سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زخم کهنه فاضلاب بندرعباس مرهم می‌خواهد

قصه پر غصه ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس که از حدود ۱۵سال پیش تاکنون مطرح بوده است، همچنان در بلاتکلیفی به قوت خود باقی مانده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، فاضلاب شهر بندرعباس که از چندین نقطه از جمله «خور (آبراه) گورسوزان»، «شیلات»، «سورو»، «سنگ کن»، «دوهزار» و «کپشکن» سرازیر دریا می‌شود؛ اتفاقی بوده که با وجود سال‌ها وعده و وعید مسئولان همچنان عملی نشده و دل هر دوستدار طبیعت و محیط زیستی را به درد می‌آورد.

با توجه به افزایش ساخت و ساز‌ها و رشد جمعیت در شهر بندرعباس، رها شدن فاضلاب‌های خانگی و صنعتی به خور‌ها نیز به مراتب بیشتر شده و نبود سامانه فاضلاب شهری نه تنها موجب خطر انقراض جانداران دریایی و کَدِر شدن آب دریا شده بلکه به علت استشمام بوی تعفن از فاصله ۱۰۰ متری سلامت مردم این شهر را نیز در معرض تهدید قرار داده و زندگی شهروندان را با مشکلات زیادی رو به رو کرده است.

جدای از موارد یاد شده زیر پل‌های این خور‌ها نیز پاتوق معتادان و ولگرد‌های خیابانی بوده و همچنین حیوانات موذی، چون سوسک و موش در حوالی این خور‌ها جولان می‌دهند که این خود نیز مزاحمت‌هایی را برای خانواده‌ها به وجود آورده‌اند.

شهروندان و دوستداران محیط زیست که بیشتر این معضل فاضلاب شهری به خور‌ها و سرازیر شدن آن به دریا را متوجه شرکت آب و فاضلاب و شهرداری می‌دانند، اما مسئولان شرکت آبفای هرمزگان در این باره می‌گویند که این شرکت هیچ مسئولیت مستقیمی درباره استفاده از پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب شهر را ندارد، اما چگونگی بهره برداری و استفاده از پساب تولیدی مهم‌ترین مساله و چالش فاضلاب بندرعباس است.

بحث ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس هر بار در نشست‌هایی مطرح می‌شود؛ این در حالی است که طبق گفته‌ی مسئولان شرکت آب وفاضلاب هرمزگان تا زمانی که محل مصرفی برای پساب فاضلاب تعیین نشود، تنها گزینه، انتقال پساب به دریا است که خوشبختانه با توافق‌های صورت گرفته با صنایع غرب بندرعباس گویی این مشکل در دست حل شدن است.

محیط زیست دریایی و ساحل شهرمان در حال از بین رفتن است

چالش‌هایی که مدیران استانی در خصوص ساماندهی پساب شهر بندرعباس با آن رو به ‌رو هستند، دردی از مردم را دوا نمی‌کند بلکه آن چیزی که در حال از بین رفتن است، محیط زیست دریایی و ساحلی‌مان است.

این را مدیرکل محیط زیست هرمزگان گفت که معضل فاضلاب بندرعباس سالیان سال است که در بندرعباس وجود دارد و بار‌ها و بار‌ها این موضوع توسط مسئولان در نشست‌های مختلف مطرح شده که ارائه راهکار‌های داده شده در این نشست‌ها فقط در حد حرف باقی مانده است.

حبیب مسیحی تازیانی بیان داشت: از سال ۸۵ تاکنون بر اساس اطلاعات محیط زیست، هیچ‌گاه آلودگی ساحل شهر بندرعباس به وضعیت مطلوبی نرسیده است و با وجود برنامه‌ریزی‌های خوب، نتیجه مثبتی را شاهد نبودیم.

او در این راستا با بیان اینکه نقاط آلوده در خط ساحلی شهر بندرعباس زیاد داریم، تصریح کرد: در سال گذدشته سواحل شهر بندرعباس ۴۴ نمونه در هشت نقطه پایش شد و نتیجه آن در اختیار استانداری و فرمانداری قرار گرفت که تنها سه نقطه خورگورسوزان، سورو و دهانه خور نخل ناخدا (کپشکن) در این شهر ساحلی آلودگی پایدار داشته است.

مدیر کل محیط زیست هرمزگان با اشاره به اینکه مدیریت این موضوع باید هر چه سریع‌تر انجام شود، بیان داشت: صنایع باید از پساب تولیدی در تصفیه خانه بندرعباس استفاده کنند.

او ضمن قدردانی از نداجا ابراز داشت: فرماندهی نیروی دریایی منطقه یکم با کسب اعتباراتی در حال احداث تصفیه خانه در منطقه مسکونی نیروی دریایی است که ۹۰ درصد این پروژه پیش رفته و مقرر است تا آخر این ماه  این تصفیه خانه تکمیل و به مرحله بهره برداری برسد که با راه اندازی این تصفیه خانه تا حدودی از آلودگی دریا کاسته می‌شود.

رفع دغدغه فاضلاب بندرعباس به همکاری بین سازمانی نیاز است

برای حل مساله بوی نامطبوع فاضلاب شهر بندرعباس نیز که در حوزه تخصصی شرکت آب و فاضلاب هرمزگان بوده، در واقع رفعِ این دغدغه چیزی فراتر از تخصص آبفا را می‌طلبد و آن همکاری بین سازمانی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در تشریح چالش و رفع بوی نامطبوع فاضلاب بندرعباس گفت: سازمان‌هایی همچون شهرداری، مسکن و شهرسازی، محیط زیست، استانداری، صنایع بندرعباس و در نهایت مردم به عنوان مطالبه گران اصلی این دغدغه باید برای رفع این چالش کمک کنند، اتفاقی که اگر نیفتد مساله فاضلاب همچنان به صدایی می‌ماند که به جایی نخواهد رسید.

امین قصمی بیان داشت: بوی نامطبوعِ فاضلاب در برخی مناطق شهر بندرعباس، کهنه چالشی است که نه تنها نارضایتی شهروندان را دامن زده بلکه سال‌ها است که در سبدِ دغدغه در اولویتِ آبفا در آمده است.

او ادامه داد: با وجود تلاش‌های آبفا در یک دهه گذشته، همچنان حلِ آن نیازمند رویکردی جمعی از سوی مردم و مسئولان ذی ربط است؛ چرا که وقت آن رسیده برای مساله‌ فاضلاب نیز همانند آب، چارچوب دیپلماسی برگزینیم تا فرصت از دست نرود و این دغدغه به بحران تبدیل نشود.

نهایی کردن قرارداد پساب با صنایع غرب بندرعباس در برنامه آبفا است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان یاد آور شد: نهایی کردن قرارداد با صنایع غرب بندرعباس برای رسیدگی به وضعیت پساب شهری در برنامه اصلی شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارد.

قصمی افزود: یک شرکت قرار است پساب را دریافت کند و آن را به شهرداری و صنایع غرب بندرعباس بفروشد. از ۲ سال پیش موضوع فروش پساب پیگیری شد و به هر دلیلی قرارداد این شرکت با صنایع و شهرداری منجر به نتیجه نشد، در واقع صنایع حاضر به انعقاد قرارداد برای خرید پساب از این شرکت نبودند.

امین قصمی تصریح کرد: شرکت تامین و توسعه زیر ساخت خلیج فارس با هدف ساماندهی سریع‌تر پساب بندرعباس تشکیل شد، فرآیند تشکیل شرکت زمان‌بر بود، در حال حاضر سهام‌داران این شرکت صنایع غرب بندرعباس از جمله مادکوش، صبا فولاد، پالایشگاه نفت بندرعباس و آلومینیوم هستند.

او اضافه کرد: با این کار خود صنایع مصرف کننده بوده و متناسب با نیاز سرمایه گذاری، استفاده می‌کنند، این روند به لحاظ اقتصادی و اجرائی برای ما مناسب‌تر است.

قرارداد خرید پساب فاضلاب بندرعباس با ۹ شرکت صنعتی نهایی شده است

قرارداد خرید پساب تصفیه شده فاضلاب بندرعباس با ۹ شرکت صنعتی در غرب بندرعباس با محوریت منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس نهایی شده است.

استاندار هرمزگان در این رابطه بیان داشت: با مذاکرات انجام شده و توافق‌های صورت گرفته در مدت ۲ هفته آینده، قرارداد خرید پساب بندرعباس با سرمایه‌گذار منعقد خواهد شد.

فریدون همتی خاطر نشان کرد: وارد نشدن پساب فاضلاب به دریا، همواره یکی از دغدغه‌های به ‌حق مردم بندرعباس و فعالان زیست محیطی بوده و تا پایان امسال، فاضلاب بندرعباس تصفیه و استانداردسازی خواهد شد.

همتی با بیان اینکه تا پایان امسال پساب فاضلاب بندرعباس را به سمت منطقه غرب بندرعباس منتقل خواهیم کرد، اظهار داشت: اداره آب و فاضلاب نیز موظف شده تا پایان سال، آب‌هایی که به سمت خور‌ها هدایت می‌شود را به سمت این تصفیه خانه هدایت کند.

استاندار هرمزگان تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی از اجرای طرح انتقال پساب تصفیه شده بندرعباس جلوگیری از ورود فاضلاب به دریا و استفاده از آن برای مصرف کارخانه‌ها در تولیدات صنعتی در غرب بندرعباس و همچنین آبیاری فضای سبز این شهر است.

 چند دلیل انتشار بوی نامطبوع فاضلاب بندرعباس

شرکت آب وفاضلاب هرمزگان نبود اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در برخی مناطق شهر بندرعباس، پدیده وارونگی دمایی در فصل گرما و سرما و وجود تصفیه خانه فاضلاب (با فرآیند لجن فعال) در نزدیکی بافت شهری را از مهم‌ترین دلایل انتشار بوی نامطبوع فاضلاب شهر بندرعباس می‌دانند.

مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان با اشاره به بوی نامطبوعِ فاضلاب به عنوان معضل هر ساله شهر بندرعباس گفت: نبود اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در برخی مناطق شهر علت مهم انتشار بوی فاضلاب است.

قصمی یادآورشد: در بیشتر مناطق شمال کمربندی و حاشیه خورگورسوزان که بیشترین حجم بوی نامطبوع را داریم، به دلیل وجود بافت فرسوده، سکونتگاه‌های غیر رسمی و نبود اجرای طرح جامع شهری، امکان اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب وجود ندارد.

او افزود: بخشی از فاضلاب تولیدی مناطق یادشده از طریق کانال آب‌های سطحی وارد خور شده و با توجه به شیب کمِ بستر خور و خروجی آن که تحت تاثیر جریانات جزر و مدی آب دریا است، تخلیه مناسب فاضلاب‌ها به طور کامل صورت نگرفته و باقی ماندن فاضلاب در خور و تابش آفتاب به آن سبب ایجاد فرآیند‌های بی‌هوازی و درنتیجه تولید بوی نامطبوع فاصلاب می‌شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان ادامه داد: پدیده وارونگی دمایی از دیگر دلایل انتشار بوی نامطبوع فاضلاب بندرعباس است، چرا که مشکل انتشار بو در فصل پاییز و زمستان به علت وقوع این پدیده، بیشتر از فصل گرم احساس می‌شود.

قصمی افزود: به طوری که به علت دمای کمتر لایه‌های هوایی نزدیک به زمین، بوی نامطبوع موجود در این ناحیه امکان حرکتِ عمودی را از دست داده و در لایه‌های نزدیک به زمین بیشتر گسترش می‌یابد.

مدیرعامل آب وفاضلاب هرمزگان، وجود تصفیه خانه فاضلاب (با فرآیند لجن فعال) در نزدیکی بافت شهری را از دیگر دلایل انتشار بوی نامطبوع دانست.

«طرح بازسازی تصفیه خانه بندرعباس از جمله طرح‌هایی است که به دلیل برخی مشکلات از جمله تامین نشدن بودجه لازم و برخی کاستی‌ها از سوی پیمانکار به کندی پیش رفته و سرمایه گذار بخش خصوصی تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیارد ریال برای این طرح هزینه کرده است.

این طرح از خردادماه سال ۹۶ آغاز شد و قرار بود تا خردادماه ۹۸ به اتمام برسد که به دلیل مشکلات هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است.»

قصمی گفت: در حال حاضر پس از تعیین تکلیف قرارداد سرمایه گذاری اصلاح و ارتقاء تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس به دلیل نبود انجام به موقع تعهدات از سوی سرمایه گذار، این مجموعه تلاش می‌کند با رفع مشکلات موجود و افزایش راندمان بهره برداری تصفیه خانه، تا حد امکان از میزان بوی نامطبوع فاضلاب بکاهد.

او تصریح کرد: از طرفی با توجه به افزایش حجم ورودی فاضلاب نسبت به ظرفیت تصفیه خانه در سال‌های اخیر، این مجموعه طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب شرق بندرعباس با ظرفیت ۸۹ هزار مترمکعب در شبانه روز را در دست بررسی و مطالعه دارد.

به گفته قصمی، این تصفیه خانه جدید با فاصله مناسب نسبت به بافت شهری احداث خواهد شد و جمعیتی برابر۴۳۳ هزار نفر را در افق ۱۴۲۵ تحت پوشش قرارمی‌دهد.

مدیر عامل آبفای هرمزگان خاطر نشان کرد: هزینه مورد نیاز جهت احداث تصفیه خانه شرق و سامانه انتقال فاضلاب حدود ۲ هزار و ۸۵۹ میلیارد ریال برآورد شده که در حال حاضر در مرحله بررسی و تصویب در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور است.

صدور دستور قضائی برای تکمیل طرح تصفیه خانه بندرعباس

رئیس کل دادگستری هرمزگان نیز دستور قضائی برای تکمیل طرح تصفیه‌خانه و سرعت بخش در هدایت فاضلاب به صنایع غرب بندرعباس را صادر کرد.

علی صالحی با حضور در محل تصفیه‌خانه شهر بندرعباس، ضمن بازدید از مراحل عملیات اجرائی تصفیه فاضلاب و بررسی جزئیات دقیق طرح‌های در دست اقدام، دستور لازم را مبنی بر رفع فوری موانع و سرعت بخشی در پایان این طرح هدایت فاضلاب به صنایع غرب بندرعباس صادر کرد.

او با انتقاد از رهاسازی و ورود پساب فاضلاب بندرعباس به دریا افزود: این امر تهدیدی جدی علیه سلامت شهروندان است که علاوه بر ایجاد آلودگی زیست محیطی در منطقه سبب ایجاد بوی تعفن در سطح شهر شده است.

رئیس شورای قضائی هرمزگان گفت: دستگاه قضائی بر اساس رسالت خود در خصوص پیگیری حقوق عامه، برخورد با ادارات اجرائی که در انجام وظایف قانونی خود کوتاهی می‌کنند را با جدیت دنبال خواهد کرد تا از تضییع بیت‌المال و حقوق مردم جلوگیری شود.

صالحی با تاکید بر رسیدگی جدی به موضوع فاضلاب شهربندرعباس در شورای حفظ حقوق بیت المال استان هرمزگان یادآور شد: با توجه به مشاهده مشکلات اساسی در بیشتر بخش‌هایی از این طرح مقرر شد در سریع‌ترین زمان ممکن علاوه بر رفع نواقص و جلوگیری از ورود فاضلاب به دریا با هدایت آن به سمت غرب شهر بندرعباس، پساب موجود در صنایع بزرگ مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس شورای حفظ حقوق بیت‌المال در اراضی ملی و منابع طبیعی هرمزگان افزود: همچنین در نشستی با حضور دادستان مرکز استان، معاون عمرانی استانداری، مدیرعامل آبفا و نماینده شرکت پیمانکار و ادارات مربوطه مقرر شده است این مشکل در سریع‌ترین زمان ممکن معضل فاضلاب را برطرف کنند.

او با بیان اینکه صیانت از محیط زیست و بهداشت عمومی خط قرمز دستگاه قضائی استان است، ابراز داشت: در مقابله با تضییع حقوق مردم و تهدید سلامت عمومی با هیچ فردی در هر جایگاهی تعارف نداریم.

رئیس کل دادگستری هرمزگان خاطر نشان کرد: پیگیری برای رفع مشکل فاضلاب شهر بندرعباس به صورت مستمر و مداوم توسط دستگاه قضائی ادامه خواهد یافت و در صورت مشاهده هرگونه تخلف و کوتاهی با متخلفان برابر قانون و مقررات برخورد می‌شود.

شهردار و اعضای شورای شهر از فاضلاب چه می‌گویند؟

هفته گذشته نیز شهردار و هر یک از اعضای شورای شهر بندرعباس در دویست و هشتمین نشست خود این موضوع را مطرح کردند که همچنان ورود فاضلاب به دریا تهدیدی جدی برای سلامت و محیط زیست دریایی محسوب می‌شود و باید نمایندگان مجلس برای ساماندهی و رفع این معضل اعتبار ویژه و خارج از اعتبارات استانی در نظر بگیرند.

کیانوش جهانبخش عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس و رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر گفت: نمایندگان ما در مجلس شورای اسلامی واقف هستند که با اعتبارات استانی این معضل حل نخواهد شد؛ توان و اراده انجام کار در استان هست، منابع را باید تامین کنیم.

او که در اقدامی نمادین در سال ۹۴ با ورود به خور شیلات این شهر و انداختن خود به فاضلاب، اعتراض خود را نسبت به ورود پساب‌های آلوده به خلیج فارس نشان داد، تصریح کرد: انتظار داریم در بودجه ۱۴۰۰ اعتباری مستقیم برای حل این موضوع اندیشیده شود، وگر نه هزار نشست هم فایده ندارد، برای حل معضل فاضلاب باید چانه‌زنی کنیم، خواهش می‌کنم نمایندگان مجلس این موضوع را در بودجه سال آینده در دستور کار قرار دهند.

جهانبخش تصریح کرد: انتظار داریم دادستان بندرعباس نیز تدبیر ویژه‌ای را در بحث خلع ید پیمانکار پساب فاضلاب شهر در دستور کار قرار دهند که شامل مرور زمان نشود، صنایع اکنون پای کار هستند که امیدواریم روند قضائی سریع‌تر انجام شود.

دیگر عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز گفت: نمایندگان مجلس، بودجه‌ای ویژه و خارج از بودجه استان برای رفع مساله فاضلاب شهر در نظر بگیرند.

فاطمه جراره افزود: شهر بندرعباس در چند سال اخیر دچار بارندگی شدید نشده است، اما با کوچک‌ترین بارندگی تمام شهر را آب می‌گیرد.

او اظهار داشت: باتوجه به اینکه کار‌ها باید به صورت مشترک انجام شود، گاهی مرحله‌ای از کار بر عهده آب منطقه‌ای بوده و مرحله‌ای بر عهده شهرداری، و در مواقع با بروز مشکلی، مدیران مرتب توپ را در زمین یکدیگر می‌اندازند و از پاسخگویی به مردم اجتناب می‌کنند.

این عضو شورای شهر بندرعباس گفت: در کشور‌های توسعه یافته خور‌ها یک ظرفیت محسوب می‌شود، اما متاسفانه در این شهر نعمت‌های خدادادی خودمان که دریا هست را با همین خور‌ها نابود می‌کنیم.

یکی دیگر از اعضای شورای شهر بندرعباس نیز گفت: خور‌ها ظرفیت بسیار مناسبی دارند که باید بیشترین استفاده از آن‌ها داشته باشیم، اما اقدامی نشده و استفاده‌ای که باید از آنان داشته باشیم را نداریم و این زیبنده شهر و مردم شهر بندرعباس نیست و باید به این موضوع نگاه ویژه‌ای داشته باشیم.

فرزانه آرامش بیان کرد: در این خصوص تصمیماتی گرفته شده، اما به نتیجه مطلوبی نرسیده‌ایم.

او بیان داشت: دریا یکی از نعمت‌های خداوند است، ولی ما هیچ استفاده بهینه از آن نداریم و خور‌های شهر بندرعباس نیازمند همت و همکاری تمامی ارگان‌ها و ادارات مربوطه است که ارگان‌ها باید پای کار باشند تا برای همیشه معضل خور‌ها حل شود.

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز گفت: وضع نامناسب ورود فاضلاب به دریا و بوی فاضلاب مردم شهر بندرعباس را عذاب می‌دهد، برای حل این مشکل بار‌ها تلاش کرده‌ایم و نشست‌های مختلفی را برگزار کرده‌ایم، ولی هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم.

آبتین امیری گفت: اگر قرار است مشکلی حل شود این مشکل باید در اولویت قرار گیرد و برای آن بودجه و اعتبار ویژه در نظر گرفته شود. وقتی در جامعه ما مساله محیط زیست و فاضلاب شهری در اولویت نیست، چگونه قرار است این مشکل حل شود؟

او بیان داشت: حل مشکل فاضلاب شهری نیازمند اعتبار ملی است و باید به عنوان یک معضل ملی به آن نگریسته شود. از نمایندگان مجلس می‌خواهیم به کمک ما بیایند و با یک طرح و اعتبار ملی این موضوع را در دستور کار قرار دهند.

این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: برای هدایت آب‌های سطحی شهر بندرعباس، اقدام‌های وسیعی را در سطح شهر، توسط شهرداری آغاز کرده‌ایم تا مشکل آب گرفتگی در زمان بارندگی را مهار کنیم، اما بدون حمایت جدی هیچ مشکلی به صورت اساسی حل نخواهد شد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: آب‌های سطحی زمان بارندگی در دیگر کشور‌ها وارد حوضچه‌هایی می‌شود و تمام آلاینده‌ها و فلزات سنگین مثل سرب و روی و دیگر فضولات را تفکیک و بعد به دریا روانه می‌شود که در کنار این حوضچه‌ها، درختان کنکار پوس نیز کاشته شده تا این فضولات را جذب کرده و مانع از ورود به دریا شود، در صورتی که در شهر بندرعباس اینگونه نیست فاضلاب خام وارد دریا می‌شود.

مجید عسکری زاده با قدردانی از دادستان و دیگر مقام‌های قضائی به جهت ورود به مساله فاضلاب در شهر بندرعباس، بیان کرد: با توجه به همکاری مقام‌های قضائی و ورود آن‌ها به مساله فاضلاب شهر بندرعباس، ما هم در شورای شهر با یک برنامه ریزی از این فرصت برای رفع مشکل و معضل گام‌هایی بر می داریم.

این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود: مساله دیگر در خصوص تصفیه فاضلاب است که با صنایع آلاینده شهر بندرعباس مرتبط می‌باشند که اگر صنایع آلاینده باشند باید یک درصد از فروش خود به شهر بندرعباس و مجموعه شهرداری واریز نمایند که در جهت توسعه فضای سبز و حمل ونقل عمومی صرف شود.

شهردار بندرعباس نیز گفت: با توجه به اهمیت خور‌های شهر بندرعباس، بایستی به وضع بهداشتی و آلایندگی خور‌ها و ساماندهی آب‌های سطحی و سیلاب‌های شهر توجه شود و مهم‌ترین خور‌هایی که دچار آلایندگی و آفت‌های بهداشتی است خور گِل کنی و خور سورو می‌باشد که با همکاری آب منطقه‌ای و ساماندهی که صورت گرفته بود، مباحث بهداشتی خور کمی بهتر شده است.

عباس امینی زاده افزود: کانال‌هایی که از گذشته احداث شده قدمت ساخت آن‌ها ۲۵ سال می‌باشد که دیواره خور‌ها در ۲۵ سال اخیر ساخته شده‌اند در صورتی که باید حداقل تا ظرف ۵۰ سال طراحی شوند که کانال‌های مربوط به خور‌ها را دیوارسازی و اصلاح کنیم و تا جایی که مجبور بودیم بعضی از کانال‌ها را دوباره کنده کاری و با ابعاد و عمق بیشتری احداث کردیم.

او خاطر نشان کرد: ما ساماندهی کانال‌ها را در سه بخش انجام دادیم که با انجام کار پاکسازی در سه یا چهار سال گذشته و پاکسازی فعلی و دیگری تا قبل از پایان سال تلاش کرده‌ایم مسائل و مشکلات خور‌های شهر را به حداقل برسانیم.

این زخم چرکین را یک بار برای همیشه درمان کنیم

موضوع ورود فاضلاب به دریا در شهر بندرعباس سال‌ها است با اعتراض اداره کل حفاظت محیط زیست استان، دوستداران محیط زیست و نهاد‌هایی مانند شورای شهر و رسانه‌ها رو به رو شده است که تاکنون این تلاش‌ها و اعتراض‌ها بی‌نتیجه بوده است.

این زخم چرکین و کهنه در حالی هنوز تداوم دارد که ساماندهی خور‌ها و تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس بین سازمان‌های متوالی دست به دست شده و به عنوان یک معضل زیست محیطی در این شهر ساحلی خودنمایی می‌کند. می‌طلبد که مسئولان به جای شانه خالی کردن، دست به دست هم دهند و یک بار برای همیشه این درد را درمان کنند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.