فرزین آقا بزرگی کاشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با آنکه وقتی به پایان سال نزدیک می شویم، نهاد های دولتی مثل صندوق های بازنشستگی اقدام به فروش سهام می کنند، اظهار کرد: مقرر کردن هر شخصی اعم از حقیقی و حقوقی به اینکه در چه زمانی اقدام به خرید یا فروش سهم کند مغایر با اصول سرمایه گذاری نیست اما در رابطه با فروش سهام برای تامین بودجه برای هزینه های جاری بدترین حالت است.
او بیان کرد: در فضای اقتصادی عرضه و تقاضا در بازار آزاد نمی شود هیچ تکلیفی برای کسی مشخص کرد، اما اگر شرکت ها بخواهند مانند دولت در آخر سال شروع به فروش سهام برای جبران کسری بودجه کنند قطع به یقین به نفع بازار سرمایه نخواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: دیدگاه کوتاه مدت شرکت ها برای تامین بودجه، از طریق بازار سرمایه خوب نیست بلکه باید با یک برنامه ریزی بازه بلند مدتی را برای خود در نظر بگیرند.
آقا بزرگی گفت: شرکت ها و صندوق های بازنشستگی در کشور اگر بر سرمایه ها و حجم نقدینگی مدیریت بهینه داشته باشند قطع به یقین با مشکل مواجه نخواهند شد.
بیشتر بخوانید
مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران درباره فروش سهام در بعضی از شرکت ها و سازمان ها برای جبران کسری بودجه، بیان کرد: صندوق های بازنشستگی یک سری تعهداتی نسبت به سهامدارانشان دارند که باید طبق آن، مبلغی را تحت عنوان سود به آنها پرداخت کنند، اما نکته ای که باید به آن اشاره کرد عموما در آمد صندوق های بازنشستگی از دو بخش تشکیل می شود نخست DPS (سودهای تقسیم شده) که از شرکت ها می گیرند و دوم یک بخشی از آن را فروش سهام تشکیل می دهد.
او بیان کرد: اگر شرکت های زیر مجموع ارگان های بازنشستگی EPS را پرداخت کنند قطع به یقین این صندوق ها برای تامین هزینه های جاری مجبور نیستند سهامشان را بفروشند.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: دولت به جای پرداخت بدهی خود به این صندوق ها اکثرا سهام اختصاص داده و سهم هایش اکثرا مدیریتی است به گونه ای که اگر آن را بفروشند از مدیریت ساقط می شود که این امر قطع به یقین به نفع بازار سرمایه نخواهد بود.
صفاری اظهار کرد: صندوق های بازنشستگی حتی اگر هم میخواهند سهامشان را به فروش بگذارند بهتر است که به صورت بلوکی و در بازار دوم به این امر بپردازند به گونه ای که بتوانند پرتفوی خود را مدیریت کنند.
او افزود: هرچه به انتهای سال نزدیک می شویم به دلیل معلوم شدن سود و افزایش حجم نقدینگی در این بازار، فروش سهام این صندوق ضربه ای به بازار سرمایه وارد نمی کند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: بهترین راهکار این است که صندوق ها باید سعی کنند که از محل سود نقدی هزینه های جاری را تامین کنند نه آنکه سهام هایشان را بفروشند همچنین باید یکسری محدودیت ایجاد کنند به طور مثال سود حاصل از فروش سهام ها را به طوری مدیریت کنند که قابل تخصیص به صندوق ها نباشد و دوباره به بازار سرمایه بازگردد.
حسین میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با تامین بودجه صندوق ها برای تامین هزینه های جاری شرکت ها اظهار کرد: بعضی از صندوق ها پس از آنکه سهم هایشان را در سه ماه پایانی عرضه کردند از آن طرف در ماه های نخست سال، مجدد اقدام به خرید سهم های خود می کنند به علت آنکه نمی خواهند مدیریت از دستشان خارج شود.
او بیان کرد: شرکت ها و صندوق ها می توانند به جای فروش سهام خود اقدام به عرضه اوراق کنند که این امر به دلایلی به نفع بازار سرمایه خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: فروش سهام برای تامین بودجه جاری صندوق های بازنشستگی از اساس غلط است و به بدنه بازار سرمایه به دلیل حجم بالا آسیب خواهد زد.
در پایان باید گفت در مرحله نخست شرکت ها بهتر است خود را مدیریت کنند ، اگر این امر را انجام دادند و بازهم موفق نشدند می توانند از طریق بازار دوم و به صورت بلوکی سهام خود را به فروش برسانند و با فروش سهم هایشان به عنوان تامین کننده بودجه، کل بازار سرمایه را دچار تنش نکنند.
انتهای پیام/
۷۰درصد تو ضرریم
یه روز ۵درصد مثبت
سه روز ۱۵درصد منفی
صندوق بازارگردانیا دارن نوسان میگیرن ناظر بازار مگه نمیبینی این همه تخلف