سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی عنوان کرد:

خط راه آهن خواف- هرات، ظرفیتی ارزشمند برای تقویت پیوند‌های اقتصادی ایران و افغانستان

نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: خط راه آهن خواف- هرات، ظرفیتی ارزشمند برای تقویت پیوند‌های اقتصادی و رشد تعاملات دو کشور ایران و افغانستان است و این ظرفیت باید با حمایت دولت و مشارکت جویی از سرمایه گذاران، تقویت شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمود سیادت نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت:  با تکمیل شدن طرح ریلی خواف-هرات و البته اتصال آن به بندر چابهار از طریق راه آهن سراسری، تحولات شگرفی در عرصه حمل و نقل خواهیم بود و زمینه برای توسعه ارتباطی ما با مناطق دیگر نیز افزایش خواهد یافت.

او به استقبال طرف افغانستانی از اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: این خط آهن انتفاع خوبی برای اقتصاد این کشور ایجاد خواهد کرد و مسیر تجاری جدیدی برای افغانستان خواهد بود.

بیشتر بخوانید


نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: افغانستان زمینه‌های قابل توجهی برای صادرات، واردات و ترانزیت کالا‌ها وجود دارد. از منابع غنی معدنی آن بگیرید تا بخش کشاورزی اش که سهم بالایی در تولید ناخالص این کشور دارد.

سیادت بر یک مزیت مهم دیگر این خط آهن برای کشور همسایه نیز تاکید و بیان کرد: دسترسی بیشتر افغانستان به آب‌های آزاد موضوع مهمی برای این کشور به شمار می‌آید و خط آهن خواف – هرات این زمینه را فراهم خواهد کرد. یکی از دلایل این اهمیت آن است که هند به عنوان یکی از شرکای اقتصادی مهم افغانستان که از قضا رقیب دیرینه پاکستان نیز به شمار می‌رود، همواره برای صدور کالا و روابط تجاری با طرف افغانستانی به دنبال مسیری مستقل و خارج از خاک پاکستان بوده و این بحث را نیز عمدتا از بندر چابهار ایران دنبال می‌کرده است. به نظر می‌رسد با اتصال راه آهن خواف – هرات به راه آهن چابهار، علاوه بر پتانسیل تجارت از مسیر جاده ای، این مزیت راهبردی در بخش ریلی نیز فراهم و تقویت شود.

او تصریح کرد: قاعدتا ایجاد این ظرفیت جدید کمک خواهد کرد تا بخشی از بار ترانزیتی و حمل کالا از دوغارون و حتی میلک به خواف منتقل شده و ترافیک‌های سنگین و هزینه‌های بالای کرایه یا توقف خودرو‌ها در این مرزها، کاهش پیدا کند. علاوه بر آن، سیستم حمل و نقل ریلی، زمینه مطلوبی را برای حمل کالا‌های با ارزش و حجم بیشتر نظیر آهن آلات، سیمان و سایر کالا‌های صادراتی فراهم می‌کند و مزیت‌های ارزشمند صادراتی نیز برای معادن منطقه رقم خواهد خورد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی بر تامین و تکمیل زیرساخت‌های سخت افزاری در این مسیر ریلی اشاره و تاکید کرد: دغدغه‌های فعالان اقتصادی برای تامین واگن مورد نیاز صادراتی و همچنین تامین امنیت در این مسیر باید از سوی نهاد‌های متولی مرتفع شود. توفیق این طرح و بهره برداری از پتانسیل آن در گرو توجه مسئولان به این مسائل است.

انتهای پیام//ف. ح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.