سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵ باور غلط درباره واکسن کرونا که نباید جدی بگیرید

این روزها با داغ شدن خبر آغاز واکسیناسیون کرونا در برخی کشورهای جهان، شایعاتی درباره تزریق واکسن به وجود آمده است که نباید به آن‌ها توجهی کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا از سال گذشته تاکنون میلیون‌ها نفر در جهان را مبتلا کرده و جان هزاران نفر را هم گرفته است. بسیاری از دانشمندان و متخصصان دنیا از همان ابتدا تلاش کردند تا راهی برای درمان این بیماری پیدا کنند؛ حالا این تلاش‌های شبانه روزی به بار نشسته است، آن‌ها موفق شدند تا واکسنی با کارآیی و اثربخشی بالا کشف کنند و گام بزرگی در مسیر مهار این همه‌گیری بردارند.

در حالی که فناوری جدید امکان تولید سریع واکسن را ممکن کرده است اما کارشناسان از مردم می‌خواهند که قربانی باور‌های غلط در این باره نشوند. اطلاعات غلط در مورد واکسن کرونا حتی قبل از تایید آن نیز وجود داشت مبنی بر اینکه این واکسن‌ها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند اما نباید این باور‌ها را به راحتی پذیرفت. در هفته اخیر در کشور‌هایی مانند آمریکا و انگلیس واکسیناسیون آغاز شده است و سالمندان و کادر درمان از اولین گروه‌های دریافت کننده واکسن بودند.

ویرجینیا پیتزر، دانشیار اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت عمومی ییل در نیوهویون، در این باره می‌گوید: همیشه خطراتی در ارتباط با واکسن وجود دارد اما معمولا فواید آن از خطراتش بیشتر بوده است. تعداد افرادی که قبلاً واکسن را دریافت و تجربه عارضه جانبی شدیدی که تجربه کرده‌اند، بسیار کم بوده است. بیشتر افراد از وجود واکسنی برای چنین ویروس وحشتناکی هیجان زده هستند.

او می‌گوید: هنگامی که یک آیفون جدید عرضه می‌شود، همه در صف ایستاده‌اند تا از این فناوری استفاده کنند. کسی هم درباره آن سوالی نپرسیده و یا شایعه‌ای درباره آن نشنیده است اما ما به واکسن‌ها به عنوان یک فناوری شگفت انگیز نمی‌نگریم. 

در ادامه ۵ باور غلط رایج بیان شده که با ارائه دلایل علمی از سوی کارشناسان این حوزه رد شده است؛

برای تزریق واکسن نباید عجله شود

بر اساس اظهارات ویرجینیا پیتزر، متخصصان برای ساخت واکسن کرونا از درس‌هایی که در تحقیقات ویروس سارس آموخته بودند، استفاده کردند.

دکتر جفری کارسون، یکی از محققان علوم پزشکی و بهداشتی راتگرز در ایالت نیوجرسی که درگیر آزمایش بالینی فاز ۳ واکسن است، در این باره گفت که همه نامزد‌های واکسن روند معمول را طی می‌کنند؛ بدون شک این کار خیلی سریع انجام شده اما با روش پیشرفته کارآزمایی بالینی انجام شده است. ما از همه روش‌های استاندارد کارآزمایی بالینی در هر ارزیابی درمانی استفاده می‌کنیم.

واکسن باعث ویرایش یا تغییر در DNA افراد می‌شود

واکسن از RNA پیام رسان برای رساندن پروتئین سنبله به سلول‌ها استفاده می‌کند تا بدن را تشویق به تولید پادتن در برابر کووید۱۹ کند. برخی فکر می‌کنند این واکسن mRNA ، دی ای ان افراد را تغییر می‌دهد یا سلول‌ها را ویرایش می‌کند.

دکتر سالیوان یکی دیگر از متخصصان با رد این موضوع می‌گوید: ما DNA را در سلول‌های خود داریم، آنچه اتفاق می‌افتد این است که DNA به mRNA رونویسی می‌شود و سپس mRNA به پروتئین تبدیل می‌شود؛ در سلول‌های انسانی، این فرآیند نیمی‌تواند وارونه باشد، به عبارت دیگر، شما نمی‌توانید DNA را از RNA بسازید.

پیتزر می‌گوید این فقط یک روش متفاوت برای استفاده از بدن برای ایجاد دفاع در برابر ویروس است. آنچه واکسن انجام می‌دهد استفاده از سلول‌های بدن خود برای تولید پروتئین سنبله در ایجاد پاسخ ایمنی است. این بدان معنا نیست که واقعاً برای ژن‌های موجود در سلول انسان کاری انجام می‌دهد. این فقط در اصل به سلول‌های جداگانه اجازه می‌دهد تا به جای اینکه این کار را در خارج انجام دهند، نوعی ابزار تولید کننده پروتئین باشند.

این واکسن باعث ناباروری در زنان و عقیمی در مردان می‌شود

آدالجا متخصص عفونی معتقد است این فقط یک بیانیه خودسرانه است. گفتن چنین چیزی اساساً از نظر شناختی بی‌معنی است. کادر درمان اولین گروهی هستند که واکسن کرونا را دریافت می‌کنند. هیچ مدرکی وجود ندارد که من از آن آگاه باشم و این را نشان داده باشد. این فقط یک جمله تأسف آور است.

پیتزر نیز می‌گوید: هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم این واکسن بر توانایی فرزندآوری فرد تأثیر می‌گذارد. هیچ کاری از نظر بیولوژیکی این واکسن را انجام نمی‌دهد که بتواند به عقیم شدن یا ناباروری مرتبط باشد.

این واکسن خود باعث ابتلا به ویروس کرونا می‌شود

مردم اغلب به اشتباه معتقدند که واکسن باعث ایجاد بیماری در فرد می‌شود. این امکان پذیر نیست. ویروس خود بخشی از واکسن نیست. تنها چیزی که در واکسن گنجانده شده است، پروتئین سنبله است، چگونه بدن شما ویروس را تشخیص می‌دهد. این هیچ جنبه دیگری از ویروس را شامل نمی‌شود که باعث بیماری کووید۱۹ شود. در حالی که مردم اغلب فکر می‌کنند «مصونیت طبیعی»، چیزی که بعد از ابتلا به بیماری ایجاد می‌شود بهتر است اما متخصصان می‌گویند این درست نیست.

به گفته آدالجا برخورداری از ایمنی طبیعی ممکن است خطراتی را در پی داشته باشد و با علائم طولانی مدت همراه بوده و حتی در مواردی منجر به مرگ شود.

یک نوبت تزریق واکسن کافی است

ممکن است مردم تصور کنند با یک بار دریافت واکسن، مصونیت لازم را پیدا خواهند کرد در حالی که متخصصان این باور را نادرست خوانده و تاکید کرده‌اند اگر دو واکسن مطمئن برای این ویروس کشف شده و به تایید رسیده است، بهتر است هر دو مورد تزریق شود چرا که واکسن‌ها با روش‌های متفاوت تهیه می‌شوند.

کارشناسان می‌گویند به منظور حفاظت بیشتر بهتر است افراد هر دو واکسن را دریافت کنند؛ نمی‌توان داده‌ها را اینگونه تفسیر کرد که با تزریق فقط یک واکسن می‌توان ایمن بود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۳۴ ۰۱ دی ۱۳۹۹
واکسنی که از غرب میخواد بیاد همین حالا خودشون بعلت عوارضی که بوجود آورده در همان کشورها متوقف شده ،، خدا لعنت کند همه نفوذی ها رو که دست از سر ملت بر نمی دارن و با گرانی سرسام آور و هر وسیله ای در جهت اهداف دشمنان قدم بر می دارند
ناشناس
۲۲:۴۲ ۰۱ دی ۱۳۹۹
تحریم بهونه نکنید لطفا واسه مردم واکسن بخرین حتی خود رییس دانشکده پزشکی گفته تا آماده شدن واکسن خودمون دیر میشه دولت نباید دس دس کنه وظیفه ش زودتر مردم واکسینه بشن کل کشورا دارن واکسینه میشن حتی اینم گفتن ک کانادا ۷ برابر جمعیتش واکسن پیش خرید کرده اوموقع مسوولین ما هنوزم یکی نخریدن
محمد غ
۲۲:۲۰ ۰۱ دی ۱۳۹۹
سلام,چند سال پیش دوماه پس از خون دادن,به بیماری لیکن پلان دچار شدم.
از این قضیه نتیجه میگیرم که هر وارد شدن سر سوزنی به بدن با خطرات مهلکی همراه است.
این واکسن که بماند!!!
عبدالله نيازمند
۲۲:۱۷ ۰۱ دی ۱۳۹۹
هيج اظهار نظرى در باره ويروس و بيمارى كرونا قطعيت ندارد زيرا هيچ ويروس شناسى در جهان تا امروز اين ويروس را بطور كامل نشناخته است هرچه گفتند و نوشتند و شنيديم و خوانديم همه حدس و گمان است . حقيقت اينست كه بايد ماسك بزنيم فاصله را رعايت كنيم و بدفعات در شبانه روز دست هاى خود را با صابون بشويم و منتظر الطاف خدايى باشيم: يا لطيف ارحم عبدك الضعيف
ناشناس
۲۲:۱۳ ۰۱ دی ۱۳۹۹
فقط اگر صد در صد ایرانی باشه پدافند ضد عامل سپاه تاییدش کنه میزنیم،وگرنه واکسن آمریکایی و هندی و...شرکت بیل گیتس باشه اصلا طرفش نمیریم.فقط تقویت قوای جسمانی و تغذیه کامل و ساده از مواد سالم و غیر تراریخته اعم از گندم و روغن پالم و ....گوشتهای غیر بومی رو در پیش میگیریم بهمراه طب سنتی و گیاهان تقویتی کشورمون که دراین زمینه بینظیره.هیچ کشوری توی دنیا چنین تنوع گیاهان داریی رو نداره.از گلگاب زبون تا گل مریم و صمغ گیاه گز و کتیرای خوراکی و زنجبیل و لیمو ترش و شیرین و و دمکرده بید قرمز تومار کرونا رو بهم میپیچیم برای همیشه
مهدی
۲۲:۰۶ ۰۱ دی ۱۳۹۹
گربه دستش به گوشت نمی رسید میگفت تلخ است
دلسوز
۲۱:۵۵ ۰۱ دی ۱۳۹۹
ممنون سریع پخش کنید همین بیچاذه هایی که مخالف هستن ...دم مرگ بیفتن اسید هم میزنند چه برسه به این آمپول خخخخ
ناشناس
۲۱:۱۳ ۰۱ دی ۱۳۹۹
سلام. دوستان بعد از واکسن باید کلی احتیاط کنید که مریض نشید و مسائل بهداشتی رو رعایت کنی چون واکسن فقط باعث میشه هر وقت مریض شدید، شدتش کمتر بشه. هر نوعی بزنید، هر دو یا سه ماه یه بار اثرش میره و دوباره باید زد، پس از نوع ارزون استفاده کنید.
Reza
۲۱:۰۴ ۰۱ دی ۱۳۹۹
سلام در مورد فراخوان برای داوطلب شدن است واکسن ایرانی کرونا اطلاع رسانی نمی کنید ظاهراً ۵۶ داوطلب اول برای فاز یک مشخص شدن برای فاز دو اطلاع رسانی نمی کنید که چه جوری داوطلب بشیم؟!
محمد
۲۰:۴۴ ۰۱ دی ۱۳۹۹
در این مدت دولت سود زیادی برد و مردم هم ضرر فراوان ، دولت هیچ وقت ضرر نکرده و نمیکنه ، خدایا خودت حق رو بگیر ، آمین یا رب العالمین
مهدی
۲۰:۳۲ ۰۱ دی ۱۳۹۹
داداشا زمانی به این واکسن ایرانی اعتماد کنید،وقتی که سازندش بیاد جلو دوربین ها اول رو خودش امتحان کنه بعد مردم.
اگه دیدید این کار رو کرد مطمئن باشید که ضرری نداره و واکسنو بزنید، ولی اگه این کار رو نکرد و بهانه اورد (مثلا بگه من چون قبلا کرونا گرفته بودم نمی تونم بزنم! این بهانه دیگه اوجشه!) اون وقت برید جنگل و جزیره های دور افتاده که دیگه به واکسن هم نیازی نباشه
موریس
۲۰:۳۲ ۰۱ دی ۱۳۹۹
قراربه زدن واکسن کروناباشه فقط اونی روکه ایران،بسازه رومیزنم
ناشناس
۲۰:۲۹ ۰۱ دی ۱۳۹۹
تاحالاکه شیش تاازداوطلب هامردن،تازه بعدتزریق گسترده فهمیدن اونایی که حساسیت شدیددارن یاچاقی مفرط نبایدبزنن سال بعدمشخص میشه عوارض بیشتره یافوایدش
بیداد
۲۰:۱۷ ۰۱ دی ۱۳۹۹
واکسن پنجگانه کودکان رو هم میگفتن، ضرر نداره. خیلی از بچه ها مبتلا به اوتیسم شدن!!
ناشناس
۲۰:۰۱ ۰۱ دی ۱۳۹۹
ذینفعان و شرکت های سرمایه گذاری دارویی از این حرفها زیاد می زند ، یک دکتر را هم جلو می اندازند و او این مطالب را می گوید ، مردم صدای متخصصان دیگر که مخالف هستند را نمی شنوند ، چون رسانه فرا گیر در اختیار آنها قرار نمی گیرد ، هزاران دارو وجود دارد ، که همین حرفها را درباره شان می زدند ، الان تجویز نمی شوند ،
شاهد
۱۹:۵۴ ۰۱ دی ۱۳۹۹
مشکل شاید در خود واکسن در ذات خود نباشد اما وقتی یکی از سرمایه گذاران اصلی در این موارد کسی مثل بیل گیتس است و خیلی راحت می گوید باید از این طریق جمعیت جهان را کنترل کرد آنوقت چه؟ شمای گزارشگر چقدر اعتماد می کنید؟
ندا
۱۹:۱۱ ۰۱ دی ۱۳۹۹
بابا شما واکسنو بیارید من میزنم. من کاری به کسی ندارم به شایعات بی اساس هم کاری ندارم. شما شروع به زدن واکسن کن ما خانوادگی میاییم واسه زدن.
محمد
۱۹:۰۳ ۰۱ دی ۱۳۹۹
اولا این نظرات خود اونایی هست که در تولید واکسن نقش داشتن ثانیا در مورد اون فایل تصویری که یه خانم دکتر در مورد همدستی بیل گیتس برای کاهش جمعیت و نشان دار کردن انسانها گفته بود چی دارید بگید ؟
ناشناس
۱۷:۰۵ ۰۱ دی ۱۳۹۹
ما که بیاد نیاد نمیزنیم.طبق نظرسنجی خیلیا نخواهند زد.
ناشناس
۱۷:۲۶ ۰۱ دی ۱۳۹۹
معلومه
ناشناس
۲۰:۲۹ ۰۱ دی ۱۳۹۹
چرا یاد زمان واکسینانیون امیر کبیر میرسم؟
یادتونه تو مدرسه درس تاریخ مردم اون زمان رو مسخره میکردید؟
ناشناس
۱۵:۵۱ ۰۱ دی ۱۳۹۹
حالا خدا کنه واکسن زودتر بیاد بزنیم راحت بشیم از بس ماسک زدیم دیگه خسته شدیم آدم خفه میشه وقتی همیشه ماسک به دهان داره
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۱ دی ۱۳۹۹
خسته نباشید الان وقت قوی شدن راه دیگه ای نیست
غ
۱۷:۲۵ ۰۱ دی ۱۳۹۹
واقعا
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۱ دی ۱۳۹۹
عزیزم نمیدونستی بدون، اونهایی که واکسن زدن هم باید ماسک بزنن، یعنی واکسن کشک