به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، خسرو کریمیپناه مدیر جهاد کشاورزی قروه گفت: کشاورز قروهایی در سال زراعی امسال حدود پنج هزار مترمربع از اراضی زارعی خود در روستای کبودخانی را به کشت محصول سیب زمینی اختصاص داده که مورد توجه مصرف کنندگان نیز قرار گرفته است.
او افزود: این نوع سیب زمینی دوره رشد کوتاهتری نسبت به سایر ارقام سیب زمینی کشت شده در منطقه داشته و میزان مصرف آب کمتر و قیمت بیشتری هم در بازار را دارد و با افزایش ذائقه مردم برای مصرف این نوع محصول در آینده شاهد افزایش کشت آن خواهیم بود.
کریمی پناه اضافه کرد: سیب زمینی بنفش یکی از هزاران گونه سیب زمینی است که به تازگی بخاطر خواص و رنگ جذاب محصول مورد استفاده قرار میگیرد و از مهمترین خواص آن میتوان به خاصیت ضد سرطان بودن و ضد آب مروارید و دیابت آن اشاره کرد.
مدیر جهاد کشاورزی قروه با بیان اینکه اندازه این سیب زمینی متوسط بوده و برای کشت و مصرف خوراکی مناسب است، یادآور شد: این نوع سیب زمینی را میتوان به صورت سرخ شده، پخته و پوره مصرف کرد که ۲ تا سه برابر بیشتر از دیگر انواع سیب زمینی آنتی اکسیدان دارد.
او تاکید کرد: میزان مواد ضداکسیده شده که در این سیب زمینی وجود دارد با انار و توت برابری میکند و کاملاً مغذی بوده و دارای خواص ضد سرطانی است و این محصول رنگ و طعم متفاوتی ندارد، اما بدلیل وجود آنتوسیانینها به هضم غذا کمک کرده و دارای خواص ضدالتهابی نیز هست.
مدیر جهاد کشاورزی قروه با بیان اینکه سیب زمینی بنفش طبق تحقیقات انجام شده میتواند کمک زیادی به کنترل فشارخون کند، گفت: در یک مطالعه تحقیقاتی تعدادی از بزرگسالان مبتلا به فشارخون به مدت چند هفته وادار به مصرف ۲۵۰میلی لیتر آب سیب زمینی بنفش کردند که فشارخون سیستولیک این افراد در پایان دوره آزمایش بطور قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
کریمی پناه افزود: یکی از مزایای استفاده از سیب زمینی بنفش این است که تاثیر مثبتی بر روی فعالیت مغز دارد و محققان دریافتهاند که آنتوسیانینهای آن سبب کاهش التهابی میشود که بر روی عملکرد شناختی مغز تاثیر دارد و از طرفی عصاره سیب زمینی شیرین بنفش، توان بالقوهای برای تقویت عملکرد حافظه داشته و روی مغز تاثیر دارد.
انتهای پیام/ع