وی افزود: طبق این طرح ما ۵ اقلیم مصرف گاز در کشور داریم که حدود ۹۷ درصد مصرف کنندگان در اقلیمهای ۱ تا ۳ قرار دارند و اقلیمهای ۴ و ۵ نیز شامل مناطق گرمسیری مانند خوزستان و بوشهر می شود که مصرف گاز زیادی برای گرمایش ندارند.
منتظرتربتی ادامه داد: اگر بخواهیم مصرف کنندگان گاز را به ۱۰ دهک تقسیم کنیم، سه دهک اول یعنی حدود ۳۰ درصد جامعه، تنها ۱۰ درصد کل گاز کشور را مصرف میکنند، حالی که ۳ دهک آخر(معادل۳۰ درصد) ۵۰ درصد کل مصرف گاز کشور را به خود اختصاص داده اند، مابقی مصرف نیز مربوط به سایر دهک ها می شود.
هزینه مصرف گاز زیر ۲۰۰ مترمکعب در هر دوره بخشیده میشود
وی تصریح کرد: تقریبا ۳۳ درصد جامعه، مصرفشان در اقلیمهای ۱ تا ۳ زیر ۲۰۰ مترمکعب در سال است که ما این عدد را معیار بخشودگی گاز بها قرار دادیم، یعنی هر مشترکی که کمتر از ۲۰۰ مترمکعب در هر دوره مصرف کند، کل هزینه گاز آنها بخشیده میشود که این مصوبه از ابتدای دی ماه اجرا می شود.
معاون وزیر نفت ادامه داد: این طرح هم به اقشار ضعیف کمک و هم دهکهای دیگر را به صرفه جویی تشویق میکند، محاسبه کرده ایم که اگر دهک ۴ را نیز وارد محدوده مصرفی ۲۰۰ مترمکعب در هر دوره گازی کنیم، تا ۴۰ درصد جامعه شامل بخشودگی گازبها میشوند.
وی اظهار کرد: ممکن است مشترکانی که مصرف بالایی دارند فکر کنند هرچقدر هم تلاش کنند بخشودگی شامل حال آنها نمیشود، ما برای این دسته از مشترکان نیز راهکارهایی در نظر گرفته ایم.
وی ادامه داد: این دسته از مشترکان اگر مصرف گاز خود را نسبت به دورههای مشابه در سالهای ۹۶ و ۹۷ که سالهای سردی بوده اند، ۱۰ درصد کاهش دهند، کل مصرفشان ۱۵ درصد ارزانتر محاسبه میشود.
تنبیه برای مشترکان پر مصرف گاز
این مقام مسئول درباره جریمه پرمصرفها توضیح داد: برای مشترکانی که هیچ تلاشی برای صرفه جویی نمیکنند نیز طرحی در نظر گرفته ایم که اگر این مشترکان مصرفشان را نسبت به دوره مشابه سالهای ۹۶ و ۹۷، اضافه شود، کل قیمت گازشان را ۱۵ درصد گرانتر محاسبه خواهیم کرد.
وی در پایان گفت:هزینه کل این بخشودگیها و تخفیفها در شرایط عادی ۴۰۰ میلیارد تومان است که آن را از منابع خود شرکت ملی گاز تامین میکنیم و هزینهای به مردم تحمیل نخواهد شد؛ در ماههای گرم سال نیز که مصرف کمتر میشود، سقف بخشودگی را ۴۵ مترمکعب برای هر دوره در نظر گرفته ایم.
انتهای پیام/