سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران از نظر پژوهش و تولید مقاله چه جایگاهی در جهان دارد؟

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری به بیان توضیحاتی درباره تفاوت جایگاه ایران و جهان در زمینه تولید مقاله و پژوهش‌ها پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگوی زنده تلوزیونی گفت: مهمترین انتقادی که به ما وارد است این است که بسیاری از پژوهش‌های ما تبدیل به محصول نمی‌شود. این امر درست است، زیرا میزان پژوهش در کشور ما بیش از حد میانگین کشور‌های پیشرفته دنیاست که باید این شرایط را تغییر دهیم تا وضعیت بهتری را در این زمینه داشته باشیم. در ۱۰ سال اخیر بستر‌هایی که موجب تجاری شدن نتایج تحقیقات می‌شوند فراهم شده و در حال توسعه است.

او ادامه داد: در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های ما مراکز نوآوری و رشد در حال توسعه هستند. پارک‌های علم و فناوری در تمام استان‌ها شکل گرفته اند و بسترزی برای محققان و دانشجویانی هستند تا بعد از فارغ التحصیلی ایده‌های مبتنی بر آنچه در دانشگاه فرا گرفته اند را در این پارک‌ها پیاده ‌کنند. خوشبختانه در سال‌های اخیر تحقیقات معطوف به کاربرد در کشور زیاد شده و بخشی از مقالات محققان کشورمان که در ژورنال‌های بین المللی کار می‌شود گزارش تحقیقات معطوف به محصول است.

در کاربردی کردن نتیجه تحقیقات از کشور‌های پیشرفته دنیا  عقب هستیم

رحیمی ادامه داد: به عنوان معاون وزیر فاصله کاربردی بودن تحقیقات و پژوهش‌های خود با کشور‌های پیشرفته را می‌پذیرم. در کشور‌های پیشرفته بیش از ۵۰ درصد مقالاتی که چاپ می‌شود گزارش تحقیقاتی است و بر اساس سفارش خارجی انجام شده که این رقم در کشور ما زیر ۲۰ درصد است. باید از نهاد‌های علمی مطالبه داشت تا از تحقیقات محض به سوی تحقیقات کاربردی حرکت کنند. البته تمام تحقیقات نباید کاربردی باشند و همیشه در تمام کشور‌ها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد هزینه برای پیشرفت علم و دانش بشری و پدید آوردن زمینه‌های جدید علمی است. ما از کشور‌های پیشرفته دنیا در کاربردی کردن نتیجه تحقیقات عقب‌تر و ضعیف‌تر هستیم.

معاون وزیر علوم بیان کرد: برنامه‌ای امسال برای اولین بار طراحی شد، به این صورت که برای تامین سرمایه شرکت‌های فن‌آور و دانش بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور که طرح‌های اولویت داری که می‌تواند منجر به تولید یک محصول شود،  فراخوان دادیم.

رحیمی افزود: از بین ۳۵ طرح واصله از ۱۷ پارک علم و فناوری در نهایت ۷ طرح برای تامین سرمایه انتخاب شد. بخشی از سرمایه توسط صندوق پژوهش و فناوری مستقر در استان و بخشی قابل توجهی توسط صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی تامین می‌شود. امروز قرارداد این هفت طرح امضا و تامین سرمایه صورت گرفت.

او گفت: ۴۳ پارک علم و فناوری داریم که ۱۰ هزار شرکت و واحد فن‌آور در این پارک‌ها مستقر هستند و یک هزار و ۷۰۰ عدد از این شرکت‌ها دانش بنیان محسوب می‌شوند. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
بلبل
۰۸:۱۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۹
بودجه کارهای پژوهشی و آزمایشگاهی چقدر هست....درایران پژوهش یعنی 300 صفحه نوشتن تئوری درصورتی که یک صفحه هم ارزش پژوهشی ندارد ....متاسفانه چهارچوب کارهای پزوهشی بیشتر حالت کلاسیک دارد.
ناشناس
۱۴:۱۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۹
معاونت پژوهش نگویید بفرمایید معاونت مقاله !