سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تصورات اشتباه زوج‌ها درباره تاثیرات جراحـی‌زیبایی

آیا لذت در زندگی‌زناشویی به ظاهر زن‌و‌شوهر بستگی دارد که بعضی‌ها، جان‌شان را به خطر می‌اندازند و چندین میلیون برای آن هزینه می‌کنند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قاعدتا تلاش برای زیبا بودن یک میل طبیعی است. همه خانم‌ها و آقایان دوست دارند زیبا باشند. در فطرت هر انسانی میل به زیبایی وجود دارد و در این مسئله شکی نیست، اما این‌که این زیبایی باید چه جا‌هایی ظهور و بروز داشته باشد، مسئله‌ای است که بعضی‌ها درباره‌اش دچار کج فهمی شده‌اند. بعید است که تا کنون در شبکه‌های اجتماعی یا تبلیغات گوشه و کنار سایت‌ها، مزایای جراحی زیبایی را برای بالا بردن کیفیت زندگی‌زناشویی ندیده باشید. حتی شاید ترغیب به این کار شده باشید یا حداقل ذهن‌تان به این مسئله مشغول شده باشد که به نظر پیشنهاد خوبی می‌آید. در این بین، یک سوال پیش می‌آید که آیا لذت جنسی در زندگی‌زناشویی به ظاهر زن‌و‌شوهر بستگی دارد که بعضی‌ها، جان‌شان را به خطر می‌اندازند و چندین میلیون در این راه هزینه می‌کنند یا مسئله چیز دیگری است؟ در ادامه مطلب، توضیحاتی در این باره داده می‌شود که به نظر می‌رسد زوج‌ها باید نگاه موشکافانه‌تری به این موضوع داشته باشند.


بیشتر بخوانید:


اگر ظاهر خیلی قشنگ‌تری داشته باشم...
از منظر روان شناسی‌اجتماعی، زمانی که رسیدن به موفقیت اجتماعی از طریق روش‌های هنجار و شایستگی‌های اکتسابی در یک جامعه بسته یا محدود باشد، افراد در تلاش خواهند بود این نیاز را از مسیر‌های دیگر برطرف کنند. دقت داشته باشید که نیاز حذف نمی‌شود بلکه شیوه پاسخ گویی به آن تغییر پیدا می‌کند. به طور کلی عمل‌های زیبایی در همه جای دنیا با دو هدف انجام می‌شوند: زیبایی و درمانی. در برخی شرایط با تایید پزشک برای افرادی که مشکل افتادگی شکم، افتادگی پلک، پولیپ بینی یا ... دارند این قبیل جراحی‌ها می‌تواند نور امید را به زندگی فرد بازگرداند یعنی جنبه سازگارانه در زندگی ایجاد کند و قاعدتا هیچ متخصصی منکر فواید درمانی برخی از این روش‌ها نمی‌شود. در این موارد جراحی زیبایی نه تنها باعث بهتر و زیباتر به نظر رسیدن فرد می‌شود بلکه در بهتر شدن احساس فرد به خودش از لحاظ حسی و ذهنی تاثیر بسزایی دارد، اما امروزه جراحی‌های زیبایی باور‌هایی را برای زن و شوهر‌هایی که مشکل طبی در ظاهر خود ندارند، ایجاد کرده است که کاملا اشتباه است از جمله این‌که «اگر جراحی زیبایی کنم، در لذت جنسی ارتباط‌مان تاثیر شگرفی خواهد داشت» یا «اگر ظاهر خیلی قشنگ‌تری داشته باشم، همسرم دست از مقایسه برخواهد داشت و دیگر هیچ وقت خیانت نخواهد کرد و ...». این دقیقا همان مسئله‌ای است که مشکل‌ساز شده است.

انواع جراحی‌زیبایی که زوج‌ها درباره‌شان با مشاور‌ها مشورت می‌کنند!
به خصوص در چند سال اخیر از میان زن و شوهر‌های جوان مراجعانی به مراکز مشاوره داریم که اسامی انواع جراحی زیبایی را استخراج می‌کنند و از ما مشورت می‌خواهند که کدام یک تاثیر بیشتری در بالا بردن کیفیت زندگی زناشویی دارد؟ این افراد که حاضر نیستند درباره اصل این تصمیم با مشاور مشورت کنند، معمولا فقط دنبال موثرترین این روش‌ها هستند. اجازه بدهید شما را با اسامی جراحی‌های زیبایی که آن‌ها برای من ردیف می‌کنند تا نظرم را جویا شوند، آشنا کنم، چون به نظرم برای‌تان جالب خواهد بود: کانتوپلاستی (چشم گربه‌ای)، اپیکانتوپلاستی (درشت کردن چشم)، بلفاروپلاستی (جراحی زیبایی پلک)، رینوپلاستی (عمل بینی)، آتوپلاستی (جراحی زیبایی گوش)، ابدومینوپلاستی (سیکس پک کردن شکم)، زاویه‌دار کردن فک، گونه‌گذاری و ... با تزریق ژل و پروتز و ....

جراحی‌زیبایی، کمبود اعتماد‌به‌نفس را جبران نمی‌کند
در افرادی که بدون مشکل طبی یا فیزیولوژیکی خاصی، تمایل افراطی به زیبایی و جراحی‌های زیبابی دارند، این مسئله ناشی از یک خلأ عاطفی درون فردی و میان فردی است. خلأ عاطفی درون فردی (یعنی فرد مدام به خودش می‌گوید که من شایسته نیستم، زیبا نیستم، همسرم زیباتر است، همسر فلانی زیباتر است و ...) نشان از کمبود عزت‌نفس دارد و خلأ عاطفی میان‌فردی (یعنی فرد مدام به خودش می‌گوید من آن طور که باید در جمع دیده نمی‌شوم و برای اطرافیان بی‌ارزشم و ...) نشان دهنده کمبود اعتماد‌به‌نفس در فرد است. زن و شوهر‌هایی که به دنبال چنین مسائلی برای افزایش کیفیت زندگی زناشویی هستند، باید بدانند که چنین عمل‌هایی، نه خلأ‌های عاطفی‌شان را پر خواهد کرد و نه کمبود عزت‌نفس و اعتماد‌به‌نفس‌شان را جبران خواهد کرد.

به جایش مهارت داشتن زندگی‌عاشقانه را یاد بگیرید
در مواردی که ریشه راضی نبودن فرد از ظاهر خود مسائل‌پزشکی نیست، مشکل از جای دیگری آب می‌خورد. فردی که جایگاه حقیقی خودش را در زندگی‌مشترک پیدا نکرده، به خودبسندگی و رضایتمندی از خویش نرسیده، راه‌های ابراز علاقه به همسر و مهارت داشتن زندگی عاشقانه را یاد نگرفته، ممکن است در چنین دامی بیفتد و جان خودش را به خطر بیندازد. مولفه‌هایی که مطرح شد، ریشه در روان ما و ناکامی‌های اجتماعی (مانند شکست در رقابت‌های شغلی، محدود بودن منابع، نبود شایسته سالاری، پیچیده شدن فرایند دیده شدن و کسب تایید توسط همسر و ...) دارد. البته در این میان از نقش مخرب بعضی رسانه‌ها نباید غافل شد. ترسیم فرد بدبخت و بیچاره با صورتی کاملا نامتناسب و بدون آرایش و افراد ثروتمند خوشگل و دارای سیکس‌پک، قطعا روی ذهن افراد به خصوص جوانان تاثیر خواهد گذاشت.

نیازی به جراحی‌زیبایی نیست
اگر جزو این دسته از افراد هستید، بهتر است قبل از فرار روانی و صرف هزینه‌های سرسام‌آور برای چنین جراحی‌هایی، نقاهت‌های طولانی و عفونت‌های ناشی از آن و آسیب‌های روانی پس از آن یا احتمال رضایت‌بخش نبودن جراحی و ... با یک روان شناس متخصص در زمینه زوج درمانی مشاوره داشته باشید. اگرچه در برخی موارد جراحی‌زیبایی می‌تواند بر بهبود کیفیت زندگی مشترک افراد تاثیرگذار باشد، اما در بسیاری از موارد می‌تواند درآمدن از یک چاله و افتادن در چاه باشد، زیرا افزایش لذت از زندگی‌مشترک نیاز به یادگیری یک سری مهارت‌ها دارد و نیازی به جراحی‌زیبایی نیست.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.