سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی:

۵ درصد از مبتلایان به کرونا نیاز به خدمات توانبخشی دارند/ وجود فقر در تعداد تخت‌های توانبخشی در کشور

خانکه گفت: ۵ درصد مبتلایان به کرونا نیاز به خدمات توانبخشی دارند و افراد بهبودیافته از کرونا دچار مشکلات عصبی، عضلانی می‌شوند. .

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در نشست خبری خود که امروز (۱۸ آذر ماه) برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱.۳ مردم دنیا یعنی بیش از ۲ میلیارد نفر نیاز به خدمات توانبخشی دارند.

وی با بیان اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ۱۰ درصد مردم دنیا دارای معلولیت هستند، افزود: این افراد نیاز به خدمات و حمایت مستمر دارند همچنین طبق آخرین پژوهش‌هایی که در سال گذشته انجام شد این آمار به ۳۰ درصد رسید و اعلام شد ۳۰ درصد مردم نیاز به خدمات توانبخشی دارند.

خانکه با اشاره به اینکه جامعه ما به سمت پیری حرکت میکند، ادامه داد: میزان باروری در کشور ما به زیر ۲ درصد رسیده است و نشان می‌دهد نسل جوان رو به کاهش است پس خدمات توانبخشی که میتواند به جامعه سالمندی و... کمک کند ضرورت پیدا میکند.

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بیان کرد: کشور‌های توسعه یافته حجمی از منابع مالی خود را به موضوع سالمندان و سالم سازی محیط برای افرادی که محدودیت دارند، اختصاص داده اند و متناسب سازی و سالم سازی محیط را انجام داده اند.

وی گفت:دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از سال ۷۱ تاسیس شد که شواهد علمی تولید کند، شواهد علمی توسعه دهد و سایر اقدامات را در حوزه توانبخشی... انجام دهد، گروه‌های مختلفی در این دانشگاه مشغول به کار شدند و با بیمارستان روانپزشکی رازی که سابقه ۱۰۰ سال در حوزه سلامت روان را داشت همکاری را آغاز کرد.

خانکه با اشاره به اینکه در کنار تمامی این اقدامات اولین بیمارستان توانبخشی را راه اندازی کردیم، افزود: در حال حاضر در کشور دارای فقر تخت توانبخشی هستیم چراکه به ازای هر هزار نفر، ۱.۲ تخت در بیمارستان داریم این درحالی است که ۱.۳ مردم دنیا نیاز به خدمات توانبخشی دارند. البته تلاش‌هایی صورت گرفته تا تخت‌های حوزه روانپزشکی را افزایش دهند.

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با بیان اینکه منشا اصلی محرومیت این است که در نظام سلامت متولی مشخصی در حوزه توانبخشی نداریم، افزود: تا زمانی که در ساختار نظام سلامت متولی مشخصی نشود خدمات توانبخشی در اولویت قرار نمیگیرد.

وی با اشاره به اینکه ۵ درصد مبتلایان به کرونا نیاز به خدمات توانبخشی دارند، ادامه داد: افرادی که مبتلا به کرونا می‌شوند و بهبود پیدا میکنند دچار مشکلات عصبی، عضلانی و... می‌شوند در خواب، تغذیه و... دچار مشکل هستند.

وی درباره ارائه خدمات توانبخشی به بیماران کرونایی، گفت: برخی از افرادی که آسیب دیده از کرونا هستند نمی‌دانند که نیاز به خدمات توانبخشی دارند به همین دلیل برای دریافت خدمات توانبخشی مراجعه نمی‌کنند درهرصورت ما اعلام کردیم که آمادگی ارائه خدمات توانبخشی به بیمارانی که دچار ضایعه روانی بعد از ابتلا به کرونا هستند را داریم.

متولی مشخصی در حوزه توانبخشی نداریم

خانکه گفت: در ساختار وزارت بهداشت تلاش کردیم که متولی مشخصی در حوزه توانبخشی تعیین شود به نظر میرسد در دوره وزارت دکتر نمکی اتفاقات خوبی بیفتد.

‏وی با اشاره به اینکه خدمات توانبخشی در دنیا گران بوده و گسترش این خدمات فقط در کلانشهر‌ها است، افزود: توصیه ما این است که خدمات توانبخشی در نظام شبکه سلامت قرار گیرد و تمام افراد حتی در روستا‌های دور افتاده بتوانند از خدمات توانبخشی استفاده کنند تا از بار مالی به نظام سلامت کاهش پیدا کند چراکه عدم دریافت خدمات توانبخشی منجر به مزمن شدن بیماری می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: وقتی افراد بیماری‌های غیرعفونی مراجعه به نظام سلامت می‌کنند بعد از آن مرخص میشوند نظامی برای پیگیری بیماری آن‌ها نیست تا خدمات توانبخشی ارائه دهد، فقدان خدمات توانبخشی هزینه زیاد درمانی را برای خانواده‌ها حتی دارد.

ارائه خدمات سلامت روان به آسیب دیدگان کرونا

خانکه با اشاره به اقدامات دانشگاه در حوزه کرونا، بیان کرد: با توجه به اینکه حجمی زیادی از بیماران کرونایی دچار آسیب‌های روانی بعد از درمان می‌شوند، در طرح شهید سلیمانی با دستگاه‌های امر وارد همکاری شدیم و در پوشش این طرح اعلام آمادگی کردیم تا خدمات سلامت روان را به گروه‌های مختلف ارائه دهیم.

وی گفت: گروه‌هایی که کرونا داشتند درمان شدند، افرادی که عزیزی را از دست دادند یا گروه‌هایی که به هر نوعی از کرونا آسیب دیده اند و سلامت روان آن‌ها تحت الشعاع قرار گرفته است آمادگی ارائه خدمات سلامت روان را داریم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.