سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۳ ترفند آشپزی برای سالم‌تر کردن غذا‌ها

اگر به دنبال روش‌هایی برای سالم و راحت‌تر کردن پخت و پز خود هستید، چند ترفند آشپزی سالم وجود دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آماده کردن غذا در خانه، گام اصلی کاهش وزن است. خوشبختانه تهیه غذا‌هایی که هم خوشمزه هستند و هم سالم و مانع افزایش وزن، کار چندان دشواری نیست. در این گزارش ۱۴ ترفند پخت و پز بهتر و سالم‌تر و آماده‌سازی آسان‌تر را می‌خوانیم.

۱. طعم‌دهی

زمان نمک زدن به غذا‌ها به اندازه مقدارش اهمیت دارد. مرغ را تا ۸ ساعت قبل از طبخ نمک بزنید که خوب به درونش نفوذ کند. برعکس، زود نمک زدن به گوشت قرمز باعث سفت شدن آن می‌شود. بهترین زمان برای نمک زدن گوشت قرمز آخر فرایند پخت آن است.

۲. جبران اشتباه

نمک غذایتان زیاد شده؟ کمی سرکه به غذا اضافه کنید. فلفل زیاد زده‌اید؟ اگر با طعم شیرین مشکل ندارید، مقدار کمی عسل به غذایتان اضافه کنید.

۳. ماهی و گوشت را قبل از پخت با دستمال خشک کنید

رطوبت سطح گوشت با برخورد به یک ظرف داغ بخار ایجاد می‌کند و بر مزه گوشت اثر بدی می‌گذارد، اگر عادت دارید گوشت را بشویید، حتما قبل از طبخ آن را با دستمال خشک کنید.

۴. ظرف را خیلی شلوغ نکنید

برای پختن غذا‌هایی با طعم قوی، ظرف را زیاد شلوغ نکنید. زیاد بودن مواد غذایی داخل ظرف، باعث کاهش شدید دمای آن شده، در نهایت روی طعم غذا‌ها اثر منفی می‌گذارد. به علاوه، زمان پخت هم زیاد می‌شود و همین عطر و طعم را کم می‌کند.

۵. برخی صیفی جات را بیرون یخچال نگه دارید

بادمجان رومی، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، پیاز، نان، سیر پوست‌نشده  بهتر است بیرون از یخچال نگهداری شود. دمای سرد به طعم و بافت این مواد آسیب می‌رساند.

۶. مطابق با فص‍ل خرید کنید

مطمئناً، گاهی که فقط یک بادمجان یا گوجه‌فرنگی) می‌خواهید، خرید خارج از فصل مشکلی نیست، اما سه دلیل عمده برای خرید مطابق با فصل وجود دارد: ارزان‌تر می‌خرید، مواد غذایی طعم بهتری دارند و برای شما (و کره زمین) بهتر است.

۷. تازه کردن سبزیجات شل‌شده

سبزیجات مانده را قبل از پخت در آب یخ بریزید. گیاهان به دلیل از دست دادن آب پژمرده می‌شوند. آب یخ به آن‌ها نفوذ کرده، مجدد تردشان می‌کند.

۸. افزایش آبِ لیمو

قبل از فشردن لیموترش یا پرتقال، آن‌ها را به مدت ۱۵ ثانیه در مایکروویو بگذارید، با این روش، آب بیشتری از آن‌ها خارج خواهد شد.

۹. بادمجان را هر زمان که ممکن است، بپزید

پختن بادمجان میزان لیکوپن آن‌ها را افزایش می‌دهد، ترکیب قدرتمندی که با رادیکال‌های آزاد مبارزه و به کاهش خطرات سرطان و بیماری قلبی کمک می‌کند.

۱۰. نان را برشته کنید

بر اساس مطالعه‌ای که در مجله اروپایی تغذیه بالینی منتشر شد، تست کردن نان می‌تواند شاخص گلیسمی آن را کمی کاهش دهد. حتی بهتر اینکه بدن شما گلوکز کمتری را از نانی که قبل از تست شدن منجمدشده جذب می‌کند.

۱۱. پاستا‌ها را سرد کنید

پاستا و ماکارونی که یک شب سرد شده ‌باشند، دوباره آن را گرم کنید، شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد نسبت به ماکارونی که بلافاصله بعد از پخت سرو شود.

۱۲. توت فرنگی را برش نزنید

ویتامین C به نور و اکسیژن حساس است و کمی از قدرت آنتی‌اکسیدانی‌اش را با برش خوردن از دست می‌دهد؛ بنابراین بلافاصله قبل از خوردن آن‌ها را برش بزنید.

۱۳. سبزیجات منجمد

به جای اینکه ببینید گشنیز و جعفری داخل یخچا‌ل‌تان در حال خراب شدن است، آن‌ها را خرد کنید و داخل قالب‌های یخ بریزید. بعدها، هر زمان که لازم بود یکی دو مکعب سبزی یخ‌زده را می‌توانید داخل سوپ بیندازید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.