وی ادامه داد: تاریخ تکرارپذیر نیست و عزیزانی که خاطرات جنگ را بیان کردند، ممکن است امروز در بین ما نباشند، بنابراین نگارش وقایع از زبان کسانی که خودشان ناظر و حاضر بودند بهترین مستند برای تاریخ است. تدوین تاریخ شفاهی کار پژوهشی است که با روشهای استاندارد باید نگارش و در اختیار مردم قرار بگیرد؛ بنابراین فقط مصاحبه نباید صورت بگیرد، بلکه دانستهها با روشهای علمی باید راستیآزمایی و تدوین شوند. همزمانی این وقایع و حوادث در کنار مصاحبهها بسیار مهم است، یعنی کار پژوهشی صرف حضور فرد در محل حادثه کفایت نمیکند، لذا جوانب آن حادثه نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
بیشتر بخوانید
یکی از تهدیدات برای دفاع مقدس خطر تحریف است
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه این سازمان بنا به دستور رئیس جمهور در پی تدوین و جمع آوری نقش دولت در اسناد دفاع مقدس است، افزود: مستحضر هستید که بحث تامین نیازهای پشت جبهه، مراودات سیاسی و ... در دوران جنگ بر عهده دولت بود که این اسناد به زودی در کتابخانه ملی رونمایی خواهد شد.
وی ادامه داد: در این زمینه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس همکاری خوبی با ما داشته و امیدواریم این اسناد را در دهه مبارک فجر رونمایی کنیم. هیچ ملتی تجربه ملت ما را در جنگ ندارد و مبنای حرکت رزمندگان در آن دوران ایمان و اخلاص بود و همین ویژگیها بود که منجر به حضور شجاعانه و فداکارانه افراد در جبههها شد. ما باید در برابر تهاجمها و زورگوییها مقاومت لازم را نشان دهیم. بحث تحریمها بسیار جدی است و اگر ملت ما صبور نبود نمیتوانستیم مقاومت خوبی در برابر دشمن داشته باشیم. امروز باید پیام شهدا را به نسل آینده منتقل کنیم، چرا که خون شهدا ضامن حفظ نظام است؛ بنابراین انتقال این پیامها در قالب کتاب، کاری ارزشمند است که باید ادامه داشته باشد.
بروجردی در پایان خاطرنشان کرد: رسالت مهم امروز ما انتقال تاریخ دفاع مقدس به نسل جوان است تا جوانان با ایثارگریها و رشادتهای رزمندگان آشنا شوند و همه باید بدانند که آرامش امروز حاصل آرمانهایی است که شهدا داشتند.
انتهای پیام/