سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قالیباف در نطق پیش از دستور:

کسری بودجه ام‌المصائب اقتصاد کشور است/ اتکای بودجه به نفت تکیه بر باد و شرّ مطلق است

رئیس مجلس شورای اسلامی معتقد است که اتکا به بودجه نفتی شرّ مطلق و تکیه بر باد است.

به گزارش خبرنگار  مجلس  گروه  سیاسی  باشگاه  خبرنگاران  جوان، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز پارلمان در نطق پیش از دستور خود گفت: مجلس شورای اسلامی بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ را به فضل خداوند در جهت اصلاح ساختار بودجه نویسی با محوریت مردم سازی اقتصاد، عدالت اجتماعی، کوچک کردن دولت، کاهش وابستگی به نفت و توجه ویژه به طبقات پایین و متوسط جامعه و رفع تبعیض و برداشت بار معیشتی از روی دوش مردم حرکت خواهد کرد.

وی افزود: کاری که بالاخره باید در بلند مدت اتفاق بیفتد اصلاح بودجه به نفع مردم است، بودجه‌ای عادلانه، مردمی و بر پایه کاهش وابستگی به نفت می‌تواند اقتصاد ما را قوی کند، ما با توجه به لایحه پیشنهادی دولت تلاش خواهیم کرد تا برخی محور‌های اصلی اصلاح ساختار بودجه را حتی بر مبنای این پیشنهاد فعلی عملی کنیم و مقدمات اصلاح نهایی را از همین امسال آغاز کنیم.

قالیباف تشریح کرد: در بسته اقتصاد مردمی توجه به مشارکت مردم در اقتصاد و واگذاری دارایی‌ها به مردم مدنظر مجلس است، امیدواریم در لایحه پیشنهادی نیز به این محور‌ها توجه شده باشد، همراهی دولت با برخی موارد اصلی اصلاح ساختار بودجه که مدنظر مقام معظم رهبری است یادگار ماندگار و نیکی برای آیندگان خواهد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آنچه در نهایت باید به طور واقعی در بخش درآمدی انجام دهیم عدم اتکای به نفس است که از موارد اصلی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر است، نفت خیر و برکت است، ولی اتکای به آن شرّ مطلق و تکیه بر باد است، مجلس و دولتی که هماهنگ با یکدیگر بتوانند به طور عملی عدم اتکای به نفس را اجرا کنند خدمتی بی نظیر به نسل‌های آینده خواهند کرد و نفت را به جای مصرف عمومی به بخش‌های توسعه‌ای منتقل خواهند کرد.

وی تأکید کرد: امیدوارم دولت برای پیش بردن این هدف مهم و سرنوشت ساز اراده لازم و کافی را در مدت پیش رو به خرج دهد، تلاش خواهیم کرد در همین لایحه فشار کسری بودجه به عنوان ام المصائب اقتصادی و خلق نقدینگی و تورم را کاهش دهیم، این هدف با نقش دادن بیشتر به مردم، برداشتن موانع تولید و کسب و کار در کشور و اصلاح ساختار بودجه‌ای میسر خواهد شد و ابداً دور از ذهن نیست.

قالیباف اظهار کرد: بودجه در مجلس با هدف رفع برخی اشکالات ساختاری در خصوص بودجه و مباحث مالیاتی بررسی خواهد شد، نظارت دقیق در بحث مالی و توجه به پایداری و واقعی بودن منابع بودجه از دیگر مسائل مورد نظر مجلس خواهد بود تا برخی ریخت و پاش‌ها و بی نظمی‌های بودجه‌ای سر و سامان گیرد و برخی نگرانی‌های مردم در این خصوص پایان گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مردمی کردن اقتصاد و کوچک کردن دولت به نفع مردم و افزایش نقش آن‌ها در اقتصاد کشور از اولویت‌های مجلس است با افزایش نقش مردم در اقتصاد کشور قوی شدن تک تک مردم محقق خواهد شد که این امر به قوی شدن کشور منجر می‌شود ما ایران قوی نخواهیم داشت مگر آنکه هدف ما قوی کردن مردم باشد.

وی تصریح کرد: پیش از این مجلس بررسی بودجه شرکت‌های دولتی را آغاز کرده و این نیز بخش مهمی از بررسی لایحه بودجه خواهد بود، یکی دیگر از موارد مهم مورد توجه در بررسی بودجه توجه به اقشار ضعیف خواهد بود و تلاش می‌کنیم تا برخی خسارت‌هایی که به واسطه کرونا و شرایط خاص اقتصادی به وجود آمده است جبران کنیم، مجلس بسته حمایتی معیشتی را در بودجه سال آینده دنبال خواهد کرد و تعلل در حمایت از اقشار ضعیف را گناه نابخشودنی می‌دانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: امروز وضعیت معیشتی مردم به خصوص اقشار ضعیف بسیار تحت فشار است در وضعیت معیشتی مردم به خصوص اقشار ضعیف باید بودجه آرایش حمایت از محروم‌ترین افراد را به خود بگیرد بودجه‌ای که بند به بند آن با هدف حمایت از محروم نوشته نشده باشد تبعیض نامه‌ای علیه آرمان‌های انقلاب اسلامی است. دم زدن از عدالت اجتماعی ادعایی شعاری و غیرواقعی است.

وی تأکید کرد: تبعیض اژد‌های هفت سری است که در بخش‌ها رسوخ پیدا کرده و ما باید در تمام تصمیم گیری‌های خود آن را هدف قرار دهیم مجلس مصمم به کاهش تبعیض‌های اقتصادی بوده به همین جهت یکپارچه سازی و هماهنگی‌های سیاست‌های حمایتی از موضوع‌های مهم مجلس است ضمناً لازم است موضوع هدفمندی یارانه‌ها به گونه‌ای که نظم بهتری در اقتصاد شکل گرفته و افزایش یابد مدنظر قرار گیرد.

قالیباف ادامه داد: انتظار ما این است که سرفصل‌هایی که به عنوان اصلاح ساختار بودجه در جلسات منظم چهار ماه اخیر با دولت و مجلس بر آن توافق شده را در این لایحه مدنظر قرار گرفته باشد امیدواریم در لایحه موجود نیز با همراهی دولت و سازمان برنامه موارد بیشتر از اصلاحات ساختاری را عملیاتی سازیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تحقق اصلاح ساختار بودجه به نفع مردم عدالت گستری، رفع تبعیض و کاهش فشار‌های معیشتی روی دوش مردم ضروری است.

وی تصریح کرد: امیدواریم دولت با توجه به جلساتی که در ماه‌های گذشته گذاشته است این موارد را در لایحه پیشنهادی مدنظر قرار داده باشد تا منافع مردم تأمین شود، مجلس بر اصلاح ساختار بودجه مسرّ است و اجرای واقعی آن را ضروری می‌داند، انشاءالله سال ۱۴۰۰ گام اول ما در این مسیر خواهد بود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۴ آذر ۱۳۹۹
تو فعلا به وضع خودرو نمایندگان و واکسن کرونا و حقوق مادام العمر اونا رسیدگی کن.کسری بودجه مال مردمه.افراد دولت که نمیذارن بهشون بد بگذره
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
البته مشکل بزرگتر افکار پایه ای مون هست . درسهای بیخود در مدارس و دانشگاهها . نگاه گردن به شغل معلمی به عنوان حقوق بگیر . نوع و کلاس مدیران باید تغییر کنه . آقای قالی باف شما چهره قبلی تون زیباتر بود و برای مدیریت خیلی برازنده بود .
ناشناس
۱۱:۱۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
با سلام خیر نخواستیم شر مرسان
ناشناس
۰۹:۳۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
بودجه سال ۹۹حدود ۲۰۰۰ملیارد تومان است مردم هرنوع خدماتی که دریافت میکنند بیشتر از آن پول می‌دهند درسال۱۵ملیون پرونده درمحاکم تشکیل می‌شود به بهانه حبس زدایی جریمه از بزهکار اخذ می‌شود و باعث جری شدن متخلفان می‌شوند بااین حساب هزینه زندانها هم کم میشود در پرونده های مالی حدود دوازده درصد خواسته منهای هزینه کارشناسی ازمردم چهخواهان وچه خوانده اخذ می‌شود حالا هزینه های سازمان ثبت هم اضافه کنید اگر درهر پرونده حداقل ۵ملیون هم اخذ شود میشود هفتاد و پنج هزار میلیارد تومان این درحالیست که در قانون اساسی گفته شده دادخواهی حق مردم است نگفته مردم برای گرفتن حقشان پول بدهند اکثر این پولها هم به صندوق دولت میرود وهر روز کسری بودجه را توجیهی برای کوتاهی خود میدانند این درحالیست که قوه قضاییه از سازو کار اداری برخوردار است و حقوق قضات و کارکنان ثابت است
ناشناس
۰۹:۳۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
راه علاج ساده است ! حذف مفت خورهای دولتی و شرکتهای بی مصرف دولتی 40 سال میخوان دولت رو سبک و گوچک کنن . اما کو گوش شنوا و کو کسی که نیتش سربلندی ایران باشه ؟ نان مفت دولتی ....!!!
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
يعني ايشون بعد از ٤٠ سال و اندي تازه متوجه اين مساله شده؟؟؟ واقعا چه حرف حسابي!!!
ناشناس
۰۹:۱۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
سلام خیلی مراقبت کنید که آقای رئیس جمهور اذیت نشه بنده خدا مرتب تو قرنطینه میشینه و مردم را نظرسنجی میکنه
کاش اینقدری که مواظب سلامتی خودش است به فکر سلامتی و معیشت کارگران و کارمندان هم بود افسوس
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۲ آذر ۱۳۹۹
احسنتم