به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در رابطه با گرفته شدن اختیار تنظیم کردن عوارض شهری و قرار دادن آن در اختیار وزارت کشور اظهار کرد: این لایحه در مجلس قبلی تصویب شد و ایرادات این را مجلس فعلی بررسی میکند. این بر میگردد به نظر شورای نگهبان که براساس اصل ۱۰۰ قانون اساسی است.
وی ادامه داد:ما متاسفانه الان در وضعیت شکنندهای هستیم و به طور کلی از وضعیت قرمز هم خارج نشده ایم. امروز در تهران ۱۰۰ نفر فوتی به دلیل کرونا داشته ایم. تعداد فوتیهای ما در اواخر فروردین به ۹ نفر رسید که به دلیل کاهش محدودیتها آمارها افزایش یافت و امروز هم همین شرایط وجود دارد.
هاشمی افزود:در استانداری در نظر گرفته میشود که اگر در تهران ۹۰۰ نفر بستری شوند تهران در وضعیت قرمز قرار میگیرد و به نظرم این عدد باید اصلاح شود و الان بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفر بستری داریم و به همین دلیل هم میگویند وضعیت نارنجی است و ما باید به شرایطی برسیم که تعداد افرادی که از حمل ونقل عمومی استفاده میکنند در مترو و اتوبوسرانی هرکدام به زیر ۲۰۰ هزار باشد.
وی تصریح کرد: باید تعطیلی مانند عید نوروز به صورت کلی انجام شود و بخش گردشگری هم کم شود. اگر ما این کار را انجام دهیم، زمستان را پشت سر میگذاریم و به تعطیلات بهار میرسیم و زمانی که این دو تعطیلات را داشته باشیم شرایط تا زمان رسیدن واکسن بهتر میشود.
بیشتر بخوانید
هاشمی بیان کرد: ما به شدت در شورا با شهرداری فعال شدیم و به سازمان برنامه و بودجه نامههای فراوانی نوشتیم و گفتیم که ما نمیتوانیم در کشورمان به سوخت یارانه بدهیم، ولی به حمل و نقل عمومی یارانه ندهیم. در تهران ۲۰۰ کیلومتر مترو با ۱۳۰ ایستگاه داریم. ساخت مترو ۷۵ درصد هزینه هاست و واگن ۲۵ درصد هزینهها را شامل میشود.
وی افزود: در بودجه سال ۱۴۰۰ ما نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان درخواست کردیم در حالی ۱۷۵۰ میلیارد تومان برای حمل ونقل عمومی در نظر گرفته شده است. یعنی حتی یارانه مربوط به کرونا و یارانه بلیط را در بودجه در نظر نگرفته اند. ما سال آینده سال بحرانی را در حمل و نقل عمومی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: چند مساله اتفاق خواهد افتاد، وقتی یارانه مترو و اتوبوس را نمیدهند همین واگنها و اتوبوسهایی که داریم فرسوده میشوند و هزینه تعمیرات آنها تامین نمیشود و زمین گیر میشوند. دولت باید در تنظیم بودجه اولویتها را در نظر بگیرد. باید برای کلان شهرها و مخصوصا تهران این مساله در اولویت باشد.
هاشمی تصریح کرد: از ۱۵ دی باید شهردار بودجه را به شورا بدهد، بودجه امسال را ۳۰ هزار میلیارد در نظر گرفته ایم و برای حمل و نقل عمومی نیز ۷ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته ایم، ولی یکی از مشکلاتمان این بود که در شهرداری نتوانستند بودجه غیر نقدی را فعال کنند و در حمل و نقل عمومی هزینه کنند.
رئیس شورای شهر ادامه داد:بحث دیگر درباره اوراق مشارکت بود که به دلیل مشکلات با سیستم بانکی درست این پولها نقد نمیشود. چون شهرداری با سازمان تامین اجتماعی مشکل مالی دارد این سازمان هم اجازه نقد شدن اوراق مشارکت را نمیدهد و این دو موضوع کاملا از هم جدا هستند که درگیر گرو کشی شده است.
انتهای پیام/