سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

مردم اصراری بر انجام سی‌تی‌اسکن نداشته باشند

گیتی گفت: انجام سی‌تی‌اسکن می‌تواند به بافت‌های بدن آسیب برساند و توصیه می‌شود مردم اصراری بر انجام آن نداشته باشند.

معصومه گیتی استاد رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا افراد زیادی تقاضای انجام سی‌ تی ‌اسکن ریه را دارند و می‌توان گفت برخی از مراکز بطور شبانه روزی در حال انجام سی تی اسکن ریه هستند.

او گفت: شیوع بیماری کرونا به طور ناگهانی بود که این موضوع موجب شد تا در بخش‌های مختلف بیمارستانی آمادگی کافی برای تهیه دستگاه‌های  مناسب جهت رفع نیاز مردم نداشته باشیم، از طرفی دستگاه‌های موجود هم کفاف مراجعات در بعضی از شهر‌ها را نمی‌دهد. در بسیاری از مراکز بار مراجعات به قدری  زیاد است که با خرابی‌ دستگاه‌های سی تی اسکن و بعضا تعویض تیوپ اشعه x  رو به رو شده ایم. 

او بیان کرد: معیار‌هایی برای انجام سی تی اسکن قرار داده شده که باید به آن ها توجه ویژه ای شود. اگر بیمار بدحال بود یا تنگی نفس شدیدی داشت باید به پزشک مربوطه مراجعه کرده و در صورت تجویز او سی تی اسکن  انجام دهد.

گیتی گفت: در صورتیکه بیماری کووید۱۹ علائم خفیفی داشت، فرد مبتلا باید در خانه استراحت کند و نیازی به انجام سی تی اسکن ریه ندارد. درحال حاضر افراد به صورت بی رویه اقدام به انجام سی تی اسکن می‌کنند که این کار اشتباه بوده و سلامت افراد را به خطر می‌اندازد. همه می‌دانیم که دستگاه سی تی اسکن با اشعه ایکس کار می‌کند و انجام سی تی اسکن غیرضروری می‌تواند به بسیاری از بافت‌های بدن آسیب برساند و در آینده تغییراتی درون  آن ها ایجاد کند.


بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: در صورتیکه پزشک تشخیص داد مردم می توانند سی تی اسکن انجام دهند و اصراری بر انجام آن نداشته باشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.