سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک شتر و هزاران فایده/ صنعتی سودمند که نیازمند توجه است

صنعت شتر و شترداری مورد غفلت واقع شده و نیازمند حمایت و تلاش برای رفع موانع توسعه است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، استان کویری خراسان جنوبی دومین قطب پرورش شتر در کشور است که با داشتن هوای گرم و خشک و بیابان‌ های وسیع، مکان بسیار خوبی برای پرورش شتر است.

شترداری یک صنعت سودمند است و مسئولان برای استفاده حداکثری از این صنعت، باید آستین را بالا بزنند چرا که شتر حیوانی است که نیاز غذایی بالایی ندارد و می‌ تواند در بیابان زندگی کند و پرورش آن نسبت به گاو و گوسفند از صرفه اقتصادی بالاتری برخوردار است.


بیشتر بخوانید


شیر شتر نیز نسبت به شیر گاو، حاوی ۱۰ برابر آهن، ۵ برابر پتاسیم و ویتامین C، چهار برابر سدیم و ۳ برابر کلسیم و منیزیم و مقدار بیشتری اسید‌های چرب غیر اشباع، پروتئین، کلر و اسید فولیک بوده و آغوز آن سرشار از آنتی بادی‌ها و ترکیبات ضد سرطانی است.

چربی و لاکتوز شیر شتر نسبت به شیر گاو کمتر و انسولین آن بیشتر است و همین ویژگی موجب شده تا گزینه مناسبی برای افراد دیابتی، رژیمی و حساس به لاکتوز باشد ضمن اینکه شیر این حیوان برای درمان آب آوردگی مفاصل، یرقان، بیماری‌های طحال، سل، ترمیم زخم‌ها، تنگی نفس یا آسم، کم خونی و بواسیر بسیار مفید است.

شیر شتر نیز دارای خاصیت لاغر کنندگی بوده و یک غذای رژیمی است ضمن اینکه تحقیقات نشان داده که پادتن‌ های موجود در شیر شتر برای غلبه بر بیماری‌ هایی نظیر سرطان، ایدز، آلزایمر و هپاتیت C مفید است.

خراسان جنوبی دومین قطب شترداری کشور

یکی از شترداران خراسان‌جنوبی گفت: اجدادم از گذشته به پرورش شتر مشغول بوده و من نیز بعد از پایان تحصیلات و با توجه به وضعیت فعلی جامعه، تصمیم گرفتم به این حرفه روی بیاورم.

قاسمی با بیان اینکه عشایر در بدترین و سخت‌ ترین شرایط، زندگی می‌ کنند و از بسیاری از امکاناتی که مردم در شهر برخوردارند بی‌بهره هستند، گفت: با این وجود بیش از ۲۵ درصد گوشت کشور توسط عشایر تولید می‌ شود.

او خراسان جنوبی را قطب دوم شترداری در کشور دانست و بیان کرد: مسئولان باید نگاه ویژه‌ای به صنعت شترداری داشته باشند چرا که پشم شتری که تولید می‌شود، می‌تواند برای چندین نفر کارآفرینی به همراه داشته باشد و باید توسط مسئولان مورد توجه قرار گیرد.

نبود صنایع فرآوری شتر در خراسان جنوبی

اشرفی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با تاکید بر اینکه هیچ صنایع فرآوری شتر در استان وجود ندارد گفت: به دنبال جذب سرمایه گذار برای احداث کارخانه فرآوری شیر شتر هستیم که تعدادی سرمایه گذار نیز مراجعه کردند و پیگیر کار‌ها هستند.

او با بیان اینکه شیر شتر به دلیل خواصی که دارد باید به عنوان شیر خشک صادر شود، افزود: شیر شتر چندین برابر شیر گاو کلسیم، فسفر و آهن دارد و از همه مهمتر انسولینی که در شیر شتر موجود است برای درمان دیابت مفید بوده و تاثیرات زیادی برای درمان هپاتیت و سل داشته و برای مداوای بسیاری از امراض صعب العلاج مفید است.

اشرفی ادامه داد: نهبندان رتبه اول شترداری در استان را دارد و بعد از آن شهرستان‌ های طبس، خوسف، بشرویه و سرایان به ترتیب پیشرو در پرورش شتر هستند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: شتر یکی از ظرفیت‌ های استان است که به دلیل نبود کشتارگاه به صورت زنده از استان خارج و به استان‌های تهران، اصفهان، کرمان، یزد، خراسان رضوی، سمنان و قم ارسال می‌شود.

اشرفی با تاکید بر اینکه در حال حاضر پتانسیل دامی خوبی در استان وجود دارد بیان کرد: توسعه شترداری ساده نیست و با توجه به کویری بودن و وضعیت استان بهترین دامی که در استان پرورش داده می‌شود شتر است.

او  اظهار کرد: در خراسان جنوبی ۵ شهرستان طبس، خوسف، نهبندان، بشرویه و زیرکوه مرکز پرورش شتر هستند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی دومین استان کشور در جمعیت شتر است، اما متاسفانه استفاده از ظرفیت‌ های این نعمت الهی مغفول مانده است که همت بالایی را می‌طلبد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.