سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دفع فراصوتی حشرات موذی خوب یا بد؟

بسیاری از حشرات می‌توانند امواج فراصوت را بشنوند و دستگاه‌های دفع حشرات با استفاده از چنین قابلیتی ادعای بیرون راندن جانوران موذی را از محیط زندگی دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هیچ‌چیز بدتر از وجود حشرات و جانوران موذی در منزل نیست، اما انتخاب روش کارآمد و مؤثر برای نابودی آن‌ها نیز چندان ساده نخواهدبود.

از جمله روش‌های نسبتا جدید، «دستگاه دفع حشرات» است که ایجاد نکردن بوی نامطبوع مانندحشره‌کش یکی از مزایای آن محسوب می‌شود.

گرچه انواع مختلف این وسایل امروزه به‌فروش می‌رسد، اما از نظر علمی هنوز تایید مشخصی ندارد و در واقع، معجزه‌آسا نیست!

امواج فراصوت چیست؟
آستانه شنوایی انسان ۲۰ هزار هرتز است و به صدا‌های بالاتر از این طول موج، فراصوت گفته می‌شود. البته بسیاری از حیوانات و حشرات می‌توانند امواج فراصوت را بشنوند که دستگاه‌های دفع حشرات با استفاده از چنین قابلیتی ادعای بیرون راندن جانوران موذی را از محیط زندگی دارند.

خرگوش، موش و سگ به امواج فراصوت حساس هستند. بعضی از حشرات مانند سوسک، مگس، پشه و زنبور هم قدرت ادراک این صدا‌ها را دارند. البته گونه‌هایی از سوسک و زنبور هیچ واکنشی به این صدا‌ها نشان نمی‌دهند.

مهم‌ترین مزیت دستگاه
نداشتن بوی نامطبوع و استفاده ساده شاید مهم‌ترین دلیل استقبال از این وسیله باشد. اما برخلاف تصور، راهکار معجزه‌آسایی برای رهایی از حیوانات و حشرات موذی نیست!

اولین نکته این‌که امواج فراصوت قابلیت عبور از دیوار را ندارند. از طرفی حیوانات خیلی زود با صدا سازگاری پیدا می‌کنند و اگر دستگاه قابلیت تغییر فرکانس صدا را نداشته‌باشد، حشرات و حیوانات دیر یا زود به محیط برمی‌گردند.

دستگاه مدام امواج فراصوت تولید نمی‌کند.

اما نکته مهم‌تر این‌که محققان دریافتند در تولید دستگاه‌های دفع حشرات خانگی قادر به ایجاد مداوم امواج فراصوت نیستند و حتی انواع باکیفیت هم به‌درستی امواج را در مدت طولانی منتشر نمی‌کنند.


بیشتر بخوانید


بهترین گزینه برای دفع حشرات
براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ در نشریه The Cochrane Libery منتشر شد، پشه، کنه و شپش هیچ واکنشی به امواج دفع حشرات نشان نمی‌دهند و استفاده از پشه‌بند یا آغشتن لباس و ملحفه‌ها به محصولات بی‌خطر دافع پشه و حشرات مانند سوسک بهترین گزینه خواهد بود.

تاثیر ۳۰ درصدی بر سوسک
در باره سوسک هم تاثیر امواج فراصوت تا ۳۰ درصد است؛ البته در صورتی که در فاصله و فرکانس مشخص و دقیق باشد. دستگاه‌های دفع حشرات عملکرد قابل‌قبول‌تری درباره موش‌ها خواهند داشت و می‌توانند حملات آن‌ها را محدود کنند و به محیط‌های دیگری بفرستند، اما با این حال، چنین وضعیتی هم پایدار و ماندگار نیست. خوشبختانه استفاده از چنین دستگاه‌هایی برای انسان حتی کودکان و افرادی که دستگاه‌های تنظیم ضربان قلب و... دارند هم مشکل‌ساز نخواهدبود.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

 

برچسب ها: دفع حشرات ، دفع سوسک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.