سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد گزارش می‌دهد؛

توسعه زنجیره صنعت برق کشور به همت محققان چهارمحال و بختیاری

برای نخستین بار در کشور، خط آپ کست (up cast) به دست متخصصان جوان چهارمحال و بختیاری ساخته شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران طی سال‌های اخیر، سبب ایجاد رکود در صنعت ساختمان و افت مصرف سیم و کابل در سایر صنایع مصرفی نظیر برق و مخابرات و حمل و نقل شد. از آن رو که تقریبا تمامی مفتول تولید شده به منظور تولید سیم و کابل مصرف می‌شود؛ تقاضای این نیمه‌ساخته مسی در کشور افت پیدا کرد.

ایران یکی از کشور‌های بزرگ تولیدکننده مفتول مسی در خاورمیانه است. این کشور، به طور متوسط طی هشت سال گذشته، بالغ بر ۱۲۰ هزار تن مفتول مسی تولید کرده است. با این وجود، روند تولید این محصول مسی در این دوره، با نوساناتی همراه بود. حجم تولید تا پیش از سال ۱۳۹۱، سیر صعودی داشت و از سال ۱۳۹۱، همگام با آغاز دوره تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا، کاهش ۲۲ درصدی داشت. در سال ۱۳۹۲، مجددا حجم تولید افزایش ۱۴ درصدی به خود دید؛ اما در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴، تشدید تحریم‌ها با رکود در صنایع مصرف‌کننده نظیر ساختمان کاهش حجم تولید را به همراه آورد.

اما در سال‌های اخیر رشد صنعت و الکترونیک و نیز نیاز روزافزون صنایع نوین به فلز مس و آلیاژهای مسی، امر تولید محصولات بر پایه مس را در سطح جهان از اهمیت بالایی برخوردار کرده است. شرکت ملی صنایع مس ایران با نماد «فملی» یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان محصولات مسی در منطقه است.

در تیرماه ۱۳۵۱ شرکت سهامی معادن مس سرچشمه کرمان با هدف استخراج و فرآوری و تولید فلز مس تأسیس شد و در سال ۱۳۵۵ به شرکت ملی صنایع مس ایران که دربرگیرنده کلیه فعالیت‌های معادن مس کشور است تغییر نام داد. ازجمله فعالیت‌های این شرکت می‌توان به اکتشاف، استخراج و بهره‌برداری از معادن مس در کشور، تولید و فروش محصولات غنی‌شده سنگ و فلز مس در همه بازارهای هدف اعم از داخلی و خارجی، مشارکت و جلب مشارکت در طرح‌های سرمایه‌گذاری مربوط به صنایع مس و انجام فعالیت‌های مرتبط در داخل و خارج از کشور اشاره کرد.

صنعت سیم و کابل کشور دارای پتانسیل‌های بالایی است، در حالی که بسیاری از کشور‌های همسایه از داشتن این صنعت محروم هستند و بازار‌های هدفی خوبی برای ایران محسوب می‌شوند.

به دنبال رشد صنعت و الکترونیک در کشور، متخصصان شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری، نخستین بار در کشور، خطوط ریخته گری آپ کست را راه اندازی وروانه بازار‌های داخلی و خارجی کردند.

طراحی و ساخت خط آپ کست (up cast) در چهارمحال و بختیاری

شرکت خدمات فنی و مهندسی کشور در شهرکرد به‌عنوان یک شرکت بین‌المللی در ایران و کشور‌های همسایه از سال ۱۳۹۴ در زمینه تولید خط آپ کست (up cast) و انواع ماشین آلات تخصصی تولید سیم و کابل فعالیت دارد.

حمیدرضا حیدری مدیرعامل شرکت خدمات فنی و مهندسی شهرکرد گفت: با استفاده از این خطوط شمش کاتد در کوره‌های القایی ذوب می‌شود و توسط ریخته گری پیوسته به صورت عمودی به مفتول ۸ تا ۳۰ میلیمتری تبدیل می‌شود.

او اضافه کرد: سالیانه شش خط ریخته گری آپ کست در این شرکت فنی و مهندسی تولید می‌شود.

حیدری اظهار داشت: همچنین در این شرکت انواع ماشین آلات تخصصی سیم و کابل کشور شامل بانچر، اکسترودر و مفتول آلومینیوم تولید می‌شود.

حیدری افزود: دستگاه بانچر ضمن پروسه تولید سیم و کابل جهت بافتن رشته‌های تار مویی مسی و یا آلومینیمی به کار می‌رود.

او ادامه داد: ماشین اکسترودر از دستگاه‌های اصلی خط تولید سیم و کابل است که برای انجام کار روکش زنی مواد (PVC,PE,XLPE,HFFR) و پلاستیک و فوم بر روی مفتول مسی و آلومینیمی در ظرفیت تولید متفاوت، طراحی و به مشتریان عرضه می گردد.

سیامک حیدری مدیر تولید و صادرات شرکت افزود: در این شرکت ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به فعالیت هستند.

 او اضافه کرد: سالیانه ۷۰ نوع ماشین آلات تخصصی سیم و کابل کشور در این شرکت تولید می‌شود.

سجاد رستمی رئیس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه امروز مهمترین دغدغه مردم اشتغال است، گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالای کشور، چنانچه بتوانیم این مسئله را برای جوانان حل کنیم، بسیاری از مشکلات دیگر رفع می شود.

او اظهار داشت: این شرکت طراح و ارائه‌دهنده خدمات فنی و مهندسی در زمینه صنایع مس کشور و ماشین‌آلات سیم و کابل است.

رستمی گفت: درحال حاضر این واحد صنعتی ۹۰ درصد خطوط ریخته گری و ۲۰ درصد خطوط ماشین آلات کشور را تولید می‌کند.

ایران با وجود معادن مس و دسترسی به مواد اولیه و همچنین بازار بالقوه و پرپتانسیل صنعت سیم و کابل در منطقه می تواند روی درآمدزایی و توسعه این صنعت بسیار حساب و برنامه ریزی کند.

خانم مرادی مسئول خرید مواد اولیه شرکت ادامه داد: در تهیه مواد اولیه اصلی کمبودی نداریم و از نمونه‌های با کیفیت داخلی استفاده می‌کنیم و در راستای افزایش کیفیت محصول از به روزترین تجهیزات و دستگاه‌ها استفاده کرده‌ایم.

او با بیان اینکه کیفیت، یکی از مهم‌ترین شاخص‌هایی است که مشتریان و مصرف‌کنندگان ما آن را مدنظر قرار می‌دهند، گفت: تولید محصول با کیفیت رمز توسعه پایدار و تضمین کننده بازار فروش، اشتغالزایی و چراغ راه جهش تولید است.

خانم مرادی اضافه کرد: توجه به کیفیت و قیمت می‌تواند در ترغیب جامعه به خرید کالای ایرانی و بی میلی مشتری به کالاهای وارداتی و جهش تولید مؤثر باشد.

سیامک حیدری مدیر تولید و صادرات شرکت گفت: نظارت دقیق بخش کنترل کیفیت در حین تولید و نیز پس از آن، تولید محصول با دوام و مستحکم این شرکت را تضمین می کند.

امروزه کیفیت کالاهای ایرانی به سطح بالایی رسیده است و به دلیل بالاترین سطح استاندارد محصولات، ما توانایی صادرات ماشین آلات سیم و کابل به کشورهای اروپایی را هم داریم.

او افزود: علاوه بر تأمین نیاز صنایع داخلی طی چند سال اخیر محصولاتمان را به کشورهای عراق، باکو، گرجستان و افغانستان صادر کردیم.

سیامک حیدری همچنین از تولید خط جدید دیگر در این شرکت خبر داد و گفت: خط سوم این شرکت شامل خط تولید سیم و کابل در این شرکت در حال ساخت است که تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.

تولیدکنندگان وظیفه و رسالت خود می‌دانند و به حوزه تولید و اشتغالزایی در جامعه کمک می‌کنند، اما باید سیاست‌های دولت به گونه‌ای باشد که تولید نسبت به دیگر بازارهای مالی مانند طلا و بورس صرفه اقتصادی داشته تا تولید کننده رغبت به حضور در عرصه تولید را داشته باشد.

گزارش از نگار شیخ پور

انتهای پیام/ن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
انشاالله روز به روز ایران پیشرفت کنه و به توفیقات بیش از پیش دست یابد