سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چند ترفند که قبل از شروع زندگی مشترک باید به آن‌ها توجه کرد

یک روانشناس درباره راهکار‌های جلوگیری از تعارض میان زوجین، توضیحاتی داد.

جلال یونسی روانشناس بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عوامل ایجاد تعارض میان زوجین اظهار کرد: یکی از مسائل مهم طلاق، اختلاف بین مرد و زن است و موضوعاتی می‌تواند سبب این کشمکش میان آنان شود چرا که هر یک عقاید و رفتار‌های خاص خود را دارند و تفاهم مطلق به عمل نمی‌آید، اما همیشه به این شکل نیست که آشوب و درگیری باشد. البته تعارض و اختلاف طبیعی بوده، ولی باید مدیریت شود.

وی با اشاره به مدیریت تعارضات، بحث پیشگیری آن را مهم‌تر دانست و در این باره بیان کرد: زوجین می‌توانند با مشاوره‌های قبل ازدواج از ویژگی‌های شخصیتی خود و همسرشان آگاه شده و میزان تفاهم با یک‌دیگر را بررسی کنند چرا که داشتن یک‌سری از ویژگی‌های شخصیتی می‌تواند موجب کاهش اختلاف میان زوجین شود.

این روانشناس بالینی ادامه داد: مواردی در مشاوره‌های قبل ازدواج بررسی می‌شود این موارد از جمله؛ میزان سلطه‌گری، لجاجت، اصولگرا بودن (معیار ذهنی برای سنجیدن انسان‌ها که ربطی به دین ندارد)، مصلحت‌گرایی و اینکه چقدر زوجین در حل مسائل گوناگون با یک‌دیگر مشورت و مصلحت اندیشی می‌کنند.

یونسی یکی از ارکان مهم زندگی مشترک را صبور بودن توصیف کرد و گفت: این امر مهم است که زوجین هر کدام چه میزان صبر و تحمل در برابر مسائل مختلف زندگی را دارند و در عوض قضاوت نیز درباره موضوعات گوناگون به همین میزان می‌تواند قابل توجه و عامل اصلی بروز اختلافات باشد.

وی تصریح کرد: کمال گرایی می‌تواند آسیب‌های جدی به رابطه مشترک وارد کند به گونه‌ای که یکی از زوجین انتظار بیش از حد از همسر خود داشته و کوچکترین نقص موجب بروز اختلاف میان آن‌ها می‌شود. در حالی که قرار نیست تمام توقعات به بهترین نحو صورت گیرد، اما تقریبا برآورده کردن نیمی از آنان می‌تواند رابطه بهتری میان زوجین برقرار کند.

این روانشناس بالینی افزود: عواملی همچون بدبینی، خوش بینی و جزئی نگری در افراد مهم است البته میزان تلقین پذیری از عناصر باعث تعارض می‌شود و تا حدودی مشکلات، ریشه در دخالت‌های خانواده‌ها دارد، اما نمی‌توان مقصر دانست چرا که این تلقین پذیری مرد و زن است که والدین هر چه می‌گویند همان را عمل می‌کند.

وی ادامه داد: شخص بلافاصله بعد از مواجه شدن با مشکل آن را در خانواده خود مطرح می‌کند و آنان با جبهه‌گیری نسخه‌ای می‌پیچند و مرد یا زن با در نظر گرفتن این مشاوره‌های عجولانه با همسر خود درگیر می‌شود. این دسته از آدم‌ها در انجام هر کاری با همسر خود از والدین اجازه گرفته در صورتی که باید بدانند چه می‌خواهند و خواسته‌های همسر چیست تا به نتیجه واحد در حل تعارضات برسند.

یونسی گفت: میزان آزادی‌خواهی هر یک از زوجین باید بررسی شود چرا که آزادی‌خواهی ضد ازدواج بوده و ماهیت زندگی مشترک دل من می‌خواهد نیست بلکه ما چه می‌خواهیم است. همچنین برون‌گرا یا درون‌گرا بودن و سطح استرس هر فرد در جلب رضایت و احساس کفایت طرف مقابل از زندگی مشترک مهم است.

وی خاطر نشان کرد: پیشگیری بهتر از درمان است و طبق تحقیقات انجام شده از زوجینی که طلاق می‌گیرند یکی از عوامل اصلی اختلاف، عدم وجود ارتباط مهارتی صحیح است که در صورت آموزش و به‌کارگیری آن می‌توان از بسیاری اختلافات جلوگیری کرد. زوجین باید بدانند که در کنار خانواده با یک‌دیگر چگونه رفتار کنند که ضمن احترام به آنان، مسائل بین خود را با هم حل کرده و در صورت شدت گرفتن مشکل به راونشناسان مراجعه کنند.


بیشتر بخوانید

وقتی فقر فرهنگی و اجتماعی در پوشش قتل ظاهر می‌شوند

 توصیه‌هایی مهم برای بازسازی خانواده پس از طلاق یا مرگ همسر


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۹:۲۱ ۲۶ آذر ۱۳۹۹
صبر که من و نامزدم داشتیم فکر نکنم کسی داشته باشه سالهای صبرمون دورقمی
ناشناس
۱۴:۴۵ ۲۶ آذر ۱۳۹۹
بایدعاشق همدیگرودرهرمواردزندگی صبرپیشه کنند
راز
۱۳:۰۶ ۲۶ آذر ۱۳۹۹
من مشکلی با زندگی ساده و دور از تجمل ندارم خیلی هم موافقم نامزد من هم به حداقل ها راضی هستن بازم کارمون داره گیر داره
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۹
لطفا پیگیری کنید چطوری شرکت جهان افروز توس را از چنگ صاحباش در آوردن و کلی کارگر رو بیکار کردند؟
راز
۱۰:۴۷ ۲۶ آذر ۱۳۹۹
.... واقعا ادم میمونه چی بگه با این وضعیت اقتصادی که روی ازدواج تا ثیر مستقیم داره فقط جوان ها دارن اه میکشن برای عمر رفته ...
س
۱۱:۱۵ ۲۶ آذر ۱۳۹۹
علاج ،تغییر روش زندگی حداقل سی ساله اشتباه است بستر ازدواج به موقع و پایدار با شغل و معیشت و تغذیه سالم داخل حیاط خانه همان «زندگی آباءاجداد در روستا با مسکن های گلی و خشتی با معماری ماندگار بدون آهن با عمرهای طولانی و فرزندهای زیاد و ازدواج بدون تجملات و شغل های طبیعی هست که با تقوا آب و هوا هم سازگاربا زندگی شان بود که در قرآن توصیفش آمده» اما ما ناشکری کردیم , برای محاسن هر چیزی باید معایبش را هم بپذیریم.
س
۱۰:۱۵ ۲۶ آذر ۱۳۹۹
اصل فکر کنید! پسراتون رو قبل از بلوغ ، مرد و عاقلانه پرورش بدید( دخترانتون هم زن) ، آنهاو خودتان را تربیت اخلاق اسلامی کنید با احکام همسرداری و کسب حلال اسلامی تا بعد از بلوغ به ازدواج دائم رغبت کنند و پایدار باشند و والدین هم خودشان سنگ راه آرامش ازدواج دایم نشند ! تا کی تحمل دختر و پسر به بلوغ رسیده ی در خانه مانده ی بیکار با هزاران آزار برای همه و عذاب کشیدن فرزندان.