سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عملکرد ورزشی مناسب برای مبتلایان به دیابت

مبتلایان به دیابت برای فعالیت‌های ورزشی خود باید به نکات مختلفی توجه داشته باشند تا هنگام ورزش با مشکل مواجه نشوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شواهد کافی برای این که افراد مبتلا به دیابت با احتمال بیشتری به کووید۱۹ مبتلا می‌شوند یا خیر وجود ندارد، با این وجود افراد دیابتی در صورت ابتلا به ویروس کرونا ممکن است با مشکلات جدی تری مواجه شوند و علائم شدیدتری از خود نشان دهند و احتمال بروز مشکلات جدی در صورت دیابت کنترل شده، کمتر است.

ابتلا به بیماری‌های دیگر مانند بیماری‌های قلبی در کنار دیابت، می‌تواند باعث تشدید مشکلات ناشی از کرونا شود و عفونت‌هایی مانند ویروس کرونا باعث افزایش التهاب در افراد مبتلا به دیابت می‌شود. از طرفی دیگر، بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، از ورزش کردن هراس دارند، زیرا می‌ترسند دچار افت قند خون شوند، اما با احتیاط و داشتن تغذیه سالم می‌توان با موفقیت فعالیت ورزشی انجام داد.

مهم‌ترین نکته این است که از علائم و نشانه‌های افت قند خون آگاه باشید. ضعف، خستگی، لرز، سردرد، گیجی، گرسنگی و اختلالات بینایی از علائم افت قند خون هستند. سعی کنید علائم را بشناسید و برای آن آماده باشید.

کیمیا معینی افشاری، متخصص پزشکی ورزشی با تهیه این مطلب که از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ما قرار گرفته آورده است، افراد مبتلا به دیابت قبل از انجام فعالیت ورزشی باید قند خون خود را اندازه بگیرند و در صورتی که قند خون کمتر از ۷۰ میلی گرم در دسی لیتر بود، فعالیت ورزشی نکرده و ابتدا میان وعده مصرف کنند.

همچنین در صورتی که قند خون بالای ۳۰۰ میلی گرم در دسی لیتر بود، فعالیت ورزشی نداشته باشند و وجود کتون‌ها را در ادرار بررسی کنند چراکه در صورتی که قند خون بالاتر از ۲۴۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد، کتون‌ها در ادرار افزایش می‌یابند، بنابراین در صورتی که در ادرار کتون وجود داشت، ورزش نکنند.

مصرف وعده‌ها و میان وعده‌ها بر پایه کربوهیدرات‌ها یک تا سه ساعت پیش از ورزش، توصیه می‌شود و همیشه همراه داشتن منابع غذایی حاوی کربوهیدرات مانند آبنبات، میوه خشک مثل کشمش، میوه‌های تازه یا چوب شور، مناسب است.


بیشتر بخوانید


در صورتی که انسولین دریافت می‌کنند، برای تنظیم دوز مناسب با پزشک خود مشورت کنند و در بسیاری از موارد، مصرف میان وعده‌ها پیش از ورزش می‌تواند کمک کننده باشد.

علاوه بر این در صورتی که فعالیت ورزشی بیشتر از یک ساعت به طول می‌انجامد، حتما برای میان وعده بین تمرین برنامه ریزی داشته باشند و در طول روز (به خصوص روز‌های پرمشغله)، شش وعده غذایی کم حجم با تاکید بر کربوهیدرات و فیبر مصرف کرده و از مصرف غذا‌های شیرین و پرچرب اجتناب کنند.

افت قند خون ممکن است از چهار تا ۴۸ ساعت بعد از تمرین ورزشی اتفاق بیفتد، بنابراین پایش منظم قند خون و مصرف وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها نه تنها به تنظیم قند خون و پیشگیری از افت آن بلکه به بازسازی ذخایر گلیکوژن نیز کمک می‌کند. در نهایت نیز مبتلایان به دیابت همواره برای جلوگیری از کم آبی باید به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.