سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار ایلام بیان کرد:

حفظ منابع آبی و خاکی استان با اجرای طرح‌های جنگل کاری، آبخیزداری و آبخوان داری

سلیمانی دشتکی گفت: اجرای طرح‌های جنگل کاری، آبخیزداری و آبخوان داری باعث حفظ منابع آبی و خاکی استان می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛ قاسم سلیمانی‌دشتکی استاندار ایلام  امروز یکشنبه ۱۶ آذر ماه در نشست حفظ خاک که به مناسبت روز جهانی خاک برگزار شد با عنوان این مطلب که اجرای طرح‌های مختلف در اراضی ملی باید بدون قید مالکیت هیچ نهاد و دستگاهی یا فردی باشد و بهره برداری و صیانت از طرح‌ها باید به مردم واگذار شود، تاکیدکرد: به عنوان نمونه تفاهم نامه‌ای با بنیاد علوی در خصوص اجرای طرح‌های آبخیزداری توام با کشاورزی منعقد شده که طبق این تفاهم نامه بنیاد علوی یک هزار هکتار از اراضی استان را به آبخیزداری اختصاص می‌دهد و بعد از بهره برداری و صیانت از طرح به کشاورزان و جوامع محلی واگذار خواهد شد.

استاندار ایلام در ادامه گفت: هیچ دستگاه و شرکت یا فردی اعم از حقوقی یا حقیقی مالک اراضی ملی و طرح‌های اجرایی در این اراضی نیست و بعد از اتمام طرح‌ها بایست به مردم برای مشارکت و حفظ پروژه‌ها واگذار شوند که در آن صورت تاثیرگذاری و آثار مثبت اجرای طرح‌ها بیشتر خواهد بود.

بهره برداری از اراضی ملی به مردم واگذار شود

سلیمانی دشتکی با بیان اینکه در استان طرح‌های آبخیزداری مهم و گسترده‌ای انجام شده است، یادآور شد: باید طرح‌های نوین آبخیزداری توام با کشاورزی انجام شود و در پیرامون یا پایین دست این طرح‌ها اقدام به کشت گیاهان دارویی، انواع گل‌ها با صرفه اقتصادی یا علوفه و مرتع کرد و بهره برداری از این اراضی و حفظ و نگهداری آن را به صورت امانی به خود مردم واگذار کرد.

او شخم غیراستاندارد زمین در اراضی شیب دار، شخم دامنه کوه و جنگل، چرای بی رویه دام و ... از جمله عوامل مهم در بروز و تسریع فرسایش و ضعف شدن خاک عنوان کرد و گفت: باید با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری و نیز نهال کاری ضمن جلوگیری از افزایش روند فرسایش خاک، به تقویت و غنای خاک و سفره‌های زیرزمینی کمک کرد و از طرفی این مهم باعث جلوگیری از هدر رفت آب و روان آب‌های سیل آسا خواهد شد.

سلیمانی‌دشتکی احیای خاک را احیای زندگی تعبیر کرد و افزود : برای تشکیل یک سانتیمتر خاک ۵۰ سال وفت لازم است، اما بر اثر شخم غیر استاندارد در اراضی شیب دار هر سال ۵ سانتی متر فرسایش خاک صورت می‌پذیرد.

اجرای طرح ۱۰ هزار هکتاری احیای اراضی شیبدار توسط وزارت جهاد کشاورزی

سلیمانی دشتکی  در ادامه به اجرای طرح ۱۰ هزار هکتاری احیای اراضی شیبدار توسط وزارت جهاد کشاورزی اشاره و ادامه داد : متولیان امر این طرح را هر سال ۲ هزار هکتار و به مدت ۵ سال اجرا می‌کنند.

او ادامه داد : با توجه به اهمیت سلامت خاک و اینکه حیات تمام موجودات در گرو سلامت خاک است، برای حراست از اراضی استان علاوه بر استفاده از ظرفیت‌های مردم و انجمن‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی مرتبط با موضوع نیز با برنامه‌های تلفیقی مبتنی بر تحقیقات، پژوهش، برنامه ریزی و ترویج برای احیای خاک در دستور کار قرار بگیرد و استانداری نیز از این برنامه‌ها حمایت می‌کند.

استاندار ایلام در ادامه با ابراز رضایت از عملکرد منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، افزود: در استان ایلام اقدامات موثر متعددی در زمینه جنگل کاری مشارکتی و نهال کاری انجام گرفته که در دولت تدبیر و امید این روند نسبت به گذشته شتاب بیشتری داشته است.

بیش از ۴۰ درصد جنگل کاری سال جاری کل کشور در استان ایلام

او اضافه کرد : در همین سال جاری سقف اجرای جنگل کاری کشور ۴۲ هزار هکتار است که سهم استان ایلام ۱۷ هزارهکتار معادل ۴۰ درصد کل پروژه است.

سلیمانی دشتکی بیان کرد : از ۷۸ هزار هکتار جنگل کاری که در استان صورت گرفته بیش از ۵۰ هزار هکتار آن در دو سه سال اخیر انجام شده است.

استاندار ایلام در پایان خواستار اهتمام جدی مدیران در انجام امور مردم در زمان باقی مانده از کار دولت شد و گفت: هر مسئولی بایست تا دقیقه اخر خدمت خود پرانگیزه و با تمام توان به امر خدمتگذاری به مردم انجام وظیفه کند.

او عنوان کرد : نباید به این گمان که چند ماه بیشتر به پایان عمر دولت نمانده، جدیت و تلاش در دستور کار مدیران خارج شود.

انتهای پیام / غ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.