سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه مطرح کرد؛

راه‌اندازی صندوق حمایت از فعالان و نخبگان قرآنی/ بقاع متبرکه مهد قرآن و عترت هستند

حجت الاسلام و المسلمین خاموشی از راه‌اندازی صندوق حمایت از فعالان و نخبگان قرآنی خبر داد.

به گزارش حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در حاشیه چهل‌سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم درباره ماموریت این سازمان برای توسعه فعالیت‌های قرآنی اظهار کرد: در ابتدا از همه دست‌اندرکاران که از بدو انقلاب اسلامی با ابزار‌های مختلف برای توسعه فرهنگ قرآنی و تعمیق این فرهنگ در جامعه تلاش کردند، تشکر می‌کنم؛ یکی از فعالیت‌هایی که عامل تشویق است و خردسالان، نوجوانان و جوانان را به حضور در فعالیت‌های قرآنی ترغیب و تشویق می‌کند، رقابت‌های این چنینی است.

وی افزود: رقابت‌ها در اوایل انقلاب اسلامی فقط در بخش قرائت بود، اما با نظر اساتید در طول زمان رشته‌ها توسعه یافت؛ در چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم شاهد برگزاری رشته‌های مختلفی اعم از حفظ و قرائت هستیم که در بخش‌های بانوان و آقایان برگزار می‌شود؛ در دوره‌های قبل نیز مسابقات در بخش‌های روشندلان، طلاب، دانشجویان و دانش‌آموزان برگزار شده بود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران در جهان جزو ممتاز‌ها است؛ این مسیر با مجاهدت‌های تاریخی پیشکسوتان قرآنی کشورمان شکل گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی برگزاری مسابقات قرآن توسط سازمان اوقاف و امور خیریه را وظیفه قانونی این سازمان عنوان کرد و گفت: سعی کردیم تا در ایام شیوع بیماری کرونا، رونق و شعف قرآنی در جامعه افول نکند.

وی در خصوص برگزاری این دوره بصورت غیرحضوری و استفاده از این نمونه در شرایط غیرکرونایی تصریح کرد: پساکرونا در جهان اتفاقی را رقم می‌زند؛ مثلا دانش‌آموزان و دانشجویان، امروز نیاز خودشان را از شبکه‌های کتابخانه‌ای ایران و جهان تامین می‌کند؛ در این شرایط سرویس‌ها و پلت‌فرم‌هایی جدید ارائه شده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در این شرایط تسهیل زندگی به علاوه فناوری‌ها مطرح شده است؛ البته در خصوص مسابقات قرآنی شور تلاوت در یک سالن غیر قابل اغماض است، اما می‌تواند این سرویس‌ها در مراحل مقدماتی کمک و هزینه‌های سفر را کم کند؛ همچنان که امسال هزینه‌ها به نصف رسیده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی با تشکر از رسانه ملی و همه کسانی که این مسیر را هموار کردند، افزود: استقبال خوبی از چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم شده و فکر می‌کنم باید از این فناوری برای کسر هزینه‌ها و بهینه‌سازی ارتباطی و همچنین اطلاع‌رسانی به موقع استفاده کنیم.

وی در خصوص انتصابات اخیر در حوزه قرآنی و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف گفت: ظرفیت‌هایی که در کشور موجود است باید تماما در اختیار قرآن قرار گیرد، چون هویت دینی ما برگرفته از قرآن کریم و عترت است.

رئیس سازمان اوقاف گفت: سازمان اوقاف مدیریت بیش از ۸ هزار بقعه متبرکه را برعهده دارد؛ ۲ هزار بقعه شاخص، ظرفیت مهمی در جغرافیای جمهوری اسلامی است که باید زیر بار حلقه‌های قرآنی بروند و خوشبختانه برای این امر برنامه‌ریزی شده است؛ همچنین برگزاری کرسی‌های دائم تلاوت در هر هفته و با کیفیت رسانه‌ای شدن توسط نخبگان قرآنی تدبیر شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی با اشاره همپوشانی فعالیت‌های قرآنی، تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب‌نامه‌ای خوبی داشت که شورای توسعه فرهنگ قرآنی شکل گرفت و مصوبات آن می‌تواند راهگشای خیلی مسیر‌هایی باشد که تاکنون طی شده یا نشده و ما هم براساس وظایفی که داریم، ایفای نقش می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه وقف‌های قرآنی خوشبختانه در کشور انجام شده است، افزود:سازمان اوقاف یک نهاد پرقوت در زمینه فعالیت‌های قرآنی است؛ از پیشکسوتان قرآنی که به سازمان اوقاف آمده‌اند، می‌خواهیم تا تجربه خود را به کار بگیرند و از نخبگان قرآنی و خرد جمعی بهره ببرند تا کمک کنند در این مسیر بهتر پیش رویم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص استفاده از امامزادگان در توسعه فعالیت‌های قرآنی گفت: در گام اول به نظر می‌رسد بهترین جایی که می‌تواند نمایش دهد، قرآن و عترت در کنار یکدیگرند، بقاع متبرکه‌ای هستند که مهد عترت بوده‌اند؛ ما معتقدیم قرآن باید در کنار این خاندان مطرح شود.

خاموشی ادامه داد: گام بعدی این است که ببینیم چه فعالیت‌هایی می‌تواند رونق یابد و چه تنوع رشته‌هایی می‌توانیم داشته باشیم؛ من از حلقه‌های قرآنی توانمند استقبال می‌کنم تا وارد این عرصه‌ها شوند و خودشان اداره کنند.

وی با اشاره به راه‌اندازی طرح افق در بقاع متبرکه، تصریح کرد: این یک طرح اجتماعی، فرهنگی و قرآنی است که دو سال می‌شود که آغاز شده؛ در بخش اجتماعی این طرح، امروز با کرونا کمک مومنانه می‌شود؛ پس از صحبت‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی حدود ۲۲۰ هزار بسته ارتزاق تدبیر شده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در بخش فرهنگی هم از هیئات شاخص استقبال کردیم بصورتیکه در محرم بقاع متبرکه درخشیدند؛ با همان قواعد ستاد ملی کرونا مراسم در بقاع متبرکه اجرا شد؛ برنامه‌های قرآنی هم ضمیمه طرح افق است.

خاموشی با اشاره به وقف در حوزه‌های اجتماعی، قرآنی و علمی، گفت: مردم خودشان به‌خوبی تشخیص می‌دهند که چگونه وقف کنند؛ وقف‌ها پیرامون توسعه فرهنگ قرآنی نیز با تشخیص دقیق مردم شکل گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه دروس قرآن در مدارس، دانشگاه‌ها حذف‌شدنی نیست، خاطرنشان کرد: ما در سازمان اوقاف و امور خیریه، حمایت‌گر فعالیت‌های قرآنی هستیم و تلاش مردم در این زمینه را می‌ستاییم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص ضرورت راه‌اندازی صندوق حمایت از فعالان و نخبگان قرآنی گفت: از محل صرفه‌جویی از مسابقات غیر حضوری این کار انجام خواهد شد؛ این صندوق در گذشته باید شکل می‌گرفت و ما این صندوق را شکل می‌دهیم و سعی می‌کنیم به ظرفیتش بیفزاییم تا خدماتش به فعالان قرآنی ارائه شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی در پایان به دو روایت در زمینه حفظ و تلاوت قرآن کریم از امیرالمومنین علی (ع) و پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.