سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گوجه‌کاران نگران فروش هستند

در حالی که گوجه‌کاران استان بوشهر بخش عمده نیاز کشور در فصل زمستان را تامین می‌کنند، نگران فروش محصولات خود در هفته‌های آینده، اشباع بازار و افت قیمت هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، استان بوشهر به عنوان قطب تولید گوجه‌فرنگی خارج از فصل کشور شناخته می‌شود و کشاورزان متعددی در حوزه تولید این محصول فعالیت دارند و از این طریق امرار معاش می‌کنند.

در فصل سرد سال که تولید گوجه‌فرنگی در دیگر نقاط کشور سخت‌ می‌شود، کشاورزان جنوبی خصوصاً در استان بوشهر اقدام به کشت و تولید گوجه‌فرنگی خارج از فصل کرده و نیاز بازار در نقاط مختلف کشور را تأمین می‌کنند.

تولید حجم بالای گوجه فرنگی در استان بوشهر و همچنین تولید این محصول در استان‌های هم‌جوار باعث می‌شود تا در مقاطعی بازار اشباع شده و شاهد ورود انبوه گوجه‌فرنگی به بازار باشیم.

در این شرایط، صادرات و توسعه صنایع تبدیلی را می‌توان بهترین راهکار برای جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان به خاطر کاهش شدید قیمت فروش محصول در مزرعه دانست.

افزایش هزینه تولید و نگرانی برای فروش

یکی از کشاورزان گوجه‌کار شهرستان دیر اظهار داشت: امسال قیمت تولید خیلی بالاتر رفته است و از بذر گرفته تا کود و سم افزایش قیمت چند برابری داشته است و هزینه‌های ما را خیلی بالاتر برده است.

محمد احمدزاده اضافه کرد: این افزایش قیمت باعث شده تا همه سرمایه خود را برای تولید گوجه‌فرنگی قرار دهیم و اگر نتوانیم محصول خود را با قیمت مناسب و در زمان لازم وارد بازار کنیم، همه چیزمان را از دست خواهیم داد.

او ادامه داد: در برخی سال‌ها و به دنبال ورود بیش از حد گوجه‌فرنگی به بازار، قیمت محصول به حدی پایین می‌آید که حتی هزینه‌های انجام شده توسط کشاورزان را نیز تأمین نمی‌کند.

این کشاورز افزود: انتظار ما از مسئولان این است که علاوه بر حمایت از کشاورزان برای تأمین بذر، کود و سم با قیمت مناسب، بازار را به خوبی کنترل کنند تا کشاورزان متضرر نشوند.

صنایع تبدیل و فرآوری ایجاد شود

یکی از کشاورزان گوجه‌کار شهرستان دشتی گفت: در حالی که استان بوشهر به عنوان قطب تولید گوجه فرنگی خارج از فصل کشور شناخته می‌شود، هنوز صنایع مرتبط با این محصول در استان گسترش نیافته است.

سامان کرامتیان اضافه کرد: انتظار می‌رود به منظور جلوگیری از ضرور و زیان کشاورزان در این شرایط سخت اقتصادی، مسئولان عزمی جدی برای توسعه صنایع فرآوری و تبدیلی مرتبط با گوجه فرنگی داشته باشند.

او همچنین خواستار تسهیل در روند صادرات گوجه‌فرنگی به کشور‌های دیگر شد و افزود: دست کشاورزان به هیچ جایی بند نیست و انتظار می‌رود مسئولان حامی و یار آن‌ها باشند.

تولید ۶۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از تولید سالانه حدود ۶۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی خارج از فصل در استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: تاکنون حدود ۱۱۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در استان برداشت شده است.

خسرو عمرانی با بیان اینکه زمستان زمان اوج برداشت گوجه‌فرنگی در استان بوشهر است، خاطر نشان کرد: در دی ماه حدود ۲۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در سطح استان بوشهر برداشت خواهد شد.

او ادامه داد: ۱۱ هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی استان بوشهر زیر کشت گوجه‌فرنگی رفته است و در این فصل از سال بخش عمده نیاز کشور از طریق استان بوشهر تأمین می‌شود.

صادرات ۱۰۰ هزار تن گوجه فرنگی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به برداشت ۵۲ تن گوجه‌فرنگی از هر هکتار کشت روباز اضافه کرد: در هر هکتار گلخانه نیز حدود ۲۵۰ تن گوجه فرنگی برداشت می‌شود.

عمرانی قیمت گوجه‌فرنگی در مزارع را بین دو تا چهار هزار تومان اعلام کرد و افزود: برداشت گوجه‌فرنگی در استان بوشهر تا اردیبهشت‌ماه سال آینده ادامه خواهد داشت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: پیش‌بینی‌ها بیانگر صادرات حدود ۱۰۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی در استان بوشهر است.

محدودیتی در صادرات گوجه فرنگی نداریم

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر اظهار داشت: تلاش گسترده‌ای به منظور تسهیل در روند صادرات محصول گوجه‌فرنگی استان بوشهر صورت گرفته است.

سعید زرین‌فر با اشاره به اینکه محدودیتی برای صدور این محصول به خارج از کشور نداریم اضافه کرد: به منظور روان‌سازی، تقویت و توسعه صادرات در استان بوشهر تلاش و برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته است.

او از پیگیری توسعه صادرات گوجه‌فرنگی از طریق وزارت امور خارجه خبر داد و افزود: شیوع گسترده کرونا همه مسائل از جمله صادرات را تحت تأثیر قرار داده است.

تقویت صادرات بین بندر دیر و قطر

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به فعال بودن اتاق مشترک بین ایران و قطر افزود: نزدیکی بنادر استان بوشهر به کشور قطر یک مزیت خوب برای توسعه صادرات محسوب می‌شود.

او از تلاش برای ایجاد مرز مجاز و شبانه روزی کردن فعالیت‌های گمرکی برای مردم و بازرگانان برای ارتباط بندر دیر و کشور قطر خبر داد و گفت: برای توسعه و تقویت زیرساخت‌های بندری و تجهیز بنادر نیز تلاش و پیگیری لازم صورت گرفته است.

هم‌جواری استان بوشهر با خلیج فارس به عنوان یک مزیت مهم محسوب می‌شود که باید از این ظرفیت برای تسهیل صادرات محصولات تولیدی استان بوشهر استفاده شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.