سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

افزایش ۳۰ درصدی مخازن سد‌های کشور با تداوم بارش‌های زمستانی

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از افزایش حدود ۳۰ درصدی حجم آب‌های مخازن سد‌های کشور خبر داد.

سیف الله آقابیگی مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در نتیجه دو جبهه بارشی در نیمه دوم آذر ماه امسال متوسط بارندگی سال آبی جاری کشور ۱۹ میلیمتر معادل حدود ۳۴ درصد افزایش پیدا کرده است.

او ادامه داد: این میزان معادل ۷/۰۶ درصد بارش یکسال آبی کشور است به طوری که در مقیاس حوزه آبریز درجه یک یعنی حوزه‌های ۶ گانه اصلی کشور سریز، میزان بارش طی این مدت آبریز خلیج فارس و دریای عمان بوده است، این میزان افزایش ۳۴/۰.۳ میلیمتر یعنی ۳۷ درصد افزایش صورت گرفته است.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان کرد: طی پیش‌بینی‌های هواشناسی درباره وقوع سیلاب‌های بزرگ در حوضه‌های غرب و جنوب غرب، حجم آورد تحقق یافته نیمه اول آذر در سد‌های شرکت حدود ۷۵۰ میلیون متر مکعب بوده که ۸۷ درصد آن مربوط به سد‌های کارون۴، گتوند و سیمره بوده و  جهت مدیریت بهینه مخازن نیمی از آن همراه با تولید انرژی رهاسازی شد.

آقابیگی تصریح کرد: به عبارت دیگر حوزه آبریز خلیج فارس و دریای عمان یکی از حوزه‌های مهم و تاثیر گذار در کشور است که حدود ۹/۵ درصد بارش آبی کشور را دریافت کرده است.


بیشتر بخوانید

او گفت: در حوزه‌های آبریز فرعی در فاصله‌های ذکر شده بیشترین میزان بارندگی متعلق به آبریز پله رود در جنوب کشور معادل ۱۱۳ میایمتر به عبارت دیگر در مدت ذکر شده حوزه آبریز حله رودبا ۳۷ درصد بارش یکسال ۀبی را دریافت کرده به طوری که در نتیجه بارش‌های خوباتفاق افتاده شاهد افزایش جریان رودخانه‌ها در استان‌های متاثر از بارندگی بوده ایم که بیشتر میزان افزایش رودخانه مربوط رودخانه حله با حدود سه هزار ۴۴۰ متر مکعب گزارش شده است.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اضافه کرد: باتوجه به اقدامات خوب صورت گرفته در بحث لایروبی‌ها و ساماندهی رودخانه‌ها علی رغم افزایش قابل توجه سیلابی رودخانه‌ها خوشبختانه اقدامات موثر و تاثیرگزاری را شاهد بودیم.

اقابیگی اضافه کرد: در میان استان‌های کشور استان خوزستان، لرستان، گیلان، کهکیلویه و بویر احمد و البرز شاهد بیشتر میزان بارنگی دریافتی در نیمه دوم امسال در کشور بوده اند که بیشتر میزان بارندگی مربوط به استان خوزستان با ۱۱ درصد بارش نسبت به سایر استان‌های کشور بوده است.

او گفت: در نتیجه بارش‌های موثر نیمه دوم آذر ماه امسال چیزی حدود ۳۰ درصد به حجم آب‌های حدودی مخازن سد‌های کشور اضافه کرده است به طوری که از ابتدای سال آبی جاری تا پایان آذر این میزان به ۷/۰۲ میلیارد متر مکعب افزایش یافته است.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان کرد: همچنین خوشبختانه در نتیجه بارش‌های مطلوب نیمه دوم اذر ماه بیش از ۵۵۰ میلیون متر کعب در کشور بوده ایم و آمادگی‌های لازم برای سازگاری با شرایط آب و هوایی ناشی از تغییر اقلیم در مجوعه وزارت نیرو در حال فراهم شدن است.

آقا در پایان گفت: در حال حاضر میزان متوسط آبگیری مخازن سد‌های کشور معادل ۵۲ درصد است و پیش بینی‌هایی هم برای حجم ورودی سیلاب‌های احتمالی و مهارسیلاب در فصول زمستان و بهار اتخاذ شده است.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
فرصت يا تهديد
۲۲:۱۹ ۰۵ دی ۱۳۹۹
4 ماه پيش رو با موهبت الهي و بارشهاي خدادادي ظرفيت سدها تكميل ميشود و نياز است آبهاي جاري از كشور خارج نشود و با سرعت به دريا ريخته نشود - وجود آبگيرهاي مصنوعي و طبيعي در مسير رودخانه ها و استخرهاي عظيم و دره ها ميتواند با مسيل هايا انحرافي ، آبهاي جاري را در سرزمين حفظ كند و چاهها و قنوات را پر آب نگه دارد و چشمه سارها همواره پر آب شوند . چند سالي است كه تر سالي به كشور باز گشته است و ميتواند دام پروري و كشاورزي را پر رونق و شيلات را از دريا ها به سمت پرورش در داخل كشور و در سدها و آبگيرها با زنده نگه داري در قفس سوق دهد و كسب و كارهاي جديدي را احيا كند . بنابراين فرصت را به تهديد تبديل نكنيم بارشهاي برف و باران موهبت الهي هستند كه آب شيرين را نويد مي دهند بايد در حفظ اين منابع در فصول پاييز و زمستان و حتي بهار حفظ و حراست كنيم و از آن بهره مند شويم .
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۵ دی ۱۳۹۹
سلام

لطفا اجازه ندهید این ابهای با ارزش از ایران خارج شوند با ایجاد تمهیداتی آنها را به فلات مرکزی و به استانهایی مانند یزد کرمان اصفهان چهار محال و... منتقل کنید و یا به سفره های زیر زمینی تزریق کنید. ممنون یا حق