سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آرزوی «سکینه» روشنایی چراغ خانه همسایه

«سکینه شکری»، اهل و ساکن روستای گذرکجین شهرستان اسدآباد یک نمونه از توان یابان موفقی است که در نگاهش امید موج می‌زند، پایی برای ایستادن ندارد، اما عزمی راسخ دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، هر انسانی هدفی دارد و برای رسیدن به اهداف متعالی خود در تلاش است. همه ما به نحوی برای داشتن یک زندگی راحت و سرشار از آرامش در تلاش و تکاپو هستیم.

اما در این بین هستند کسانی که به علت تفاوت ظاهریشان با دیگران دارای مشکلات جسمی حرکتی و به کلام دیگر توان‌یاب بوده و برخی از آن‌ها این امر را مانع تکاپوی خود برای زندگی می‌دانند در حالی که این افراد می‌توانند با توانایی هایشان الگویی باشند در صبر و استقامت و انگیزه شان سرمشقی باشد برای افراد سالم، آن‌ها می‌توانند پاییز را به بهار تبدیل کرده و با قدرت فوق العاده شان از تاریکی‌ها روزنه‌ای بسازند در جهت پیشرفت، به شرط آن که همانند گیاهی خود را در معرض آفتاب قرار دهند تا بتوانند رشد کنند و این دسته از توان یابان موفق و با پشتکار در زمینه‌های مختلف در جامعه کم نیستند.

«سکینه شکری»، اهل و ساکن روستای گذرکجین شهرستان اسدآباد یک نمونه از توان یابان موفقی است که در نگاهش امید موج می‌زند، پایی برای ایستادن ندارد، اما عزم راسخی دارد به بلندای آسمان، امیدوار است به نهایت فرداها، زندگی را دوست دارد به اندازه دنیا و می‌داند که بدون پشتکار شانس به دست نمی‌آید و پشتکار همان شانس بوده و با همین پشتکار در زندگی ایستایی و سکون معنایی نخواهد داشت و زندگی همچنان در جریان است.

این توان‌یاب ۴۴ ساله که در ۹ سالگی به علت فلج اطفال و تب شدید از ناحیه دو پا و یک دست دچار معلولیت شده و دارای ۷۵ درصد معلولیت است، به عنوان یکی از کارآفرینان موفق توانسته برای ۱۵ نفر از زنان روستای خود و روستا‌های اطراف اشتغال خانگی ایجاد کند.

سکینه شکری معتقد است که معلولان با پرورش قوه خلاقیت و شکوفایی استعداد‌های خود می‌توانند بر مشکلات فایق آیند و از انزوا و گوشه گیری فاصله بگیرند.

او که از سال ۸۵ در رابطه با اشتغال و کارآفرینی فعالیت دارد، اظهار کرد: کارآفرینی بنده در زمینه اشتغال خانگی برای ۱۵ نفر از بانوان، چون عرق گیری گیاهان دارویی، رشته بری، خیاطی، گلسازی، پخت نان محلی و کلوچه، پاک کردن و بسته بندی حبوبات، بافندگی، پرورش طیور محلی، تهیه سبزیجات خشک، عروسک سازی و ... بوده است.

شکری با اشاره به اینکه در حال حاضر نسبت به سرکشی به کارگاه به صورت مستمر فعالیت دارم و نسبت به فروش محصولات و بازاریابی محصولات تولید شده کارگاه اقدام می‌کنم، افزود: امسال علاوه بر پرورش طیور با استفاده از تسهیلات اشتغال بهزیستی افزون بر ۵۰ میلیون تومان، موفق به خرید ۲۵ رأس دام سبک گوسفندپرواری شدم که با کمک پدر و مادرم در این راستا نیز فعالیت دارم.

او به عنوان یک بانوی بسیجی، با اشاره به اینکه دو سال پیش صندوق محلی قرض الحسنه امام حسن عسگری (ع) را در روستای گذرکجین راه اندازی کردم و منابع آن از طریق کمک‌های مردمی با پرداخت ماهیانه ۱۰ هزار تومان در زمینه کارآفرینی تأمین می‌شود، افزود: با استفاده از منابع صندوق قرض الحسنه محلی تشکیل داده شده به افراد نیازمند علاقمند به اشتغال خانگی تسهیلات لازم حداکثر تا سقف یک میلیون تومان با بازپرداخت ۱۰ ماهه پرداخت می‌کنیم که تاکنون به ۲۰ نفر از بانوان در این زمینه در رابطه با مشاغل خانگی کوچک، چون رشته بری، پخت نان محلی، عرقیجات، عروسک سازی، خیاطی، بافندگی و ... تسهیلات پرداخت شده است.

شکری تصریح کرد: برای تداوم فعالیت صندوق محلی قرض الحسنه روستا برای پرداخت تسهیلات به افراد نیازمند به ویژه بانوان سرپرست خانوار برای ایجاد اشتغال خانگی نیازمند حمایت خیران و مسئولان هستیم چرا که تعداد افراد متقاضی استفاده از تسهیلات این صندوق برای اشتغال خانگی بسیار بوده و منابع داخلی صندوق پاسخگوی تقاضا‌ها نیست.

او با بیان اینکه حدود ۱۴ سال است که عضو بسیج هستم و ورودم به بسیج موجب باز شدن دریچه جدیدی در زندگیم شد، گفت: طی این مدت با شناسایی و ارتباط گیری با خیران سعی بر آن داشته ام تا به نحو ممکن با شناخت افراد نیازمند از طریق خیران بتوانیم با تهیه بسته‌های غذایی، تهیه البسه، جهیزیه برای نوعروسان و نیز در زمینه‌های مختلف به نیازمندان کمک داشته باشیم که البته در این رابطه نیز همچنان به کمک و مشارکت خیران بیشتری نیازمندیم.

این کارآفرین بسیجی در ادامه با اشاره به اینکه اگر فرد معلول خودش را قبول داشته باشد و روحیه مناسب و امید به زندگی را در خود تقویت کند، هیچ گونه مشکلی نمی‌تواند مانع پیشرفت و موفقیت او شود، خاطر نشان کرد: وقتی خود معلول واقعیت را بپذیرد و ایمان داشته باشد که هیچ حادثه‌ای بدون حکمت نیست و قضا و قدر الهی بر زندگی حاکم است، روند زندگی طوری تغییر می‌کند که یک معلول می‌تواند به دیگران نیز کمک کند.

او داشتن علاقه و پشتکار، توکل به خدا و حمایت‌های پدر و مادر و خانواده اش را رمز موفقیتش دانست و خاطر نشان کرد: در این مسیر با مشکلاتی هم مواجه بوده ام، از جمله شریک و دوستی که ۱۲۰ میلیون تومان ضمانتش کردم و این فرد با ضمانت ۱۲۰ میلیونی بنده رفت و از او خبری نشد و من ماندم با ۱۲۰ میلیون تومان بدهکاری که در این راستا خانواده ام تمام قد حمایتم کردند.

او استعدا‌های معنوی و خدادادی را بزرگترین سرمایه انسان دانست و گفت: توان یابان سعی بر آن داشته باشند هیچ گاه مشکل معلولیت آن‌ها موجب خانه نشینی، انزوا و دوریشان از اجتماع نشده و همواره از الطاف خداوند ناامید نشوند بلکه با تصمیم قاطع و پشتکار در جهت رشد خلاقیت، کارآفرینی و جبران محدودیت‌ها تلاش کنند و با رشد و پرورش خلاقیت‌ها بر مشکلات خود فائق آیند.

این کارآفرین توان یاب با تأکید بر اینکه انسان باید همواره مثبت اندیش و امیدوار باشد و به جای توجه به محدودیت‌ها به توانمندی‌ها و استعدادهایش فکر کند، ادامه داد: اگر معلولی تلاش کند معلولیت خود را به توانمندی بدل سازد، نگرش مردم از حیث شخصیتی و روحی نسبت به او تغییر می‌کند و فرد توان یاب قطعاً همواره احساس ارزش در جامعه خواهد کرد.

در ادامه از آرزو‌های دست یافته و نیافته سکینه پرسیدم و او در پاسخ به سوالم با لبخندی گفت: چند روز پیش تولدم بود و ۴۴ بهار زندگی را تجربه کرده و طی این مدت از عمر خود سعی کرده ام بعد از رسیدن به هر موفقیت، موفقیت بعدی بزرگ‌تری را برای خودم تعریف کنم و تا رسیدن به آن هدف دست از پشتکار برندارم و در حال حاضر کمک و مشارکت خیران به صندوق کوچک محلی قرض الحسنه روستا برای مرتفع شدن مشکل اشتغال خانگی برخی دیگر از بانوان نیازمند روستای گذرکجین و روستا‌های اطراف یکی از جمله آرزو‌ها و دغدغه ام شده است.

او اظهار کرد: جذب خیران بیشتر علاوه بر کمک به گره گشایی مشکلات بسیاری از افراد که در انتظار کمک هستند، موجب آن خواهد بود که علاوه بر تداوم کمک‌های خیرخواهانه در تهیه بسته‌های حمایتی غذایی، پوشاک، تهیه جهیزیه برای نیازمندان و ایجاد اشتغال خانگی برخی دیگر بانوان نیازمند به کار نیز در روستا‌های این منطقه مرتفع شود و در این راستا برای مشارکت و سهیم شدن خیران در این امر خیرخواهانه دست یاری می‌طلبیم.

رئیس اداره بهزیستی و توانبخشی شهرستان اسدآباد هم اظهار کرد: در حال حاضر ۳۷۰۰  توان یاب و ۲۲۰ نفر تحت حمایت و پوشش بهزیستی شهرستان قرار دارند که اداره بهزیستی خدمات لازم را به این افراد ارائه می‌دهد.

مرضیه نانکلی با اشاره به ۲۰۵ زن سرپرست خانوار مددجوی بهزیستی در این شهرستان گفت: در راستای اولویت توجه به اشتغال این قشر به ویژه در زمینه مشاغل خانگی از ابتدای سال جاری تاکنون اداره بهزیستی شهرستان افزون بر ۴۸۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال در زمینه‌های مختلف به صورت قرض الحسنه به زنان مددجوی متقاضی جامعه هدف خود پرداخت کرده است.

او همچنین سهمیه اشتغال بهزیستی این شهرستان را ۴۴ نفر با اعتباری افزون بر چهار میلیارد تومان برشمرد و یادآور شد: از این میزان سهمیه تعهد شده بهزیستی اسدآباد برای ۴۹ نفر شغل با پرداخت اعتباری افزون بر دو میلیارد تومان محقق شده و جذب مابقی اعتبار نیز در دست اقدام قرار دارد.

در پایان امیدواریم برای برآورده شدن آرزوی سکینه که دغدغه‌ای جزء روشنایی چراغ خانه همسایه ندارد، خیران و مسئولان با حمایت خود لبخند رضایت را بر لبان او نقش زنند و با این گام ارزنده خود آرزوی بزرگتری را برای سکینه تعریف کنند تا سکینه‌ها همیشه بدانند که برای آرزو‌های خوب حمایت خواهند شد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.