به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال دیوایس، نسل پنجم شبکه تلفن همراه که به اینترنت فایو جی (5G) معروف است، هم اینک در حال توسعه در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان است. سرعت انتقال داده با این نسل تلفن میتواند تا سقف ۲۰ گیگابیت بر ثانیه باشد. همین امر میتواند زیرساختهای لازم را برای اقدامات دیگر محیا کرد. تاکنون فناوری فایو جی بر کنترل همه گیری ویروس کرونا کمک شایانی کرده است. محققان از این فناوری برای کنترل همه گیری و اشخاص بیمار بهره برده اند.
دانشمندان میگویند فناوری فایو جی میتواند انقلابی در خدمات بهداشت و درمان و مراقبت از بیماران ایجاد کند. محققان تاکید دارند نسل پنجم اینترنت همراه میتواند به طور قابل توجه باعث بهبود دستگاههای همراه پزشکی شود. فناوری 5G به دلیل سرعت بالا امکان انتقال راحتر و سریعتر اطلاعات میان بیمار و پزشک را ممکن میکند. برای مثال، این فناوری میتواند به دستگاههای سی تی اسکن قابل حمل این امکان را دهد تا اطلاعات بیمار را سریعاً به مراکز درمانی منتقل کند. پزشکان نیز میتوانند بدون نیاز به معاینه حضوری، اطلاعات تجزیه و تحلیل شده بیمار را دریافت و توصیههای لازم را به وی ارسال کنند.
همزمان با گسترش فناوری 5G، شرکتهای فناوری محور در حال کار بر روی بیمارستانهای مجازی و گسترش تمامی قابلیتهای لازم برای بیماران هستند. برای مثال، مرکز پزشکی سامسونگ در حال توسعه بیمارستانهای هوشمند مجازی با محوریت فناوری 5G است که میتواند اطلاعات لازم بیماران را جمع آوری کرده، با انتقال داده، اقدام به تجزیه و تحلیل آنها کند.
همچنین در بحث آموزش پزشکی نیز استفاده از فناوری نسل پنجم اینترنت میتواند نقش تعیین کنندهای داشته باشد. دوربینهای پیشرفته میتواند تصاویر و فیلمهای با کیفیت بالا از اتاق عمل را به طور زنده برای آموزش پزشکان در دانشگاهها و نیز استفاده در سمینارها محیا کند.
متخصصان عرصه فناوری معتقدند گسترش فناوری 5G بی تردید انقلابی بزرگ در مقوله بهداشت و درمان خواهد بود و به طور همزمان سطح پوشش خدمات درمانی و کیفیت آن را ارتقا خواهد داد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/