به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، زهرا اباصلتی مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه گفت:ویتامین "دی" نقشی اساسی در تقویت
واکنشهای ایمنی بدن دارد و از آنجا که در حال حاضر معمولا مواد غذایی مورد استفاده جامعه از ویتامین "دی" کافی برخوردار نیست افراد برای تامین این ویتامین، وابسته به اشعه ماوراء بنفش خورشید هستند.
او با اشاره به این که مکملهای غذایی نیز میتوانند سطح ویتامین "دی" بدن را افزایش دهند افزود: محققان تاکید میکنند که ویتامین "دی" و مکملهای آن میتوانند از عفونتهای حاد تنفسی جلوگیری کنند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ویتامین "دی" در خیلی از غذاها به مقدار لازم وجود ندارد و خیلی از مردم به دلیل آن که همه روزه در محل کارشان داخل فضای بسته هستند شرایط دریافت ویتامین "دی" از نور آفتاب را ندارند.
بیشتر بخوانید
اباصلتی بیان کرد: اگر احساس میکنید کمبود دریافت ویتامین "دی" دارید از پزشک خود بخواهید آزمایش بررسی سطح سرمی ویتامین "دی" را برای شما درخواست کند.
او با اشاره به چهار روش غیر دارویی برای دریافت ویتامین "دی" تصریح کرد: باز گذاشتن پنجره منزل یا محل کار یا ماشین برای کمک به دریافت نور خورشید، جایگزینی مقداری از گوشت مصرفی خود با مصرف ماهی، خوردن تخم مرغ کامل و در معرض نور خورشید قرار گرفتن با پیادهروی در ظهر به مدت ۱۵ دقیقه نقش مهمی در این زمینه دارد.
کمبود ۸۵ درصدی ویتامین "دی" در خراسان رضوی
مجید غیور مبرهن استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این خصوص گفت: طبق آخرین ارزیابیها، ۸۵ درصد از مردان و زنان ساکن در خراسان رضوی دچار کمبود ویتامین "دی" هستند و ظرف دو دهه اخیر کمبود ویتامین "دی" در کشور و جهان رو به گسترش بوده و خراسان رضوی هماکنون یکی از استانهای ایران با شیوع زیاد این کمبود است.
او افزود: بر اساس بررسیهای صورت گرفته کمبود ویتامین "دی" در بین دختران چاق و دارای اضافه وزن بیشتر از سایرین مشاهده شده است.
استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد نور آفتاب را یکی از عوامل مهم در تشکیل ویتامین "دی" عنوان کرد و ادامه داد: شهرنشینی و زندگی در ساختمانهای بلندمرتبه از موانع تابش نور مستقیم آفتاب به بدن افراد است و از سوی دیگر عواملی مانند چاقی و آلودگی هوا جذب ویتامین "دی" را کاهش میدهد.
غیور مبرهن بیان کرد: کمبود ویتامین "دی" نقش مهمی در ابتلا به بیماریهای مختلف نظیر استخوانی، سکته مغزی، مغزی، کلیوی، سرطانها، بیماریهای عصبی، امراض قلبی و دیابت دارد.
او طرح "مکمل یاری ویتامین دی" در مدارس دخترانه را یکی از اقدامات برای جبران کمبود این ویتامین عنوان و تصریح کرد: افزودن ویتامین "دی" به فرآوردههای غذایی یکی از راهکارهایی است که در کشورهای جهان نهادینه شده است و عملیاتی کردن آن با هدف مقابله با کمبود ویتامین "دی" در ایران نیز دنبال میشود.
مصرف یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی در ماه
زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف ماهانه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین "دی" نقش مهمی در تقویت دستگاه ایمنی بدن انسان و پیشگیری از ابتلای به ویروس کرونا دارد.
او افزود: مصرف ویتامین "دی" حتی در دوران ابتلا به ویروس کرونا نیز از اهمیت و تاثیر زیادی برای کاهش شدت بیماری و بهبودی سریع فرد بیمار دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: امروزه کمبود ویتامین "دی" یک مشکل جهانی است از این رو کمبود آن در بین شهروندان ایرانی نیز همانند سایر کشورها شیوع به نسبت زیادی دارد.
عبداللهی بیان کرد: توصیه میشود برای پیشگیری از ابتلا به کرونا افراد بزرگسال هر ماه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین "دی" و کودکان زیر ۱۲ سال هر دو ماه یک عدد از همین قرص را مصرف کنند و برای کودکان با سن زیر دو سال نیز قطره ویتامین "دی" تجویر میشود.
او تصریح کرد: میزان کنونی کمبود ویتامین "دی" در بین زنان باردار ایرانی ۸۰ درصد، در بین کودکان کشورمان ۲۲ درصد و در دیگر گروههای سنی شهروندان ایرانی ۶۰ تا ۷۰ درصد است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: وزارت بهداشت طرح "مکملیاری ویتامین دی" را برای کودکان، زنان باردار، میانسالان و جوانان در دست اجرا دارد با این وجود به عموم مردم توصیه میشود با مراجعه به داروخانهها قرص ویتامین "دی" را تهیه و به طور منظم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ناشی از ویروس همهگیر کرونا مصرف کنند.
انتهای پیام// م.ب