محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره قراردادهای ارتباط با صنعت گفت: ارتباط دانشگاهها با جامعه و صنعت موضوعی است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. آمارهای موجود در خصوص قراردادهای ارتباط صنایع و دستگاههای اجرایی با دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور خوشبختانه رشد مناسبی را طی این سالها نشان میدهد.
سیف ادامه داد: همچنین در سالهای اخیر تفاهم نامههایی میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی امضا و همکاریهای خوبی آغاز شده است که نتیجهی آن واگذاری پروژههای تحقیقاتی به مراکز علمی، دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور بوده است.
او ادامه داد: اعضای هیئت علمی به عنوان مجری اصلی این پروژهشها نقش تاثیرگذاری در به حرکت درآوردن چرخهی ارتباط با صنعت و اقتصاد کشور ایفا کرده اند. از طرف دیگر آمارهای حاصله نشان از کم بودن تعداد قراردادهای کلان دانشگاهها با وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی به نسبت دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها دارد. به عبارت دیگر هنوز هم از پتانسیل دانشگاهها بخوبی استفاده نشده است و میتوان انتظار رشد بسیار بیشتری را در آیندهای نزدیک داشت.
سیف ادامه داد: تدوین و ابلاغ طرح تحول همکاری دانشگاهها و موسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت، شناسایی و مستندسازی دستاوردهای ویژه و منحصر به فرد دانشگاهها در حوزه ارتباط با صنعت و دانشگاه از سال ۶۹ بصورت مستمر و سالیانه، توسعه و ساماندهی دورههای مهارت آموزی دانشگاهها و مراکز پژوهشی در جهت افزایش توانایی فارغ التحصیلان و تسهیل در اشتغال آنها، رصد اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی، حمایت از ایجاد ساختارهای هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در دانشگاهها، از جمله برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور افزایش ارتباط با جامعه و صنعت در سالهای اخیر بوده است.
مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم اظهار کرد: از سوی دیگر ساماندهی و توسعه قراردادهای کلان دانشگاهها و پژوهشگاهها با وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی و همچنین آسیب شناسی مستمر مسائل و مشکلات حقوقی و قانونی دانشگاهها در قراردادهای همکاری با صنایع و دستگاههای اجرایی کشور و تلاش در جهت رفع آنها از طریق قوانین و راهکارهای مناسب گامهای مهمی بوده است که با همکاری دانشگاهها، وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی صورت گرفته است.
برگزاری ۶ هزار دوره مهارت شغلی طی ۳ سال در دانشگاه ها/شرکت ۱۹۵ هزار دانشجو در دورههای مهارت شغلی
او در تشریح جزئیات این اقدامات نیز گفت: افزایش مهارتهای شغلی و آشنایی با محیط کار برای دانشجویان یک ضرورت بوده و خوشبختانه در حال حاضر بصورت متوسط در هر دانشگاه سالانه ۹۳ دوره افزایش مهارت شغلی در حال برگزاری است. تاکنون ۶ هزار و ۵۵۴ دوره برگزار شده که از این دورهها ۳ هزار و ۷۷۷ دوره تخصصی و ۲ هزار و ۷۷۷ دوره عمومی برگزار شده که در این دورهها ۱۹۵ هزار و ۷۱۵ نفر شرکت کرده اند.
سیف درباره رشد برگزاری دورههای مهارت شغلی در دانشگاهها گفت: به صورت میانگین و بر اساس بررسیهای صورت گرفته در سال ۹۶ در هر دانشگاه ۲۲ دوره مهارت شغلی، در سال ۹۷ در هر دانشگاه ۳۰ دوره مهارت شغلی، در سال ۹۸ در هر دانشگاه به صورت میانگین ۷۷ دوره مهارت شغلی و در سال ۹۹ در هر دانشگاه به طور میانگین ۹۳ دوره مهارت شغلی برگزار شده است. تعداد شرکت کنندگان نیز با رشد همراه بوده است به این صورت که در سال ۹۶ در هر دانشگاه سالیانه ۹۴۸ نفر، سال ۹۷، هزار و ۱۰۰ نفر، سال ۹۸، ۲ هزار ۲۳۸ نفر و سال ۹۹، ۳ هزار و ۱۱ نفر به صورت میانگین در دورههای مهارت افزایی شغلی شرکت کرده اند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/