به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، هر چند ناشناختهها درباره ویروس کرونا بسیار زیاد است، اما آنچه تاکنون به اثبات رسیده این است که حضور افراد در کنار یکدیگر حتی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند زدن ماسک و همچنین رعایت فاصله فیزیکی، یکی از مهمترین عوامل شیوع بیماری کووید ۱۹ است. برخی مطالعات نشان داده بین ۵۰ تا ۶۰ درصد موارد ابتلا به کرونا ناشی از برگزاری دورهمیهای خانوادگی و شرکت در تجمعها بوده است.
با فرا رسیدن شب یلدا نگرانیها برای شیوع گسترده این بیماری افزایش یافته، هنوز پیک سوم کرونا به اتمام نرسیده و بیمارستانها همچنان درگیر رسیدگی به بیماران کرونایی هستند.
حضور در دورهمی شب یلدا و فرا رسیدن فصل زمستان که عفونتهای تنفسی دیگری هم شیوع پیدا میکند، کار را بیشتر از گذشته سخت خواهد کرد. یلدای امسال برخلاف سالهای گذشته که تأکید بر دور همنشینی و گفتوگوی با یکدیگر و فاصله گرفتن از فضای مجازی میشد، تأکید همه بر این است که یلدا را مجازی برگزار کنیم.
دکتر علیجان تبرایی، رئیس انجمن ویروس شناسی ایران اظهار داشت: واقعیت این است که بعد از گذشت چندماه هنوز بسیاری از ابعاد عملکرد ویروس برای ما ناشناخته است و حتی در گزارشهای جدید سرعت و توان سرایت ویروس و علایم بالینی آن مدام در حال تغییر است.
او افزود: اما آنچه تاکنون اثبات شده این است که ویروس در فصل سرد، در دورهمیها و حضور در مجامع کوچکتر که به مناسبتهای مختلف ما را دور هم جمع میکند، قربانیان بیشتری میگیرد. به این وضعیت باید تهویه نامناسب هوا و عدم رعایت آیین نامهها را در منازل اضافه کرد و همین موضوع شرایط را در زمستان سخت خواهد کرد.
رئیس آزمایشگاه مرجع ویروس شناسی استان گلستان بیان داشت: تحقیقات نشان میدهد حدود ۶۴ درصد بیماران کرونایی توسط کسانی به این بیماری مبتلا شدند که علائمی مانند تب و لرز، سرفههای شدید، بدن درد و... نداشتند. این نشان میدهد یک فرد به ظاهر سالم که هنوز علائم بیماری در او پدیدار نشده هم میتواند سبب ابتلای دیگران شود.
او ادامه داد: ویژگیهای جمعیتی استان گلستان متفاوت از بسیاری از مناطق دیگر است. مسافرتها در ایام مختلف سبب بر هم خوردن فرم جمعیتی استان میشود و ممکن است شرایط بدی را رقم بزند.
تبرایی با اشاره به نزولی شدن روند شیوع بیماری کرونا در استان بار دیگر تأکید کرد: نزدیک به ۶۰ درصد موارد ابتلا به کرونا در دورهمیهای کوچک چه در منزل و چه در جاهای دیگری مانند رستوران که اعضای یک خانواده برای خوردن غذا حضور پیدا میکنند، اتفاق میافتد. با سرد شدن هوا، تهویه مناسبی در اغلب منازل و اماکن صورت نمیگیرد و ضمن اینکه به فرا رسیدن فصل سرما دیگر عفونتهای ویروسی نیز ممکن است با کرونا همزمانی پیدا کنند؛ بنابراین مهمترین و حیاتیترین توصیه و هشدار عدم برگزاری و حضور در دورهمیها و تجمعها است.
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران خاطر نشان کرد: بیماری کرونا نه فقط در ایران بلکه در اروپا و آمریکا هم پیک زده است و همه تحلیلها حاکی از این است که مردم در مواجهه با این بیماری سادهانگاری کردند. یک موضوع ساده و قابل فهم وجود دارد، اینکه اگر سبک زندگی خود را تغییر ندهیم بیماری شیوع بیشتری پیدا میکند. ویروس با کسی تعارف ندارد و عملکرد آن قابل پیش بینی نیست. یکی از اصلیترین فرضیههایی که از سوی برخیها مطرح میشد این بود که در تابستان بیماری شیوع کمتری پیدا میکند، اما همه دیدند در تابستان خوزستان به شدت درگیر بیماری شد؛ بنابراین تا زمانی که یک راه درمانی مؤثر برای مداوای بیماران کرونایی پیدا و استفاده از آن همهگیر نشده است، باید آیین نامه های بهداشتی را رعایت و از حضور در جمعهای خانوادگی هم خودداری کنیم.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ح