سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تربیت اصولی کودکان با رعایت ۶ نکته طلایی

تربیت کودکان رموزی دارد که مهم ترین های آن را در مطلب پیش رو برایتان بازگو کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، همه پدران و مادران دوست دارند فرزند خود را به گونه‌ای بزرگ کنند تا آن‌ها بهتر از خودشان باشند. اگر شما هم می‌خواهید فرزندانی سالم از لحاظ روانی تربیت کنید، در ادامه، به شش توصیه از متخصصان دانشگاه هاروارد که در مورد چگونگی تربیت فرزند خود برای مهربانی، مسئولیت‌پذیری و دلسوزی تهیه شده است، توجه کنید.

به کودک خود بیاموزید که احساسات خود را کنترل کند

عصبانیت، غم و ناامیدی، درست به همان اندازه که می‌تواند بزرگسالان را تحت تأثیر قرار دهد، می‌تواند روی فرزندان ما هم تأثیر بگذارد، اما همه ما می‌توانیم در مورد نحوه کنار آمدن با احساسات منفی و همچنین انرژی نگذاشتن برای اینگونه احساسات، به فرزندان خود درس‌ها و آموزش‌هایی دهیم.

اگر فرزند شما روحیه آرامی دارد، این ترفند را برای آرامش داشتن به او بیاموزید که ابتدا از طریق بینی، نفس عمیقی بکشد، سپس از طریق دهان، هوا را به بیرون هدایت کند و بعد، تا پنج بشمارد. اگر می‌بینید که کودکتان از موضوعی عصبانی شده است، این سه مرحله را به او یادآوری کنید و آن‌ها را با هم انجام دهید.


بیشتر بخوانید


با کودکان خود درباره پذیرفتن مسئولیت کار‌های خودشان صحبت کنید

پدر و مادر الگوی رفتاری کوکان هستند و فرزندان هم برای تقلید و شباهت به آن‌ها بیشترین تلاش را می‌کنند. با آن‌ها بیشتر درباره اخلاق و کمک به دیگران و مراقبت از دنیای اطرافشان صحبت کنید.

علاوه بر این، برای کودک خود توضیح دهید که پذیرفتن مسئولیت کار‌های خودش یعنی چه و مهم‌تر از همه فراموش نکنید که مطابق گفته‌های خود رفتار کنید و کودک خود را به کار‌های خوب تشویق کنید.

به فرزند خود بیاموزید که دلسوز باشد و به افراد ضعیف کمک کند

بسیار مهم است که فرزند شما نه تنها نسبت به عزیزان و دوستانش، بلکه برای همه کسانی که نیاز به کمک دارند، دلسوزی کند. به همین دلیل، برای این کار از او بخواهید که اگر دانش‌آموز جدید کلاس باشد چه حسی خواهد داشت. چرا که این یک روش عالی برای فکر کردن در رابطه با این مسائل است.

با این وجود، در مورد مشکلات جهانی‌تر هم با او صحبت کنید و گاهی اوقات از فرزند خود بپرسید: برای بچه‌هایی که چیزی برای خوردن ندارند چه کاری می‌توانی انجام دهی؟ برای کسانی که خانه ندارند، چطور؟ پدر یا مادر می‌تواند کمک بسیاری به فرزند خود کند تا کودک، احساس مسئولیت‌های اجتماعی خود را پرورش دهد.


بیشتر بخوانید


به کودک خود بیاموزید که قدرشناس باشد

این مسئله بسیار مهم است که فرزند شما هرگز احساس خجالتی بودن نکند تا به خاطر هر چیزی یا از هر کسی قدردانی نکند و برای این کار از چیز‌های کوچک شروع کنید. به عنوان مثال، از آن‌ها بخواهید مادربزرگشان را به خاطر رفتار‌های خوبی که با آن‌ها کرده، در آغوش بگیرند و تشکر کنند.

همیشه به او یادآوری کنید که از شما یا همسرتان برای کاری که در قبال او انجام می‌دهید، تشکر کند. چرا که تحقیقات نشان داده است افرادی که قدرشناس هستند، در زندگی سالم‌تر و شادتر هستند.

آنچه به منزله رفتار خوب است را به کودک خود بیاموزید و ارزش‌های خانوادگیتان را در آن‌ها القا کنید

اغلب والدین تا حدودی به موفقیت فرزندانشان در مدرسه یا ورزش چشم دوخته‌اند و این سؤال پیش می‌آید که چرا نباید نسبت به اخلاق آن‌ها هم همین نگاه را داشت؟ مهم این است که ارزش‌های خانوادگی خود را به روشنی مشخص کنید و مطمئن شوید فرزندتان هم در گفتار و هم در رفتار به آن‌ها پایبند است.

آیا او رفتار محترمانه‌ای دارد؟ آیا آن‌ها به قول‌های خود عمل می‌کنند؟ رفتار آن‌ها نسبت به همسالان خود یا با کسانی که آن‌ها را ناراحت کرده‌اند چگونه است؟ فراموش نکنید که فرزند شما الگو‌های خود را از چه کسانی می‌گیرد.

زمان بیشتری را با هم بگذرانید

توجه داشته باشید که اگر تمام ارتباط شما با فرزندتان به صحبت درباره نظم و انضباط خلاصه شود، در این موارد نمی‌توانید موفقیت چندانی داشته باشید و بهتر است با فرزندتان رابطه اعتمادپذیری داشته باشید.

در عوض، با آن‌ها گپ بزنید، بازی کنید، زمانی را با هم سپری کنید، به جایی بروید و فراموش نکنید که ابراز کنید چقدر آن‌ها را دوست دارید.

همه این‌ها به فرزندان کمک می‌کند تا فردی مهربان و صمیمی باشند که درک کنند عشق و احترام چیست و می‌تواند این احساسات را با دیگران به اشتراک بگذارد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
مائده
۱۹:۴۶ ۳۰ آذر ۱۳۹۹
واقعا پدر و مادر روی شخصیت بچه شان تاثیری دارند که خودشان هم درک نمیکنند. انشالله پدر و مادرها پیش از فرزند آوری ، اصول تربیت فرزند رو یاد بگیرند و آگاهان و مسئولانه این وظیفه رو قبول کنند.