گزارشهای میدانی نشان میدهد که قیمت هر بسته چای ۵۰۰ گرمی به ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تومان، هر شانه تخممرغ ۳۹ تا ۴۵ هزار تومان، عدس ۹۰۰ گرمی ۳۰ تا ۳۳ هزار تومان، لوبیا قرمز ۳۳ تا ۳۷ هزار تومان، لوبیا چیتی ۴۰ تا ۴۳ هزار تومان، لپه ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان، نخود ۳۳ تا ۳۵ هزار تومان و لپه باقالی ۴۰ هزار تومان رسیده که نسبت به هفتههای اخیر رشد چندبرابری داشته است.
همچنین بازار میوه و صیفی تحت تاثیر عوامل متعدد نظیر بارندگی، تاخیر در برداشت و مشکلات حمل و نقل، صادرات و هزینههای بالای تولید ملتهب شده است.
ماجرا تنها به این جا ختم نمیشود چرا که روی برخی کالاهای مصرفی خانوار قیمت درج نمیشود که بنابر اذعان فروشندگان، کارخانههای تولیدی به سبب افزایش گاه و بیگاه قیمت از انجام این کار اجتناب میکنند که در اینمیان مسئولان ستاد تنظیم بازار و دستگاههای ذی ربط باید از بروز چنین تخلفاتی جلوگیری کنند.
در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار بحثها بین نمایندگان وزارت جهاد و مسئولان وزارت صمت بالا گرفت و در نهایت نماینده وزارت جهاد کشاورزی جلسه را ترک کرد، گویا انتقادات رئیس سازمان حمایت چندان به مزاج وزارت جهادیها خوش نیامد و دعوا بین این ۲ وزارت خانه بالا گرفت که چوب این افزایش قیمت و اختلاف میان وزارتخانهها تنها به زیان تولیدکننده و مصرف کننده تمام میشود.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط میرویم تا از دلایل گرانی برخی اقلامسبد خانوار و عرضه کالا بالاتر از نرخ درج شده برای مصرف کننده و پیش بینی بازار در ماههای آتی با خبر شویم:
قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی عرضه اجناس بالاتر از قیمت مصرف کننده را تخلف و گرانفروشی دانست و گفت: در شرایط فعلی اقتصاد و رکود بازار، عرضه کالاهای اساسی خانوار بالاتر از قیمت مصرف کننده تخلف و گرانفروشی است که دستگاههای مسئول با اعمال نظارت بیشتر باید از تخلف جلوگیری کنند.
وی از افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت چای خبر دادو گفت: جهش چندبرابری قیمت چای غیرمنصفانه است و فشار مضاعفی به اقشار ضعیف و کارگران وارد میکند.
حسنی با اشاره به اینکه افزایش چندبرابری قیمت چای معقول نیست، بیان کرد: در حال حاضر هر بسته چای ۵۰۰ گرمی ۱۲۰ هزار تومان است که این نرخ منطقی نیست چرا که کارگر دستمزد یک روز خود را باید صرف خرید چای کند.
دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: با توجه به رکود بازار و گشایشهای ارزی پیش بینی میشود که فشار مضاعف از اقشار ضعیف برداشته شود، اما متاسفانه شاهد کاهش قیمت نیستیم.
وی نرخ کنونی هر کیلو برنج هندی در عمده فروشی را ۲۳ هزار تومان و برنج ایرانی را ۳۳ تا ۳۴ هزار تومان اعلام کرد.
بیشتر بخوانید
حسنی درباره آینده بازار اقلام اساسی بیان کرد: با توجه به رکود بازار و گشایشهای ارزی انتظار میرود که افزایش قیمتی در بازار رخ ندهد، اما ثبات قیمت اقلامحائز اهمیت است.
دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی حذف ارز دولتی را یکی از راهکارهای آرامش بازار اقلام اساسی دانست و گفت: دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید مبلغ یارانه را افزایش دهد چرا که این میزان یارانه جوابگو نیست
مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۲۴ هزار تومان است که با کاهش چشمگیر نسبت به هفتههای قبل به نرخ مصوب نزدیک میشود.
وی نرخ مصوب هر کیلو مرغ زنده را ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: عرضه با نرخهای بالاتر تخلف است و مغازه داران باید از مرغهای تنظیم بازار استفاده کنند.
یوسف خانی درباره اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب جوابگوی هزینههای تولید است، بیان کرد: گرچه عرضه مرغ با نرخ مصوب نیاز تمامی مغازه داران را جوابگو نیست، اما به هر حال مغازه داران باید از این طریق خریداری کنند.
به گفته این مقام مسئول، در عرضه مرغهای تنظیم بازار، مشتقات معنا ندارد چرا که مغازه داران ملزم به فروش کامل مرغ هستند. رئیس اتحادیه پرنده و ماهی قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ را ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان و هر شانه تخم مرغ را ۲۹ هزار تومان اعلام کرد. یوسف خانی در واکنش به عرضه هر شانه تخم مرغ با نرخ بالای ۴۰ هزار تومان تصریح کرد: در بازار آزاد قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۵ تا ۳۶ هزار تومان است.
منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان کشور در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات بازار گوشت خبر داد و گفت: از اواخر ماه گذشته، در بحث تامین دام و عرضه گوشت ثبات نسبی برقرار است.
وی با اشاره به اینکه بازار گوشت در رکود به سر میبرد، افزود: با توجه به تعطیلی مراکز پرمصرف همچون تالارهای پذیرایی و رستوران، دام زیادی روی دست دامداران است که با این وجود دامدار با مشکلات متعددی در نوسان قیمت نهادههای دامی روبروست.
پوریان قیمت کنونی هر کیلو دام سبک را ۴۵ هزار تومان و دام سنگین را ۳۵ هزار تومان اعلام کرد.
این مقام مسئول با اشاره به دلایل اختلاف چندبرابری قیمت گوشت در بازار بیان کرد: با احتساب هزینههای جابه جایی، پلاک گذاری و سود عوامل واسطه و دلال هر کیلو دام سبک در میادین با نرخ ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان و دام سنگین ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان است.
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان از کاهش قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۱۰۵ هزار تومان به مغازه دار و ۱۱۵ هزار تومان به مصرف کننده عرضه میشود.
وی عرضه و تقاضا را عاملی مهم در نوسانات بازار گوشت قرمز اعلام کرد و افزود: با کاهش تقاضا برای خرید گوشت در اواسط ماه و کنترل قاچاق دام زنده در مناطق مرزی، قیمت گوشت در بازار کاهش یافته است.
ملکی عرضه و تقاضا را تعیین کننده قیمت دانست و گفت: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی میشود که تا پایان ماه اتفاق خاصی در بازار رخ ندهد و قیمتها به همین شکل باقی خواهد ماند.
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، اظهار کرد: با توجه به فراوانی پرتقال، انار و نارنگی کمبودی در توزیع نداریم.
وی با اشاره به علل گرانی قیمت میوه در بازار افزود: با توجه به افزایش صد درصدی هزینههای کارگری، بسته بندی، سردخانه، حمل و نقل، سم، قیمت میوه نسبت به سال قبل دچار نوساناتی شده است، اما با این وجود باز هم نسبت به سایر اقلاممصرفی سبد خانوار ارزانتر است.
دارایی نژاد با اشاره به دلایل گرانی محصولات جالیزی بیان کرد: با توجه به بارندگیهای اخیر و تاخیر در برداشت، قیمت محصولات صیفی در بازار دچار نوسان میشود، اما در مجموع کمبودی در عرضه صیفی نداریم.
وی قیمت کنونی هر کیلو هویج در میدان مرکزی را ۵ تا ۶ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت هر کیلو لیموترش سنگی ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان، لوبیا سبز ۸ تا ۱۲ هزار تومان، گوجه فرنگی انباری ۴ تا ۵ هزار تومان، گوجه فرنگی بوتهای ۸ تا ۱۲ هزار تومان، گل کلم ۴ تا ۵ هزار تومان، کلم سفید ۲ تا ۳ هزار تومان، کدومسمایی ۴ تا ۷ هزار تومان، کاهو رسمی ۳ تا ۴ هزار تومان و کاهو پیچ سالادی ۵ تا ۶ هزار تومان است.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی در پایان از فراوانی بادمجان در میدانمرکزی خبر داد و گفت: قیمت کنونی هر کیلو بادمجان قلمی ۳ تا ۴ هزار تومان و بادمجان گلخانه ۴ تا ۶ هزارتومان است و به طور کلی امسال به سبب شرایط مساعد تولید، کمبودی در عرضه نداریم.
انتهای پیام/
مگه تواین قیمت گذاری ها حقوق کارگر در نظر گرفته میشود همه جنس ها ده برابر شده حقوق کارگر هنوز برای سال 98 هستش کو گوش شنوا....کارگر هر روز داره شرمنده زن و بچه میشه ولی هیچ کس به فکر نیست
خامه از اول ابان تا 23اذر شده 12000 ت به 17000 تومن
مقصر دلال مردم یا فروشنده نیست پودر لباس شوئی پرسیل 10 روز پیش 9هزار تومان بود الان شده دوازده و پانصد تومان چه ربطی به دلال یا فروشنده داره روغن 9هزارو چهار شده 10 هزارسیصدوپنجاه از ریشه دارن گران می کنند
تا وقتی برای خرید میروند
از قبل قیمت ها را بدانند
و فروشنده هم وقتی بداند .خریدار قیمت ها را میدانند
جرات گرانفروشی نخواهند کرد
چخبره؟
مردم بیچاره شدن هنو روغن نیس دو برابر قیمت میفروشن اینکه نشد زندگی روزانه هرروز قیمت میره بالاتر