سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جای خالی روز چای در تقویم رسمی کشور

روابط عمومی سازمان چای به مناسبت روز جهانی چای اعلام کرد: پیشنهاد می‌شود این روز در تقویم رسمی کشورمان ثبت شود.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، روابط عمومی سازمان چای کشور با اشاره به روز جهانی چای، این روز را فرصتی برای تجلیل از میراث فرهنگی و اهمیت چای دانست و اعلام کرد: پیشنهاد می‌شود این روز در تقویم رسمی کشورمان ثبت شود.

روز ۱۵ دسامبر در کشور‌های مهم تولید کننده این محصول، روز جهانی چای نامگذاری شده است.

چای یکی از با اهمیت‌ترین محصولات کشاورزی و پس از آب دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان بوده و تحول بازار نوشیدنی‌ها و متنوع شدن آنها نه تنها باعث کم رنگ شدن اهمیت آن نشده بلکه بر دوستداران و علاقه‌مندان آن نیز افزوده است.

افزایش تولید و مصرف چای در سال‌های اخیر نشانگر این واقعیت است که چای جایگاه مهمی در دنیای نوشیدنی‌ها دارد.

منشاء چای بیش از ۵ هزار سال پیش بود و سهم آن در بهداشت، فرهنگ و توسعه اقتصادی - اجتماعی همچنان مهم و ارزشمند است.

در حال حاضر چای در بیش از ۳۵ کشور جهان کشت می‌شود و بیش از ۱۳ میلیون نفر در این صنعت فعالیت دارند، از جمله کشاورزان خرده مالک و خانواده‌های آن‌ها که برای امرار معاش خود به این صنعت وابسته هستند.

روز جهانی چای فرصتی برای تجلیل از میراث فرهنگی، فواید بهداشتی و اهمیت اقتصادی آن برای دولت‌ها و مصرف کنندگان است.

در حالی که تلاش می‌شود تا تولید آن از مزرعه تا فنجان پایدار بوده و اطمینان حاصل شود که مزایای آن برای مردم، فرهنگ‌ها و محیط زیست برای نسل‌ها ادامه شود.

تولید و فرآوری چای منبع اصلی تأمین معاش میلیون‌ها خانواده، به ویژه در کشور‌های چای خیز است.

این مراسم تولید پایدار، مصرف و تجارت چای را ترویج می‌کند و فرصتی را برای بازیگران در سطح جهانی، منطقه‌ای و ملی فراهم می‌آورد تا اطمینان حاصل شود که بخش چای همچنان در کاهش فقر شدید، مبارزه با گرسنگی و حفاظت از منابع طبیعی نقش مهمی دارد.

محصول چای در کشور ما به لحاظ اقتصادی حائز اهمیت بوده و تأمین کننده معیشت صد‌ها هزار نفر در حوزه‌های تولید، عمل آوری و تجارت است.

سطح زیر کشت چای در ایران حدود ۲۵ هزار هکتار است.

چای از معدود محصولاتی است که ویژگی کاربرد‌های مختلف در ابعاد اقتصادی و زیست محیطی داشته و از همه مهمتر به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌ها و ... تأمین کننده سلامت مصرف کنندگان است.

ضمن آنکه به سبب عدم استفاده از مواد آفت کش و سایر مواد شیمیایی در باغ‌های چای کشورمان بسیار قابل توجه است.

چای در سال ۱۲۸۰ هجری شمسی به وسیله مرحوم کاشف السلطنه در لاهیجان کشت شد.

به سرعت در بین عموم طبقات جامعه در مناطق گیلان و مازندران مورد استقبال قرار گرفت.

چای در آداب و رسوم و سنت‌های فرهنگی جامعه ایران و حتی در مراسم مذهبی و دینی ایرانیان حضوری جدایی ناپذیر دارد.

امروزه چای ایران به همین دلایل خواستاران فراوانی پیدا کرده است و همه در تلاشند روز به روز آن را ارتقا بخشند.

در سال‌های اخیر با حمایت دولت و تدوین برنامه‌های راهبردی چای توسط سازمان چای کشور و ایجاد صندوق حمایت از توسعه صنعت چای باعث پایداری و ثبات در این صنعت شده است.

این روز بر تمامی کشاورزان چایکار، کارخانه داران چای، بازرگانان و همه دوستداران چای ایرانی مبارک باد.

امید که با تکیه بر عزم ملی بکوشیم نام چای ایرانی را در جهان بلند آوازه شود.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.