سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آخرین ماه کامل سال ۲۰۲۰ فردا قابل رویت است

آخرین پدیدهٔ سماوی قرص «ماه سرد» در سال ۲۰۲۰ میلادی، فردا بین غروب خورشید و طلوع ماه دیده خواهد شد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سال ۲۰۲۰ مملو از پدیده‌های آسمانی خاص بود؛ از ماه کامل آبی‌رنگ همزمان با جشن هالووین و ستارهٔ تازه دنباله‌دار نیووایز در تابستان گرفته تا خورشیدگرفتگی تماشایی و نیز مقارنهٔ بزرگ مشتری و زحل که همزمان با شب یلدا روی داد.

اما شاید آخرین پدیدهٔ سماوی امسال قرص «ماه سرد» آن باشد که اخترشناسان می‌گویند به‌هنگام طلوعش درخششی نارنجی‌فام خواهد داشت. ماه کامل آخر سال را در نیمکرهٔ شمالی، به‌دلیل آغاز فصل زمستان، «ماه سرد» لقب داده‌اند.

ماه در ساعت ۳:۲۹ به وقت گرینویچ، چهارشنبه، ۳۰ دسامبر (۶:۵۹ دقیقهٔ بامداد ۱۰ دی، حدود ده دقیقه به طلوع آفتاب) به درخشندگی ۱۰۰ درصد می‌رسد.

اما بهترین وقت تماشای ماه کامل نه در این ساعت، بلکه نزدیک به هنگام غروب خورشید است. پدیدهٔ ماه کامل همواره در هنگام طلوع ماه در ابتدای شب به بهترین شکل دیده می‌شود و ماه کامل در آسمان کشور‌های شرقی، تقریبا از نقطهٔ مقابل خورشید که در مغرب غروب می‌کند در آسمان پدیدار می‌شود.

پس نکتهٔ مهم آن است که زمان مناسب بین غروب خورشید و طلوع ماه را در همان روز پیدا کنیم و در هوای گرگ‌ و میش به تماشای ماه کامل بنشینیم. تنها وقتی که می‌توان یک ماه کامل را در آسمانی تقریبا روشن دید همین موقع است، حال چه در شهر چه در بیرون شهر.

بهترین زمان مشاهدهٔ این قرص ماه سرد در اروپا و ایران نزدیک غروب روز چهارشنبه، ۳۰ دسامبر است. برای نمونه ساعت ۴:۱۰ دقیقه در لندن اگر به‌سوی شرق نگاه کنیم قرص ماه کامل را خواهیم دید.

ماه سرد شامگاه ۳۰ دسامبر، آخرین و سیزدهمین قرص ماه کامل است که در سال ۲۰۲۰ میلادی دیده خواهد شد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.