سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیسی: با مقصران آبگرفتگی‌های اخیر خوزستان بدون اغماض برخورد شود

رئیس قوه قضاییه گفت: موضوع آبگرفتگی در استان خوزستان برای چندمین بار است که اتفاق می‌افتد و لازم است به صورت جدی موضوع پیگیری شود.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در جلسه صبح امروز شورای عالی قوه قضاییه با تجلیل از شخصیت علمی و انقلابی مرحوم آیت الله یزدی در همراهی با امام و رهبری اظهار کرد: آیت الله یزدی در دوره ۱۰ ساله مدیریت دستگاه قضا، مخلصانه و دلسوزانه گام‌های ماندگاری برداشتند که قدردان زحمات ایشان هستیم.

رئیس قوه قضاییه، آیت‌الله یزدی را فقیهی پارسا و زمان شناس توصیف کرد که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به مبارزه با حکومت ستمشاهی به عنوان انکر المنکرات پرداخت و بعد از پیروزی انقلاب نیز با همه وجود از جمهوری اسلامی به عنوان اعرف معروفات حمایت کرد و هر جا لازم بود، با احساس مسئولیت و غیرت دینی و انقلابی وارد میدان می‌شد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به شخصیت ساده زیست آیت‌الله یزدی اشاره و تصریح کرد: آیت‌الله یزدی بعد از ۹۰ سال زندگی شرافتمندانه و متعهدانه و با وجود مسئولیت‌های مختلف، اندوخته‌ای از دنیا نداشت و حتی تنها منزل مسکونی خود را وقف حوزه علمیه قم و کرد و حقیقتاً دلداده اسلام و خدمتگزار ملت و کشور بود.

تحقیق و پژوهش یکی از پایه‌های مهم تحول در نظام قضایی

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرا رسیدن «هفته پژوهش» از تحقیق و پژوهش به عنوان یکی از پایه‌های مهم تحول در نظام قضایی یاد کرد و گفت که در دوره تحول قضایی می‌توان بسیاری از مسائل حقوقی را با نگاهی نو شناخت و حل کرد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: اگر یک قاضی در کنار صدور رأی به تبیین استدلال و مستندات آن رأی پرداخت و کار پژوهشی کرد، این اتفاق لازم است که مورد توجه و تقدیر مدیران دستگاه قضایی قرار بگیرد.

وی افزود: برخی از احکام به لحاظ قوت کار حقوقی و پژوهشی انجام گرفته، می‌تواند به عنوان موضوع یک رساله دکتری مورد توجه نخبگان حوزه و دانشگاه و محققان و دانشجویان علم حقوق قرار گرفته و الگویی برای همه همکاران دستگاه قضا باشد.

رئیس قوه قضاییه ایده پردازی و تدوین نظام مسائل برای رسیدن به راهکار‌های جدید در حل مسائل قضایی را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: باید بررسی کنیم که با چه روش‌های نوینی می‌توان به پرونده‌های جنایی و دعاوی خانواده، دعاوی مالی و مباحث مربوط به اسناد و املاک رسیدگی کرد که هم به مبانی قرآنی و فقهی نزدیک بوده و هم کارآمدتر باشد.

ورود ۱۷ میلیون پرونده‌ به دستگاه قضا

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی دقت در آمار و ارقام در فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی را نیز مورد تأکید قرار داد و با رد برخی آمار مطرح شده درباره ورودی پرونده‌های قضایی گفت: اینکه برخی رقم پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه را ۱۷ میلیون پرونده عنوان کرده اند، درست نیست و مجموع پرونده‌های وارده به شورا‌های حل اختلاف و دادگستری‌ها حدود ۹ میلیون فقره است.

رئیس دستگاه قضا متذکر شد «آمار ۱۷ میلیونی پرونده‌های قضایی در واقع مربوط به فرآیند رسیدگی به ۲ میلیون پرونده وارده به شورا‌های حل اختلاف و ۷ ملیون پرونده مفتوح در دادگستری هاست که در یک چرخه از بازپرسی و محاکم تا دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار می‌گیرند».


بیشتر بخوانید


حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه نتایج مطالعاتی حاصل از آمار نادرست، درست نخواهد بود، از محققان و پژوهشگران خواست که در آسیب شناسی مسائل اجتماعی و بررسی مسائل مربوط به جرم شناسی نیز به آمار دقیق مجرمین و بزه دیدگان توجه کنند؛ نه آمار نادرستی که بعضاً مطرح می‌شود.

پیروزی جبهه مقاومت بر تکفیری‌ها و عناصر تروریست داعش

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با ابراز خرسندی از اعلام پیروزی مردم کشور‌های مختلف منطقه بر عناصر تکفیری ساخته و پرداخته آمریکا و اروپا و رژیم صهیونیستی گفت که این پیروزی غرورآمیز، ثمره مجاهدت‌ها و خون پاک حاج قاسم سلیمانی و هزاران شهید جبهه مقاومت است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی درس بزرگ پیروزی جبهه مقاومت بر تکفیری‌ها و عناصر تروریست داعش را «پیروزی گفتمان مقاومت» عنوان کرد و گفت: مقاومت راهبرد و سیاست قطعی جمهوری اسلامی در برابر آمریکا و اروپا و دشمنان است و هزینه ایستادگی کمتر از سازش و تسلیم خواهد بود.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: سخن روشن جمهوری اسلامی و پیام ملت بزرگ ما مقاومت و تأکید بر اهداف مقدس نظام اسلامی است و دشمن باید به جای تلاش برای دو قطبی سازی و ایجاد چندصدایی در ایران به تعهدات خود پایبند باشد و به تعهداتش عمل کند.

تأکید رئیسی بر برخورد بدون اغماض با عوامل مقصر در موضوع آبگرفتگی خوزستان

رئیس قوه قضاییه در واکنش به گزارش حجت الاسلام درویشیان رییس سازمان بازرسی کل کشور، با تشکر از حضور میدانی و سرکشی وی در استان خوزستان گفت: نفس حضور مسئولان در بین مردم در زمان مشکلاتشان موجب می‌شود مردم بدانند عده‌ای پیگیر مسائل آن‌ها هستند و همین امر موجب آرامش خاطر آن‌ها می‌شود.


بیشتر بخوانید


حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تأکید کرد: موضوع آبگرفتگی در استان خوزستان برای چندمین بار است که اتفاق می‌افتد و لازم است به صورت جدی موضوع پیگیری شود و اگر قصور، تقصیر و ترک فعل افرادی موجب بروز این شرایط شده، بدون هیچ گونه رودربایستی و اغماض برخورد شود.

رئیس دستگاه قضا به مدیران دستگاه‌های موظف در استان خوزستان هم هشدار داد که باید بدانند ملزم به اجرای توافقات و پیشنهادات ارائه شده برای حل مشکلات مردم هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۳۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
میخوای چیکارشون کنی؟اهدام؟انفصال از شغل دولتی؟جریمه نقدی؟زندان؟یا فقط یک توبیخ کتبی؟آقای رئیسی اگه واقفا میخوای کاری انجام بدی انتصابات رابطه ای و فامیلی حذف کنید تا افراد شایسته در پست های تخصصی استخدام بشن نه نه صرفا افرادی که بدون مدرک تخصصی و تجربه کافی و فقط به صرف باند بازی و زد و بندی پست گرفتن
محمد
۲۲:۳۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
عزل شریعتی
ناشناس
۲۱:۵۳ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
وضعیت اهواز ، مشتی نمونه خروارها مشکلی است که استانها و شهرهای مرزی، از خوزستان گرفته تا ایلام و بوشهر و ...بخصوص سیستان و بلوچستان مظلوم با آنها دست و پنجه نرم میکنند. باعث و بانی این گرفتاریها ،مسئولین بی کفایت و سوء مدیریتی است که سالهاست در کشور بیداد میکند و بر کسی پوشیده نیست و نبوده است . جالب است که بعد از گذشت ۴۰ سال ، حال به فکر برخورد با متخلفان افتاده اید. برخورد ظاهری و سوری شما چه دردی از مردم دوا میکند که این طور صورت مسئله را پاک میکنید .جناب رئیسی ، حال که دولت به پایان کار خود نزدیک می شود و انتخابات را پیش رو داریم ، باید بدانید که دوران وعده های تو خالی به سر آمده و مردم میدانند و میبینند که با چه کسانی طرف هستند.
باقری
۲۱:۴۰ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
با عرض سلام و احترام، در آمریکا هر کس به هر دلیلی هر چه کوچک، شخص دیگری را به دادگاه می خواند و دادخواست می خواهد و هیچ منع نمی شوند. و بهتر از همه، خیلی از دادخواستهای عمومی بوسیله بنیادهای وکلای بلکه خصوصی برای نفع مردم بطور خودمختار اقدام می‌شود البته درصدی از دریافت کل خسارت را برای خود در نظر دارند. برای مثال کشف اطلاعات شخصی کاربران بوسیله یاهو در کل بوسیله یک بنیاد خصوصی وکلا به دادگاه کشیده شد و از کاربران یاهو دعوت به شرکت این پرونده شد برای دریافت خسارت. آبا مورد آب گرفتی خوزستان قابلیت این دادخواست عمومی را ندارد
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
درود بر شما جناب رئیسی خدا کمکتون کنه من الله التوفیق
ناشناس
۲۱:۳۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
مقصر خیلی زیاد است .
لعنت بر مسببان تحریم و تورم . بهانه جویان بی عرضه
ناشناس
۲۱:۲۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
احسنت دیگه مشکل سیل و آوارگی و بی خانمانی هم حل شد! دیگه مشکلی نبود؟! مشکل بدید از پشت تریبون حل کنند!
عباس
۲۱:۰۸ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
سید جان کجایی نجاتمان بده . قربان جدت بشم . حالمان خوش نیست .
فدایی اسلام
۲۰:۲۵ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
در این شرایط سخت معیشت و بی تدبیری بعضی از مسولین خدارا شکر وجود پربرکت شما در سمت قوه قضائیه باعث دلگرمی و تسلاست خداوند شمارا حفظ وبر توفیقاتتان بیفزاید.
ناشناس
۲۰:۰۰ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
با شهردار و استاندار خوزستان برخورد قانونی کنید .
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
منظور از مقصران کیست؟
ناشناس
۱۶:۵۲ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
ماهم با یک نزول خور گیر افتادیم