را بالغ بر ۱.۹ میلیون مگاوات ساعت – روز برشمرد و افزود: این حجم تعمیرات شامل ۶۹۰ برنامه تعمیراتی است که بیش از ۱۳۰ مورد آن تعمیرات اساسی و سنگین است که بایستی در بازه زمانی محدود مهرماه تا اردیبهشتماه سال آینده انجام شود.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای این حجم از تعمیرات بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه میشود، گفت: با وحود محدودیتها و شیوع بیماری کرونا تعمیرات واحدهای نیروگاهی حرارتی با برنامهریزی مناسب و تامین و تدارک قطعات و تجهیزات مورد نیاز در حال انجام است و تاکنون نیز برنامه تعمیرات نیروگاهها بیش از ۴۰ درصد پیشرفت داشته است.
عبدلی تاکید کرد: براساس برنامهریزی صورت گرفته تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده تمامی تعمیرات واحدهای نیروگاهی به پایان خواهد رسید و واحدها آماده بهرهبرداری جهت تولید برق در تابستان پیش رو خواهند بود.
بیشتر بخوانید
مدیرکل بهسازی نیروگاهها و محیط زیست شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در ادامه در خصوص سهم نیروگاههای حرارتی از کل تولید برق کشور، اضافه کرد: ظرفیت نیروگاههای حرارتی ۸۰ درصد کل نیروگاههای منصوبه کشور است، ولی این نیروگاهها تامین کننده بیش از ۸۷ درصد نیاز شبکه برق کشور هستند و بر این اساس حفظ آمادگی و پایداری این نیروگاهها برای تامین نیازهای شبکه ضروریست.
عبدلی با اشاره به تامین سوخت نیروگاههای کشور، گفت: تامین سوخت نیروگاههای کشور با توجه به هماهنگیهای مستمری که با وزارت نفت صورت میگیرد بدون وقفه در حال انجام است به طوری که تا به امروز بخش اعظم سوخت نیروگاهها با سوخت گاز تامین شده است.
وی ادامه داد: یکی از راهکارهای اجرا شده جهت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهها در تابستان، استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاههای منصوبه در کشور است. بدین منظور با شناسایی نقاط قابل بهبود در نیروگاهها و اجرای طرحهای فناورانه ظرفیت واحدهای موجود افزایش یافته است.
عبدلی افزود: این طرحها شامل طرحهای رفع محدودیت تولید در واحدهای بخاری و طرحهای ارتقای ظرفیت در واحدهای گازی است که در تعدادی از نیروگاههای منتخب اجرا شده است. تدوین این امر و اجرای ان موجب ایجاد افزایش ظرفیت تولید به میزان ۳۰۰ مگاوات خواهد شد که در تابستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی در پایان گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه میزان تولید برق نیروگاههای کشور از ۲۷۰ میلیارد کیلووات ساعت گذشته است که سهم نیروگاههای حرارتی از این رقم ۲۳۶ میلیارد کیلووات ساعت بوده است.
انتهای پیام/